UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2018 62,7
Miroslav Zeman

Banka se dlouhodobě prezentuje jako TOP banka pro vybrané cílové skupiny „zajímavých“ klientů. U této banky tak má bankovní účty a její služby využívá velká část advokátů, lékařů, nebo znalců. Banka tedy dokáže své služby velmi dobře cílit a poskytovat jednotlivým klientům vysoce individuální služby na špičkové úrovni.

Banku vlastník italská UNI Credit. I tato banka se podílí poměrně výrazným způsobem na odlivu kapitálu z České republiky vyplácením dividend do zahraničí.

Banka nemá výrazný marketing a mezi bankami tak v této disciplíně poměrně zaostává a to i za nízkonákladovými bankami.

UniCredit Bank slaví 150. výročí založení Živnostenské banky, jedné z prvních českých bank, která se stala páteří tuzemské ekonomiky

Od jedné z prvních bank až po bankovního lídra na českém a slovenském trhu – součást silné, celoevropské bankovní skupiny. UniCredit Bank si připomíná 150. výročí založení své předchůdkyně, Živnostenské banky, která měla významný vliv na rozvoj tuzemské ekonomiky.

Je to pravda. Živnostenská banka byla za první republiky legenda mezi bankami. O takové pověsti a vlivu si může současná UniCredit bank v ČR nechat jen zdát. Zatímco Živnostenská banka byla bezkonkurenčně největší a nejvýznamnější bankou, UniCredit se mezi největší a nejvýznamnější banky rozhodně neřadí.

Odměňování nových klientů UniCredit

UniCredit Bank odmění každý měsíc 100 Kč nové klienty s běžným účtem U konto i novým podnikatelským U kontem BUSINESS. Navíc všichni, kteří do konce roku přejdou z jiné banky k UniCredit Bank, získají jednorázový bonus 500 Kč.

Přetahování klientů neprovozuje jen Moneta ale i UniCredit Bank. Když přejdete neloajálně z jiné banky k UniCredit dostanete za to 500 Kč. Otázkou je, co za těch 500 korun dostanete a jestli se to klientům jiných bank vůbec vyplatí. Nemáme dojem, že by UniCredit nabízela až takové terno, a že by jejich konta byla až tak převratná s prvky, které jinde nenajdete.

Black Friday v UniCredit Bank

Tisíc korun k super výhodné PRESTO Půjčce, snížená úroková sazba u PRESTO Půjčky na bydlení, nebo výhodné online refinancovaní hypoték. To je letošní Black Friday v UniCredit Bank – bance, která se před třemi lety přidala do této černé předvánoční horečky jako první banka na tuzemském trhu. Výhodné podmínky letos UniCredit Bank nabídne všem, kteří od 23. listopadu do 7. prosince navštíví kteroukoliv pobočku UniCredit Bank, UniCredit Bank Expres, web či UniCreditShop. Speciální pozornost by pak neměla uniknout všem, kteří si v závěru roku chtějí udělat pořádek ve svých závazcích a ještě si trochu přilepšit. U PRESTO Půjčky je nyní možné díky úroku již od 3,9 % p.a. dosáhnout na nejnižší měsíční splátku na trhu. A to je nabídka, která dokáže i na černý pátek nejednu tuzemskou domácnost doslova rozzářit.

Zajímavé zjištění. I banky mají Black Friday. O černém pátku si tak nejen v obchodech ale už i v bankách můžete pořídit služby a produkty za různé bonusy, nebo výhodnější podmínky. Přepokládejme optimisticky, že se nejedná o takové produkty, pro které jinak banka hledá těžko zájemce. Černý pátek tak nemusí být pro některé klienty této banky až tak dramaticky černý.

UniCredit odměňuje klienty na Vánoce

Kdo by nechtěl na Vánoce potěšit své blízké vysněnou dovolenou, novým kolem, romantickou novoroční večeří nebo jen potěšit sám sebe a splnit si dlouho odkládaný sen. UniCredit Bank se rozhodla svým klientům splnit jejich tajné vánoční sny. Ti mají nyní možnost vyjádřit svá přání, zaslat je do UniCredit Bank a banka dvaceti klientům s nejoriginálnějším přáním tato přání splní, a to až do hodnoty 20 000 korun. A co si pod stromeček přejete vy?

