Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 59
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období byly v poplatkové oblasti provedeny pouze úpravy, které souvisely s novým kontem pro občany a novou kreditní kartou

 Oblast úrokových sazeb:

 - došlo ke změnám sazeb u kreditních karet

- poklesla úroková sazba u spořicího účtu Citikonta Plus

- byl zaznamenán pohyb  sazeb u termínovaných vkladů  

Inovace  a novinky:

- banka představila nové konto pro občany

- nabídka kreditních karet byla rozšířena o Citi BILLA kreditní kartu

- byla ukončena speciální nabídka u Citi Půjčky

- klienti mohou nově využívat Citi Global Banking – služba, která usnadní správu bankovních účtů v zahraničí

Marketingové aktivity, komunikace:

- banka inovovala své webové stránky

- prostřednictvím informace na bankovním výpisu byli klienti informováni o snížení úročení zůstatku na spořicím účtu

Daniela Čermáková

 

Citibank si zaslouží pochvalu za nový design webových stránek. Spořící produkty, ve kterých banka prezentovala inovace, ovšem poněkud pokulhávají za konkurencí. I nadále platí, že Citi je spíše bankou pro institucionální klientelu, než pro retail.  

Žhavou novinkou je zavedení Citi Opuscard, bankovní karty, kterou je možné použít v autobusech a tramvajích. Zatím byla tato služba nabídnuta obyvatelům Liberce. Možná tato vlaštovka předznamenává rozšíření využívání bankovních karet, které nahradí nejen jízdenky MHD, ale i karty do knihoven, studentské průkazy a slevové karty.    

Dalibor Z. Chvátal

 

Mít účet v Citibank v různých zemích a spravovat jej z Česka? Proč ne, tohle Citi už umí, ale spíše jde ukázku, že to teoreticky jde. V praxi nejde o hladký proces a je samozřejmě nutné splnit podmínky dané zahraniční Citibank pro založení a vedení účtu. Inovované webové stránky potěší stávající i nové klienty hledající služby této banky. Banka představila i nový účet pro afluentní klientelu s názvem Citi Premium, po splnění podmínek nabídne hodně služeb za férovou cenu.

 

Unikátní službou je ale platba SIPO pomocí kreditní karty. Produkt České pošty, občas kritizovaný pro chybějíci inovace, tak běžným domácnostem a občanům s pomocí Citibank otevírá velký prostor pro ovládání svého cash-flow. Platba SIPO z kreditní karty je jednak součástí bezúročného období, ale zároveň je na ni pohlíženo jako na platbu u obchodníka še všemi výhodami a bonusy. Tohle je jedním slovem bomba!

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

Vylepšení webových stránek bylo opravdu na místě. Věřím, že to přineslo a přinese mnoho pozitivních ohlasů. Protože dříve nebylo o co stát. Informace neměly řád. Bylo obtížné cokoliv najít. Povědomí o bance z webových stránek tak nebylo velké.

Nová služba Citi Global Banking umožňuje  založení  i  správu  běžného  účtu  vedeného u Citibank

v kterékoliv z 30 zemí, kde banka službu nabízí, a to zdarma prostřednictvím globálních

servisních center. 

Bankovní poplatky 3Q 2012 61.3
Bankovní poplatky.com

 

Banka zaměřená spíše na majetnější klienty. Na konci minulého roku ovšem přišla s rozšířením nabídky - počínaje 15. 11. 2011 banka začala nabízet nový balíček – Citikonto Plus. Pokud klient nebude mít průměrný zůstatek přes 250 tisíc Kč nebo kreditní obrat minimálně 25 tisíc Kč měsíčně, zaplatí 169 Kč měsíčně. V aktuálním čtvrtletí pak banka přišla s další novinkou - balíček služeb Citi® Premium, který je určen pro náročnější klienty (např. běžné účty v dalších 13 zahraničních měnách, investiční účet a investiční služby, komplexní servis osobního bankéře, zdarma 10 výběrů v hotovosti ze všech bankomatů v ČR a zdarma 5 výběrů hotovosti ze všech bankomatů v zahraničí, zdarma služba Citibank Global Transfer, kreditní karta Citi Gold, zdarma internetové bankovnictví Citibank Online, mobilní bankovnictví Citi Mobile a telefonní bankovnictví CitiPhone, zdarma zřízení a vedení účtů v rámci balíčku Citi® Premium pro rodinného příslušníka). Vedení balíčku služeb Citi® Premium nabízí banka první 3 měsíce po otevření zdarma. Jinak je vedení tohoto produktu zdarma, pokud je v daném měsíci splněno jedno ze dvou kritérií (podobně jako u Citikonta Plus) - průměrný zůstatek přes 200 tisíc Kč nebo kreditní obrat minimálně ve výši 70 tisíc Kč. Jinak stojí balíček 350 Kč měsíčně. V krátké době tak banka nabízí další novou variantu balíčkového účtu pro své klienty (ale pro jinou cílovou skupinu) a z tohoto důvodu zvyšujeme o 0,5 bodu tuto část hodnocení.

Banka v tomto kvartále pokračovala v prezentaci své bezkontaktní kreditní karty, tentokrát ve spolupráci s obchody Billa (3% cash back). Jinak v aktuálním čtvrtletí nedošlo k poplatkovým změnám. Proto v této části hodnocení body neměníme.

Sazebníky obou kont zůstávají i nadále ve stejné podobě. Nový balíčkový účet je pak vyhotoven ve stejné podobě jako Citikonto Plus, tudíž hodnocení v této části ani pro aktuální III. čtvrtletí neměníme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že u standardního klienta se pozice banky nemění (2.529 Kč / ročně), nicméně u aktivního klienta došlo vlivem nového balíčku Premium k razantnímu poklesu ročních nákladů z minulých 6.000 Kč na aktuálních 5.050 Kč (tedy o více než 15%). Vzhledem k této výrazné změně, zvyšujeme hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Citi® Premium nabízí spoustu výhod, 2. 8. 2012

Citibank Europe plc uvedla v červenci na český trh balíček služeb Citi® Premium, který pro klienty představuje komplexní řešení pro správu financí. V rámci balíčku získají klienti Citibank běžné účty vedené v českých korunách a dalších třinácti měnách, spořicí účty v korunách a eurech a mají možnost individuálního přístupu při zhodnocování svých prostředků, vytvoření osobního investičního profilu a strategie i profesionální služby osobního bankéře.

Bezkontaktní kreditní karta Citi BILLA přináší klientům 3% bonus za každý nákup, 17. 9. 2012

Citibank Europe plc uvedla 17. září 2012 na český trh cobrandovou bezkontaktní kreditní kartu Citi BILLA, která svým držitelům ušetří 3 % z každého nákupu provedeného v obchodech BILLA v České republice. Klienti tak mohou při svých nákupech ušetřit měsíčně až 500 Kč. Při platbě kreditní kartou Citi BILLA v ostatních obchodech v ČR i zahraničí či při platbě na internetu získá klient bonus ve výši 1 % z hodnoty nákupu. 

Veřejnost 3Q 2012 40
Jana Kovačiková
Miloš Nohavica

Banka, která je tu jen pro malou část klientů. Jinak stojí jenom na kreditních kartách

Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Petr Tichý
Petr Noťas

Snad nemá cenu abych ji vůbec hodnotil

Jiří Křídlo

Sazebníky


Bankomaty