Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2011 50
Bedřich Danda

Z malých bank se jedná o banku nejaktivnější a nejdynamičtější. Silnou pozici má u vkladových a spořících produktů a snaží se co nejvíce posílit svou pozici i v oblasti hypoték, kde se snaží přinášet originální a velmi výhodné služby. Ve druhém čtvrtletí tak Volksbank dost snížila úrokové sazby a dále zatraktivnila své hypoteční produkty.

Jan Brázda

V ČR nepříliš aktivní banka nepřišla za druhé čtvrtletí s ničím výrazně inovativním. Kromě nového Domácího konta nepřišla banka s ničím novým.

Stejně jako většina ostatních bank se Volksbank vydává cestou levnějších služeb pro svoje aktivní klienty (a tím pádem i penalizací pro klienty, kteří jsou aktivní méně a tolik služeb banky nevyužívají).

V oblasti nabídky hypotečních úvěrů se banka řadí mezi jedny z nejdražší a i akční poplatek 1999,- za zpracování úvěru není příliš konkurenceschopný s velkými bankovními ústavy, které nyní to samé umožňují zdarma.

Z důvodu absence nových služeb a vstřícných kroků zůstává její hodnocení neměnné.

Martina Hedvičáková

Aktivní byla také Volksbank CZ. Od dubna do konce června 2011 Volksbank CZ svým stávajícím i novým klientům nabízí bonus až 10 000 korun. Volksbank CZ od konce března 2011 svým klientům připravila možnost investování finančních prostředků do nového negarantovaného investičního certifikátu Top Německý Bonus CZK II.

Volksbank CZ v dubnu představila novou koncepci obsluhy retailových klientů nazvanou „Domácí banka“.

Volksbank CZ na květen 2011 připravila pro své stávající i nové klienty akční nabídku v rámci hypoték s pětiletou fixací.

Volksbank CZ otevřela v Liberci nové obchodní centrum, které firemním klientům nabízí kultivované prostředí banky s individuálním přístupem a respektuje soukromí při vyřizování bankovních operací.

Volksbank CZ v roce 2010 navázala na pozitivní vývoj předchozích let. Čistý zisk banky vzrostl o 46 % na 271 milionů korun.

Koncem dubna Volksbank CZ zvýšila úrokovou sazbu u šestiměsíčního termínovaného vkladu k Běžnému spořicímu účtu z 1,63 % p.a. na 1,93 % p.a.

Eva Poláchová

Volksbanka přichází s Domácím kontem, kde je na rozdíl od stávajících balíčků nabízí možnost výběru služeb dle přání klienta a slevu 25% na vybrané služby pro aktivní klienty. Zatím tato novinka ještě není na stránkách banky.  Bylo by hezké, kdyby banka umístila na svůj web také srovnávací kalkulátor poplatků pro porovnání jednotlivých typů účtů. Tak jako  má například kalkulátor poplatkových tarifů.

Volksbanka nyní klientům přidává k jejich vkladům víc než jen úrok. Její Běžný spořicí účet patřil vždy mezi ty lépe úročené. Klienti měli garantovanou sazbu na kalendářní čtvrtletí. K tomu možnost ještě výhodněji úročených termínovaných vkladů k tomuto běžnému účtu na 6, 12, 24 a 36 měsíců s úročením od 1,93 do 2,83 % p.a.. Teď navíc banka k vkladům na dva roky s úrokem 2,73% p.a. připíše i bonus od 1.500 Kč do 10 tis.Kč podle výše uložené částky. Tato nabídka platí pro vklady od 250 tis. Kč.  Vzhledem k tomu, že tu nejsou jiné podmínky než dodržení vázací lhůty, žádné poplatky a zajímavý úrok, je to nabídka bezesporu zajímavá.

František Pavelka

I ve druhém se Volksbank intenzivněji vrhá na retailové operace. Novoty ve vstřícnosti v hypotékách, vyšší úrokové sazby termínovaného vkladu, dokonce nová koncepce: „Domácí banka“. Takže přidáme v hodnocení, ale opatrně.

Bankovní poplatky 2Q 2011 73.8
Bankovní poplatky.com

Banka, která je vidět spíše méně a to zejména v souvislosti s odpouštěním poplatků u hypoték či s nabídkou bonusů k termínovaným vkladům. V dubnu ovšem oznámila, že bude měnit celý systém nabídky bankovních účtů. Koncepci nazvala příjemně – „Domácí banka“. V rámci této Domácí banky, bude Volksbank nabízet jedno konto (podobně, jako přišla s konceptem KB MůjÚčet) a to s příhodným názvem „Domácí konto“. Klienti si budou moci účet sestavovat podle vlastních potřeb, všechna dosavadní balíčková konta se ovšem zruší. Příjemnou novinkou v této souvislosti je, že banka prohlásila, že vzhledem k razantní změně, nabídne prvních 7 měsíců vedení Domácího konta zdarma. Každopádně se máme na co těšit a je téměř jisté, že změníme hodnocení a to nejen v této části.

Volksbank změnila sazebník naposledy na začátku roku k 1.1.2011 a od té doby nic. Nicméně od 8.8.2011 nás zřejmě čekají revoluční změny v rámci nabídky nového Domácího konta. Už dnes banka prezentuje na svých webových stránkách komentář k budoucím změnám a je to čtení na dvě hustě popsané strany. Lze tedy předpokládat, že dojde ke změně i v této části hodnocení.

Sazebník banky nedoznal žádných změn ani úprav, takže Volksbank i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník banky je postaven na zcela odlišném principu od KB nebo UniCredit Bank, kde v zásadě je vše v jedné tabulce. Relativní nevýhodou takto děleného sazebníku je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat. Na druhé straně jsou jednotlivé kapitoly (služby) jasně definované a snadno dohledatelné.

V Q Reportu Scott & Rose ani v Kalkulátoru bankovních poplatků se neudály v posledním čtvrtletí žádné změny, takže hodnocení zůstává nezměněno.

Veřejnost 2Q 2011 72
Tomáš Kučera
Petr Netopil
Lucie Janečková

Tato banka má už sice nízké poplatky, avšak je velice malá. Takže v ní necítím důvěru. Pokud něco zkrachuje jako Agro banka nebo Union, tak další na řadě vidím právě Volksbank. Ale je to můj osobní názor.

Alfa steel

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty