CREDITAS jako třetí na trhu spouští od 1. dubna okamžité platby, budou zcela zdarma


02. 04. 2019  13:49          komentáře (0)

Banka CREDITAS zavádí od počátku dubna okamžité platby pro své klienty. V řádu vteřin půjde platit na účty obou bank, které to zatím umožňují, tedy České spořitelny a Air Bank. Okamžité platby budou pro klienty CREDITAS zdarma.

CREDITAS jako třetí na trhu spouští od 1. dubna okamžité platby,  budou zcela zdarma




Okamžité platby přijímá Banka CREDITAS už od března, nyní je umožní i odesílat. „Klienti si můžou zvolit, zda chtějí platbu realizovat jako běžnou nebo okamžitou. Okamžitá se připíše na účet příjemce během několika vteřin. Zatím je lze využít pouze s bankami, které mají samy tento systém spuštěný, ale předpokládáme, že další banky budou rychle přibývat, říká Kamil Rataj, ředitel úseku provozu a IT Banky CREDITAS. Okamžité platby budou v CREDITAS zcela zdarma, stejně jako běžné platební příkazy.

 

Okamžité platby umožňují, jak název napovídá, převod peněžních prostředků z jedné banky do druhé v řádu několika vteřin. Na rozdíl od standardních plateb jsou realizovány i během víkendů a svátků, v režimu 24/7. Aby se mohla okamžitá platba uskutečnit, musí tuto službu podporovat jak odesílající, tak přijímající banka. Dosud okamžité platby nabízejí tři banky: Česká spořitelna, Air Bank a Banka CREDITAS.

Maximální výše limitu jedné okamžité platby je 400.000 korun.

Zpočátku budou okamžité platby dostupné v internetovém bankovnictví, v dohledné době je CREDITAS nabídne i v mobilním bankovnictví a v multibankovní aplikaci Richee.

 

Jaký je rozdíl mezi standardní, okamžitou a expresní platbou?

  • Standardní platba - funguje jako dosud, peníze se na účet příjemce připíšou nejpozději následující obchodní den.
  • Expresní platba - pokud je zadána do 14 hodin, jsou prostředky připsány tentýž obchodní den. Tato platba je zpoplatněna dle sazebníku.
  • Okamžitá platba - lze ji zadat v režimu 24/7 a je na účet příjemce připsána během několika vteřin. Lze ji provést pouze do určité částky a podmínkou je, že ji druhá banka umí přijmout. 


CREDITAS jako třetí na trhu spouští od 1. dubna okamžité platby, budou zcela zdarma

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16634135792

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více