Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2010 59,1
Dalibor Z. Chvátal

Volksbank občas působí jako malá nevýrazná myška se základními službami opředená předsudky levné banky pro málo bonitní klientelu. Opak je pravdou, banka se umí dobře postarat o důchodkyni i bohatého majitele prosperující společnosti.

 

U Volksbank se hodně věcí řeší „indiviuálně“, takže podstatné informace, které by vám alespoň z počátku usnadnily rozhodování o koupi produktu, se dozvíte jen komplikovaně.

 

Typicky úvěry zrovna vstřícností nevynikají a jen odrážejí směr těžce konzervativní banky. Víte jak vám dupou králíci? Já také ne, ale Volksbank na králicích postavila svoji kampaň spořicího účtu. její názvy produktů jsou občas kouzelné a hodně by mě zajímalo, kdo je vymýšlí. Třeba „běžný spořicí účet“, „běžný investiční účet“ je jeden a tentýž produkt označující typický spořák.

 

Bankovní služby fungují bez problému, ale nelze si nepovšimnout, že některé požadavky se řeší téměř na koleně a tak nějak „jinak“ než u jiných bank. Jednoduše procesy občas váznou. Specifický projekt kauflandích poboček Volksbank Shop vám garantuje, že když si v nich otevřete účet, tak v ostatní pobočkové síti Volksbanky se k penězům sice dostanete, ale k dalším službám už ne. Pro ně si musíte dojít na lowcostové pobočky v kaufech nebo mít „plnotučný“ účet od lidové banky.

 

Kdo potřebuje našlapané bankovní služby přesné jako hodinky bude ve Volksbank trpět, kdo hledá spolehlivou alternativu bankovním velikánům, která jde konzervativním směrem, bude spokojený.

Karel Kopeček

Příjemné je, že se banka snaží ušetřit peníze svým klientům. Dokladem je například služba, kterou zprovoznila od letošního ledna, tedy elektronický výpis, který je možné sjednat prostřednictvím internet bankingu. Také ostatní poplatky jsou v porovnání s ostatními bankami solidní.

 

Internetové stránky Volksbank působí na první pohled sice dynamicky, ale na druhou stranu poněkud zmateně. Klient, který není na internetu tzv. kovaný, může mít problém v orientaci.

Eva Poláchová

VB nabízí bankovní produkty běžné, vkladové, studentské účty, karty a úvěry jak spotřebitelské tak i hypotéční – a to jak pro občany, tak i pro podnikatele, a investice. Pojištění, stavební spoření a penzijní připojištění prostřednictvím partnerů. Kromě studentských úvěrů tak dokáže nabídnout plné portfolio finančních služeb. Což je rozhodně jejím pozitivem ve srovnání s „velkými bankami“ 

VB využívá bankomaty ČSOB, čímž se dostává do sektoru – dosažitelná, ale výběry nejsou online a klient tedy nedostane informaci o zůstatku. Pobočková síť je ve srovnání užší.

Stránky banky jsou přehledné, Poplatky a sazby lehce vyhledatelné. Výše úrokových sazce u úvěru na bydlení patří ale k nejvyšším, spořicí účty vysoko určené, ale u termínovaných vysoce limitované výši vkladu.

Zajímavá je služba jedna karta ke dvěma účtům – pro každou platební kartu mohou být nastaveny pro zaúčtování transakcí až dva účty současně – a to i v cizí měně.

Směnárenské služby jsou celý rok zdarma.

Otakar Schlossberger

Universální banka s celou řadou produktů a služeb. Hned úvodní stránka internetu banky upozorní klienta na nové zabezpečení internetového bankovnictví. Banka nabízí celou řadu produktů, avšak není zřetelná žádná výrazná reklama na tyto produkty. Může to být dáno velikostí banky, která nechce vydávat velké finanční prostředky na reklamu. Základní stránka je celkem přehledná.

Banka se přihlásila k dodržování Kodexu chování mezi bankou a klientem a také na svých stránkách se na něj odkazuje a hlásí se k jeho dodržování. Také se hlásí k dodržování Kodexu při poskytování úvěrů na bydlení.

Dobře jsou dostupné sazebníky a musím subjektivně konstatovat, že konstrukce sazebníku na mne působila velmi dobře a osobně ho považuji ve srovnání se všemi ostatními za nejlepší. Také výše cen za vybrané služby je celkem příznivá, např. je to jedna z mála bank, která má došlou platbu do banky zadarmo.

 

Banka nedisponuje rozsáhlou pobočkovou sítí, ale může to opět nahradit slušně fungující elektronické distribuční kanály. Banka upozorňuje klienta na nové zabezpečení IB a vede ho k dodržování bezpečnostních pravidel.  Bohužel jsem nenalezl základní informace o hospodářských výsledcích banky v rámci tzv. informační povinnosti banky vůči veřejnosti.

 

 

Miroslav Zeman

Z hlediska velikosti se jedná o banku spíše malou. Z tohoto hlediska je budování pověsti vstřícnosti banky složitější, než je tomu u bank větších. To samozřejmě neplatí o vstřícnosti vůči omezené skupině klientů, které banka obsluhuje. Samozřejmě se vstřícnost banky dá lépe budovat ve vztahu k 5 000 speciálním klientům jedné skupiny, než pro 3 miliony klientů všech sociálních a společenských skupin.

Internetové stránky banky působí velmi přátelsky a skutečně lidově. K tomu přispívá i familiární pojmenování některých produktů banky, které jsou pak pro klienty lépe zapamatovatelné a vyvolávají v nich větší emoce.

Banka není u veřejnosti moc známa, přesto na sebe upozornila některými zajímavými, originálními řešeními, které zvyšují komfort klientů – např. výpisy z účtu zdarma prostřednictvím infoterminálů.

Přestože je banka poměrně malá, nabízí velké spektrum zajímavých produktů. Běžný klient si tak může z produktů banky skutečně vybrat produkt pro nejrůznější finanční situace a potřeby.

Bankovní poplatky 1Q 2010 75
Bankovní poplatky.com

Banka s vlídnou poplatkovou politikou. Její sazebník patří k těm přehlednějším. V posledním roce banka mile překvapila celou řadou změn, které jednoznačně směřovaly ve prospěch bankovních klientů.

Volksbank loni představila výrazné změny v sazebníku, které mohly jejich klienty potěšit. A podobně jako Rajfka, nečekala na až do 1. listopadu, ale změnu sazebníku oznámila k 1. květnu 2009.  Banka tak zrušila nejabsurdnější bankovní poplatky - poplatek za vklad na účet, poplatek za příchozí platbu či poplatek za účetní položku. Banka ale patří k těm mála, kde ještě zaplatíte za výběr z bankomatu vlastní banky (3 Kč) bez ohledu na to, jaký druh balíčkového účtu máte. Změny v poplatcích banka udělala i po 1.11.2009, kdy začal platit nový zákon o platebním styku. Pro nové klienty banka například připravila možnost předávání výpisů zdarma prostřednictvím infoterminálů. Ani tato banka se však nevyhnula zdražování – Volksbank zvýšila poplatek za vedení platební karty (u neembosované karty z 200 Kč na 240 Kč ročně), zároveň ale začala tento poplatek účtovat měsíčně (podobně jako např. ČSOB). Vychází tak vstříc klientům, kteří používají kartu kratší dobu než je doba její platnosti.

Přehledný seznam jednotlivých kapitol je pro klienty příjemným uvítáním. Relativní nevýhodou tohoto děleného sazebníku je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat. Jinak je ale sazebník jasný a srozumitelný a to včetně barevného rozlišení jednotlivých kapitol. Příjemné je rozklikávání jednotlivých položek sazebníku i jeho grafické členění.

Ve srovnáních poplatkových nákladů dopadla banka velmi dobře. A to v rámci různých průzkumů a srovnání. Zejména je to patrné ve výstupech z kalkulátoru bankovních poplatků, kde se do TOP 15 nejlevnějších účtů, dostaly hned tři konta Volksbank. Samotná banka se pak díky tomu jako celek umístila na třetím místě hned za mBank a Poštovní spořitelnou. U Bankovní ročenky 2009 mezi standardními klienty je ještě banka nad průměrnými náklady, i když těsně (2025 Kč, 7% nad průměrem), zato u aktivních bankovních klientů je banka třetí nejlevnější (3645 Kč, 25% pod průměrem).

1.5.2009, Změny sazebníku poplatků

Volksbank CZ přikročila od 1.5.2009 k rozsáhlým změnám sazebníku poplatků. Po prostudování nového sazebníku jsme zjistili, že většina změn jde správným směrem a banka nastoupila trend snižování či úplného rušení poplatků. Některé úpravy poplatků nového sazebníku Volksbank CZ:

- zrušení poplatku za hotovostní vklad na přepážce banky (dříve 10,- Kč),

- zrušení poplatku za příchozí platbu pro fyzické osoby (dříve 6,- Kč),

- zrušení pojmu účetní položka (týká se hotovostních transakcí a transakcí platební kartou),

- rozšíření služeb elektronického bankovnictví – zaslání sms a e-mailu o zůstatku zdarma.

 

Veřejnost 1Q 2010 45.8
Lukáš Elbl
Karel Plánička

Tahle bančička možná občas někde uspěje (některé příklady z fotovoltaiky), ale peníze bych si tam nedal.

Jirka Prokeš
Lukas Kutner
Vladimír Čadek
Lucie Nalepová

Banka s kvalitní nabídkou investičních produktů.

Martin Bok
Jiří Kovanský
Petr Novák

sympatická banka, která si na nic nehraje

jan pelikan

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty