Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 58,1
Bedřich Danda

Vysoká aktivita, nové nápady, hodnocení zvyšuji

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Druhé čtvrtletí je u Sberbank ve znamení nových bankovních účtů. Sberbank CZ nabízí od 15. dubna klientům inovativní běžný účet FÉR konto ve třech variantách (START, PLUS a EXTRA). Noví i stávající klienti banky se mohou těšit také na akci, při které mohou získat od Sberbank k FÉR kontu „dýško“ ve výši až 500 Kč měsíčně. Naopak již nenabízí tato konta: Osobní konto, STYL konto, Program EXCLUSIVE, Free konto, Konto RYBIČKA. Banka zavádí poplatek za změnu PIN debetní karty na bankomatu ve výši 35 Kč. Dotaz na zůstatek v bankomatu je zdarma (jedná se o nové položky v sazebníku).

Na hypotéky v tomto čtvrtletí se zaměřila i Sberbank CZ.  Sberbank CZ pokračuje s akční nabídkou „Bydlení bez starostí“ již za 2,89 % p.a. V květnu svoje hypoteční nabídky posílila o 2 akce. V červnu nabízela další bonusy.

Sberbank CZ zveřejnila výroční zprávu s výsledky hospodaření v roce 2012. Rok po akvizici skupinou Sberbank vzrostla bilanční suma banky o 18 %. Významný nárůst, v porovnání s bankovním trhem, zaznamenala Sberbank CZ i v objemu klientských vkladů a úvěrů.

Sberbank CZ zprovoznila svůj první vkladový bankomat na vlajkové pobočce Na Příkopě. V rámci zkvalitnění servisu platebních karet také nově nabízí možnost individuálního nastavení PIN kódu, aktivaci karty či zjištění disponibilního zůstatku v bankomatu.

Sberbank CZ nabízí aktuálně na svém spořicím účtu jednu z nejlepších úrokových sazeb na trhu ve výši 1,73 % ročně. Klienti s běžným účtem FÉR konto mohou navíc až do konce roku získat od Sberbank na spořicí účet „dýško“ až 500 Kč měsíčně.

 

 

Jan Klička

Akční nabídka hypoték se sazbou od 2,89 a také lepší zúročení na spořícím účtu. To vše přinesl druhý kvartál v režii Sberbank. Je vidět, že kdysi „mdlá“ banka se pod novým majitelem pořádně nadechuje, a to i směrem k retailu. Jednoznačná pochvala. Jde o to nepolevit.

Bankovní poplatky 2Q 2013 75
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v poslední době velmi aktivní. Ve II. čtvrtletí na tuto aktivitu navázala, kdy začala nabízet FÉR konto a to ve třech variantách START, PLUS a EXTRA. Zároveň banka již nenabízí všechny dosavadní účty (Osobní konto, STYL konto, Program EXCLUSIVE, Free konto, Konto RYBIČKA). Vzhledem k těmto strukturálním změnám, které ovlivnily celkovou nabídku banky a bankovní služby se v průměru zlevnily, jsme se rozhodli zvýšit hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Pokud jde o poplatkové změny, přišla Sberbank v aktuálním II. kvartále s drobnými úpravami dosavadní cenové politiky. Banka například zavedla poplatek za změnu PINu debetní karty na bankomatu ve výši 35 Kč. V aktuálním čtvrtletí nemáme důvod měnit hodnocení v této části.

Sberbank přejala podobu sazebníku Volksbank a tak i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník je postaven na odlišném konceptu například od KB nebo UniCredit Bank, kde je vše v jedné tabulce. Nově je ovšem možné celý sazebník stáhnout v pdf formátu, stejně jako jeho jednotlivé kapitoly. Jinak jsou jednotlivé kapitoly (služby) jasně definované a snadno k nalezení. Hodnocení jsme se proto rozhodli v této části zvýšit o 0,5 bodu.

V Q Reportu Scott & Rose došlo vlivem nástupu nových kont k významným pohybům. A pro klienty je dobrá zpráva, že směrem dolů. Standardní klient nově zaplatí ročně 1.527 Kč (minule 2.053 Kč) a aktivní klient pak 3.478 Kč, což je více než 40% méně než minule (5.893 Kč). Proto logicky zvyšujeme hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Sberbank vyplatí klientům k novému FÉR kontu až 500 korun měsíčně, 17. 4. 2013

 

Sberbank CZ nabízí od 15. dubna klientům inovativní běžný účet FÉR konto ve třech variantách. Noví i stávající klienti banky se mohou těšit také na akci, při které mohou získat od Sberbank k FÉR kontu „dýško“ ve výši až 500 Kč měsíčně. 

Veřejnost 2Q 2013 52
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Platí stejně jako u LBBW, pro mě neviditelná banka

Jan Komár
Miloš Nohavica

Nemastná, neslaná, nesladká

František Záleský

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty