Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2012 52,5
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

 

Oproti prvnímu čtvrtletí Citibanka zaznamenala v oblasti nových produktů jasné zlepšení.

Jako své hlavní eso vytáhla kreditní kartu Shell MasterCard od Citibank. Vsadila na stále přetrvávající celorepublikový problém zdražující se nafty a drahých pohonných hmot a vyrukovala s možností 10% slevy z každé tankované nádrže při použití zmíněné kreditní karty při placení. Bonusy nabízí i při použití kreditní karty Citi ČSA při letu s Českými aeroliniemi.

Další z novinek, kterou Citibank v druhém čtvrtletí nabídla, je konsolidace půjček. Konsolidace se CitiPůjčkou sníží měsíční splátky, nabídne nižší RPSN a je bez poplatků.

Svůj obrat k lepšímu potvrzuje Citiba Nejvíce inovativní finanční službou za rok 2012 se stalo mobilní bankovnictví CitiDirect BESM Mobile.nk i vítězstvím v letošním ročníku Monarch Innovation Awards.  

Citibank si zaslouží jasné zvýšení hodnocení. 

Jan Klička

Určitě zaslouženě banka získala ocenění za své odvážně pokusy s mobilním bankovnictvím. Ostatně to byla první banka u nás, která se této oblasti začala důsledně věnovat. Co do produktových zlepšováků banka nově nabízí nový program na konsolidaci půjček. V době rostoucího zadlužení správná cesta. 

Martina Hedvičáková

 

Citibank zvítězila v letošním ročníku Monarch Innovation Awards.

Citibank na českém trhu nově nabízí konsolidaci půjček. Konsolidace se CitiPůjčkou sníží měsíční splátky, nabídne nižší RPSN a je bez poplatků.

Čeští studenti navrhovali inovace pro Citibank.

Bankovní poplatky 2Q 2012 58.8
Bankovní poplatky.com

 

Banka zaměřená spíše na majetnější klienty. Na konci minulého roku ovšem přišla s rozšířením nabídky - počínaje 15. 11. 2011 banka začala nabízet nový balíček – Citikonto Plus. Pokud klient nebude mít průměrný zůstatek přes 250 tisíc nebo kreditní obrat minimálně 25 tisíc měsíčně, zaplatí 169 Kč měsíčně. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k významným změnám a hodnocení neměníme.

V aktuálním čtvrtletí nedošlo k poplatkovým změnám. Nicméně banka zaujala novou nabídkou dnes tak populární konsolidace půjček. Na rozdíl od konkurence ovšem nepůjde jen o úsporu při měsíčních splátkách úvěrů, ale také o to, že klient celkově přeplatí méně. Sympatické je, že s touto nabídkou nejsou spojené žádné významné poplatky. Hodnocení jsme se rozhodli v této části zvýšit o 0,5 bodu.

Sazebníky obou kont zůstávají i nadále ve stejné podobě. Hodnocení v této části pro aktuální II. čtvrtletí neměníme.

Z Kalkulátoru bankovních poplatků ani z Q Reportu Scott & Rose (standardní klient – 2.529 Kč, aktivní klient – 6.000 Kč / ročně) nevyplývá, že by došlo k nějakým změnám proti I. čtvrtletí, takže i nadále necháváme hodnocení na stejné úrovni.

Citibank nově nabízí konsolidaci půjček, 1.5.2012

Citibank uvedla 1. května 2012 na český trh nový úvěrový produkt „Konsolidace se CitiPůjčkou“. Nový produkt umožní zájemcům sloučit jejich stávající úvěry, kreditní karty a kontokorenty poskytnuté jinou bankovní či nebankovní institucí v celkové výši 30 tisíc až 600 tisíc korun do jedné konsolidované půjčky od Citibank, a to bez nutnosti ručitele. Díky Konsolidaci se CitiPůjčkou může Citibank danému zájemci přinést úspory na měsíčních splátkách konsolidovaného úvěru ve výši až 50 %. 

Veřejnost 2Q 2012 16
Petr Svoboda
Petr Vít

Hodnotím hlavně základní produkty, rozepisovat se o kladech zde nemá smysl.

Psenda Psendovic
Hynek Folwarczny

Sazebníky


Bankomaty