UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 69,9
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

V posledním čtvrtletí přišla UniCredit Bank s mnoha novinkami. Jako jednu z prvních představila nové konto pro děti do 15 let. Vychází tak vstříc stále rostoucí poptávce po základních bankovních službách i pro menší děti. Dále ve spolupráci se sítí čerpacích stanic Agip připravila banka novou co-brandovanou kreditní kartu, na jejímž základě mohou uživatelé čerpat pohonné hmoty levněji a to až o dvě koruny za litr. Také UniCredit Bank vychází vstříc novým i stávajícím klientům, kteří chtějí sloučit své úvěry, kontokorenty a kreditní karty. Od 1. listopadu mohli využít „PRESTO Půjčku – sloučení úvěrů“ za zvýhodněných podmínek. Mezi její další inovace patří rozšíření svého profilu na síti Facebook. Klienti tak získali nový pohodlný způsob, jak s bankou komunikovat.

UniCredit Bank byla aktivní i v oblasti týče soutěží. Je světovou jedničkou pokud jde o "expertízu odvětví a znalostí", "technickou podporu a poradenství", a "kompatibilitu se systémy svých klientů" a obdržela cenu Award for Excellence 2012 časopisu Euromoney jako nejlepší bankovní dům ve střední a východní Evropě v oblasti platebního styku a řízení hotovosti (Cash Management).

Jan Klička

 

Nabitý (nejenom) čtvrtrok má za sebou UniCredit. V posledním kvartále představila hned několik novinek: dětské konto, výhodné sloučení úvěrů a akční nabídku hypoték, které si lze, po vzoru jiných bank, takříkajíc předfixovat dopředu. Objevil se i nový ceník služeb: v jeho rámci může člověk dosáhnout na bezplatný bankovní účet, pokud aktivně využívá platební kartu a na účet mu chodí měsíčně určitá částka. V původně představeném ceníku přitom bylo zřízení tohoto aktivního konta špatně komunikováno, takže klient mohl nabýt přesně opačného dojmu. Krok k účtům zdarma se ale vždy cení, zvlášť u banky velikosti UniCredit. Palec nahoru.

Dalibor Z. Chvátal

 

Motivovat k pořízení hypotéky umí UCB velmi dobře, dlouhodobě se může chlubit nejlepšími sazbami na trhu, a to potvrdila i koncem roku 2012. Nová kreditní karta Agip šetří pohonné hmoty a má smysl hlavně pro ty, kteří preferují italské společnosti. Jiný důvod pro její pořízení není, na trhu jsou lepší nabídky, se kterými šetříte při tankování. UCB je další bankou, co nabízí peníze jako odměnu za to, že si u ní někdo půjčí. Tohle vnímám jako nesmysl, ale jinak oceňuji nabídku zaplacení sankčních poplatků, když s UCB budete refinancovat jiné úvěry.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 73.8
Bankovní poplatky.com

 

UniCredit výrazně změnila svůj sazebník v předminulém čtvrtletí. V aktuálním IV. čtvrtletí pak došlo k dalším změnám a to k 1. 12. 2012, kdy banka spustila zcela nový koncept osobních kont. Ten je postaven na principu, že osobní balíčková konta (Expresní, Aktivní, Perfektní a Premium), mohou být vedena zdarma, pokud jsou aktivně využívána – tedy splnění určité hranice u bezhotovostního kreditního obratu v daném měsíci či průměrného měsíčního zůstatku na účtu. Banka také rozšířila nabídku o Dětské konto a Cool konto pro mladé (pro mladé klienty ve věku od 15 do 26 let). Vzhledem k těmto změnám jsme se rozhodli zvýšit hodnocení v této první části o 0,5 bodu.

V souvislosti s novou koncepcí osobních kont vstoupil v platnost od 1. 12. 2012 nový sazebník poplatků. UniCredit tak výrazně změnila svůj sazebník podruhé v roce 2012 (poprvé se tak stalo k 1. 4. 2012). Banka se vydala cestou, kdy nabídne svoje konta zdarma pro aktivní klienty. Z hlediska celkových změn lze těžko po prvním měsíci fungování konstatovat, zdali se poplatky u klientů proti minulosti zvýšily či naopak snížily. Proto jsme se rozhodli zatím v této části hodnocení neměnit a důkladně monitorovat poplatkový vývoj a postavení banky v různých srovnávačích. UniCredit jinak ještě před koncem roku stačila nabídnout bonus pro klienty, kteří využili Presto půjčku a výrazně snížila úroky při refinancování hypotéky.

UniCredit měnila podobu svého sazebníku už jednou v roce 2012. Banka rozšířila možnost prezentace sazebníku - dříve byl k dispozici jen v jednom dokumentu, nově banka rozdělila sazebník na logických 15 kapitol, které je možné ovládat samostatně. Zároveň ale umožňuje sazebník stáhnout v jednom pdf formátu, kde je hlavní tabulka se všemi nabízenými konty a podobně jako u KB i s cenou služby mimo balíčkový účet. Podoba sazebníku se za poslední roky významně zlepšila a zpřehlednila. V aktuálním IV. kvartále zatím vysoké hodnocení z minula neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose tentokrát došlo k zajímavým pohybům a to oběma směry, což je vzhledem ke změně konceptu celkem očekávatelné. Zatímco standardní klient zaplatí ročně méně a to z dřívějších 1.795 Kč nově 1.638 Kč, tak aktivní klient si naopak velmi připlatí z původních 5.605 Kč ročně na 7.495 Kč. Vzhledem k těmto protisměrným pohybům, hodnocení pro tentokrát neměníme, ale budeme pozorně sledovat další vývoj UniCredit v porovnávačích.

UniCredit Bank poskytla slevu 3500 Kč na povánoční nákupy, 20. 12. 2012

Speciální bonus dosud mohli čerpat jen klienti, kteří využili PRESTO půjčky na sloučení úvěrů, kontokorentů či kreditních karet. Nově mohou odměnu získat všichni, kteří ještě žádný úvěr nemají a sjednají si PRESTO půjčku. Kromě bonusu banka, jako jediná na trhu, zaplatí za klienty sankční poplatky při sloučení úvěrů za jejich předčasné

splacení u původních věřitelů. Klient navíc může kdykoliv a bez jakýchkoliv sankcí vložit mimořádnou splátku nebo úvěr zcela doplatit. Tato nabídka platí od 25.12.2012.

Refinancování hypotéky od UniCredit Bank se sazbou od 2,2 % p.a. a odložením čerpání až o 1 rok, 5. 12. 2012

S platností od 1. prosince banka snížila výrazně sazby. Výhodnější podmínky navíc získají zájemci o refinancování – neplatí žádné vstupní poplatky a banka jim nabídne variabilní úrokovou sazbu od 2,2 % p.a. a fixní sazbu od 2,69 % p.a. Zásadní výhodou je také možnost čerpat hypotéku s odkladem až o 12 měsíců.

Veřejnost 4Q 2012 70
Jan Komár
Jana Kovačiková
Martin Kněžek
Petr Sedláček

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty