Platební brána start-upu Barion snižuje poplatky pro platby na internetu


18. 06. 2019  00:56     Redakce     komentáře (0)

Změnit trh tuzemských e-shopů chce maďarský start-up Barion. Do konce roku chce mít tisíce elektronických obchodů. Na svém domácím trhu uspěl s agresivní cenovou politikou. Jednoduše řečeno, účtuje výrazně nižší poplatky za transakce.

Platební brána start-upu Barion snižuje poplatky pro platby na internetu




„Garantujeme, že díky naší platební bráně Smart Gateway budou mít obchody nižší poplatky, než které jim nabízejí banky. Když obchodníci inkasují miliony, pak každá desetina procentního bodu směrem dolů je na tržbách poznat,“ říká Péter Kováts, obchodní ředitel Barionu.

Firma však zvolila ještě agresivnější obchodní politiku – dohodla se se systémem NetDirect, který využívají tisíce e-shopů. Kdo si objedná bránu Barionu do konce června, získá šestiměsíční poplatkové prázdniny. Barion chce následně účtovat půl procenta z hodnoty transakcí bez jakýchkoliv dalších poplatků. To je hodně pod stávajícím trhem.

Je otázkou, zda může takové podnikání uspět? Minimálně dvě věci svědčí o tom, že ano. Barion především ovládl více než polovinu maďarského trhu. A zároveň o svém modelu přesvědčil nejbohatšího Čecha, Petra Kellnera. Investoval do firmy několik milionů eur a hlavně přinesl zázemí skutečně globální firmy.

„Česká republika je proto naší první zahraniční zkušeností. Máme evropskou licenci výdejce elektronických peněz, proto nezůstane jen o prvních dvou zemí. Věříme, že náš byznys model je natolik unikátní, že se nám povede expandovat do výrazného počtu zemí nejen Evropské unie,“ upozorňuje Péter Kováts.

Barionu se už povedlo uzavřít několik zásadních dohod. Klíčová je se společností NetDirect, což je agregátor e-shopů.  Start-up tak má přístup k tisícům zákazníků z celkem zhruba 40 tisíc, které působí na českém trhu. Kováts však mluví o min. dvacetiprocentním podílu na trhu, na který si Barion brousí zuby.

Pokud chcete porovnat poplatky Barionu se svými současnými, podívejte se na www.barion.com. Jejich platební bránu nemusíte mít exkluzivně, ale můžete ji na svůj e-shop pouze přidat vedle stávajících.

Barion zároveň nabízí tzv. elektronickou peněženku, díky které můžete platit v e-shopech, které má již Barion jako své klienty. Zmiňujeme ji tu pouze proto, že všechny poplatky za její používání jsou rovny nule. Výjimkou je expresní dobití přes karty a 5 Kč si firma účtuje v případě poplatku za výběr a bankovní převod.

 



Platební brána start-upu Barion snižuje poplatky pro platby na internetu

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více