S trošku laciným marketingem přišla UniCredit před Vánoci 2018. Podobný typ výher a losování 20 nejlepších není zrovna naším šálkem kávy. Podobné soutěže, dle našeho názoru do seriózního bankovnictví nepatří. Ale pokud má banka nouzi o témata, hodí se i toto. Není to nic špatného, ale upřednostňovali bychom propagaci a prezentaci vhodnějších témat, které s bankovnictvím souvisí.

Bankovní poplatky 4Q 2018 69.3
Bankovní poplatky.com

IV. čtvrtletí - (7, 6.5, 8, 6.2) = 6,93

UniCredit byla v minulém roce jedna z těch aktivnějších bank. Sazebník ovšem v I. kvartále významně nezměnila. Hodnocení v této části tedy ponecháváme na stejné úrovni.

Banka v aktuálním čtvrtletí neprovedla výrazné poplatkové změny. Vzhledem k tomu nemáme důvod naše minulé hodnocení.

UniCredit před časem rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 14 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. V aktuálním I. kvartále vysoké hodnocení z minula nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose vzhledem k výše uvedenému nedošlo k žádným změnám - náklady u standardního klienta jsou ročně stále ve výši 1.249 Kč. Vzhledem k tomu neměníme, po minulém snížení, naše hodnocení banky v této části.

 

Veřejnost 4Q 2018 60
Bohužel, od té doby co to mají Italové a kecají do toho i Slováci, tak jde všechno dolů - úrověň lidí na pobočkách, úrověň lidí na telefonu i vlastně samotný Facebook banky je k ničemu. Ani po roce jsem neodpustil této bance to, co provedla v loňském roce, když přecházela na nový bankovní systém...Ukonto je sice zdarma při obratu 12000 Kč, ale jsou rozhodně lepší banky, které dokážou zdarma platby v D+0, mají Google Pay, dokáží převod v rámci banky ihned i o víkendech..Unicredit nemá žádnou přidanou hodnotu....a jejich Presto půjčka? Extrémní vnucování jejich jednorázového pojištění, které poté extrémně zdraží úvěr je šílenost sama o sobě a unikát UCB. Smutné na tom je, že víc než polovina (možná cca 3/4) tohoto pojištění zůstává bance a zbytek má pojišťovna, pak lidi řvou na pojišťovnu když chtějí plnění, ale to banka svou nenažraností šponuje pojištění pro sebe...suma sumárum, tato banka není ničím zajímavá a pokud by došlo k prodeji KB, vlastně by to mohlo být i pozitivní.K bance nemám zášť, nejsem zhrzený zamítnutím nějakého produktu, nejsem od konkurence, ani protivný zaměstnanec, jen se pohybuji 25 let ve finančnictví
V první řadě bych rád zmínil, že recenze píši vždy s respektem, ale UniCredit si jej nezaslouží. Chystám se na měsíc do zahraničí a UniCredit mi podkopne nohy s tím, že mi pár dní před odletem blokne internetový rychlý platby vůči posrané “Prevenci proti zcizení čo zneužití karty”... prosil sem se vás???! Ptali jste se mě????!! Fakt díky, zmetci, končím s váma, takhle mi kurvit dovolenou! A prej to “nejde vrátit”, leda “bloknout celej účet” a vše znovu...na to tak mám čas těsně před odletem. V čechách směnárny a banky nedávají všechny měny a s Western Union si už díky vám sám nevystačím kdykoli potřebuju bez otravování ostatních. Jo, ani se mě neptejte a blokněte mi rovnou celej účet a kreditku jen tak z prdele, proč ne, kokoti... Omlouvám se lidem za své výrazy, banka je mi ukradená. Dvě hvězdy za to, že máte různě automaty na vložení peněz. Tot’ vše.

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty