Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 50,9
Bedřich Danda

Zhoršuji své hodnocení z přechozího čtvtletí

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Citibank se v tomto čtvrtletí především dařilo rozšiřovat svoje portfolio o další společnosti, spolupráce a služby.

Citibank Europe plc uzavřela smlouvu o spolupráci se společnostmi skupiny AXA.

Divize Securities and Fund Services společnosti Citi uzavřela smlouvu o koupi podniků společnosti ING, které poskytují služby v oblasti custody a cenných papírů na sedmi trzích střední a východní Evropy ("CEE") a v současnosti spravují aktiva v hodnotě 110 miliard eur.

 

Citi platební karty nyní přinášejí svým držitelům z Evropy, středního východu a Afriky zvýhodněné ubytování v luxusních hotelech a řadu dalších výhod po celém světě.

Jan Klička

Jen drobné změny v nabídky představila v druhém kvartálu 2013 Citi bank. Jedná se hlavně o propagaci karty Citi Billa. Žádné přelomové změny ale nenastaly.

Bankovní poplatky 2Q 2013 61.3
Bankovní poplatky.com

Banka zaměřená spíše na majetnější klienty jakkoliv Citibank přišla v poslední době s rozšířením nabídky. Po těchto strukturálních změnách došlo k uklidnění a žádné poplatkové změny jsme nezaznamenali. V aktuálním II. čtvrtletí tedy hodnocení v této části nemáme důvod měnit.

Citibank v aktuálním čtvrtletí neudělala žádné poplatkové změny. Naposledy změnila sazebník v tomto roce od 1. 1. 2013 a změny se týkaly zejména hotovostních operací. Vzhledem k tomu, ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni.

Sazebníky všech druhů kont zůstávají i nadále ve stejné podobě, tudíž hodnocení v této části ani pro aktuální II. čtvrtletí neměníme.

 

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že ani u standardního klienta (2.529 Kč ročně), ani u aktivního klienta (5.050 Kč ročně) se pozice banky nemění. Vzhledem k tomu není důvod měnit hodnocení banky v této části.

Veřejnost 2Q 2013 52.5
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Citibank, hodnotím pouze čtyřkou,nic nového pod sluncem

Jan Komár
Miloš Nohavica

Banka na mě působí stále stejně, necítím žádný vývoj


Sazebníky


Bankomaty