Zítra budou Vánoce. Nakoupit můžete už jen dnes a zítra dopoledne


23. 12. 2019  07:00     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vánoce přijdou tento rok v úterý, 24. prosince 2019. To znamená, že poslední dárky můžete nakoupit ještě během pondělí a úterního dopoledne. O vánočním dni se pak ze zákona zavřou dveře velkých obchodů a ty zůstanou zavřené i po celý první den vánoční.

Zítra budou Vánoce. Nakoupit můžete už jen dnes a zítra dopoledne




Během dnešního dne a úterního dopoledne, vánočního dne, utratí Češi ještě miliardy korun. Budeme nakupovat poslední dárky a jídlo pro štědrovečerní večeři a vůbec pro celé svátky. Češi tradičně věnují jídlu a stravování o Vánocích výrazně větší pozornost a výdajů než jiné národy.

Nakoupit si můžeme naposledy ve velkých obchodech do 12 hodin Štědrého dne. Pak už bychom si měli od nakupování a stresujícího dohánění plánů na posledních chvíli, odpočinout. Omezení prodejní doby velkých obchodů, typicky supermarketů a hypermarketů, zajistil zákon o omezení prodejní doby, který zakazuje prodej o sedmi významných státních svátcích. 

Vyjímečnost konce prodeje po 12 hodině o vánočním dnu a první den vánoční spočívá v tom, že se dodržoval už v minulosti a bez zákona, a to v podstatě bez výjimek. 

Nastoupit v mysli lidí by měly, po zavírací době obchodů, jiné hodnoty, než materiální. Každý člověk by si měl najít chvilku na osobní odpočinek, duševní i tělesné uvolnění, které žádný konzum ani velký výběr jídla či dárků nenahradí. Díky volnosti, svobodě a osobním preferencím si však každý člověka a každá rodina určuje charakter a náplň vánočních svátků. A to je dobře.

Smyslem vánočních svátků je zažít v těchto svátečních dnech něco mimořádného, vyjímečného, něco, co nás vytrhne z každodennosti všedního života a obohatí náš život už jen tím, že je to mimořádné, sváteční a vyjímečné. Těšíte se?

 



Zítra budou Vánoce. Nakoupit můžete už jen dnes a zítra dopoledne

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16629719152

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více