Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 72,5
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Hlavním produktovým opatřením je zejména snížení úroku u hypotečních úvěrů, který nově začíná na 2,79 procentech.

 

Sberbank se také pochlubila zlevněním svým úvěrů. Sberbank výrazně snížila úrokové sazby u spotřebitelských úvěrů, tzv. FÉR půjček. Nově příchozí klienti se při bezproblémovém splácení mohou nyní dostat až na mimořádně výhodnou cenu odpovídající sazbě 7,99 % p.a.

Martina Hedvičáková

První kvartál je u Sberbank také ve znamení hypoték.

Jan Klička

Zase vylepšili hypotéční nabídku a daří se jim lákat nové klienty pro spořící účty. Kromě toho zlevnili půjčky a snaží se být aktivní. Ruská Sberbank, v překladu „spořitelna“, nepolevuje. A také letos bude vážným konkurentem zavedeným bankám.

Bankovní poplatky 1Q 2014 75
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledním roce velmi aktivní, nejprve změnila název a poté i strukturu nabízených balíčkových účtů. Nicméně v I. čtvrtletí navázala na zklidnění z konce loňského roku. Vzhledem k tomu, nemáme důvod měnit hodnocení banky v této části.

Pokud jde o poplatkové změny, nestalo se v tomto čtvrtletí nic zásadního. Banka v zásadě jen přišla s novými položkami do svého sazebníku – odchozí platba prostřednictvím platby PayU za 5 Kč a dotaz na zůstatek v bankomatech cizích bank (kromě ČSOB) v ČR a v zahraničí pomocí debetní či kreditní karty za 9 Kč. Jinak u vlastních bankomatů a bankomatů ČSOB je tato služba zdarma. V aktuálním I. čtvrtletí tedy nemáme důvod v této části měnit naše hodnocení z minulého kvartálu.

Sberbank přejala podobu sazebníku Volksbank a tak i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Nicméně je možné celý sazebník stáhnout v pdf formátu, stejně jako jeho jednotlivé kapitoly. Hodnocení banky v této části jsme se rozhodli ponechat na stejné hodnotě, nicméně v příštích čtvrtletích budeme zřejmě naše hodnocení revidovat vzhledem k chystaným změnám podoby sazebníku.

 

V Q Reportu Scott & Rose logicky nedošlo k žádnému pohybu, tudíž standardní klient i nadále zaplatí ročně 1.527 Kč a aktivní klient pak 3.478 Kč. Proto nemáme důvod měnit naše hodnocení v této části.  

Veřejnost 1Q 2014 80
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty