ČS nemovitostní fond koupil administrativní budovu Trianon na Praze 4


28. 03. 2013  12:43          komentáře (0)

ČS nemovitostní fond koupil na konci března multifunkční budovu Trianon na Praze 4 v Budějovické ulici. Jde o investici ve výši 1,35 mld. Kč, jednu z největších transakcí tohoto roku na českém realitním trhu. ČS nemovitostní fond obhospodařuje investiční společnost REICO, která patří do Finanční skupiny České spořitelny. Fond budovu Trianonu koupil od německého otevřeného nemovitostního fondu UniImmo Europa, spravovaného investiční společností Union Investment.

ČS nemovitostní fond koupil administrativní budovu Trianon na Praze 4




Jedná se o první nemovitostní transakci mezi dvěma otevřenými podílovými fondy v České republice, tedy o transakci mezi subjekty, které vzhledem ke svému charakteru podléhají přísné regulaci.

„Koupí Trianonu jsme rozšířili počet nemovitostí v portfoliu našeho fondu celkem na osm budov, a celková tržní hodnota budov fondu přesáhla už 4 miliardy Kč. Výše transakce odpovídá investiční strategii fondu, tj. investovat převážně do prémiových kancelářských nemovitostí přesahující tržní hodnotou nad 750 milionů Kč,“ řekl Martin Skalický, generální ředitel Investiční společnosti REICO. Jde se o jednu z nejprestižnějších lokalit s vysokou koncentrací kvalitních komerčních nemovitostní v Praze, kde se míra neobsazenosti pohybuje v rámci celého českého trhu na nejnižších úrovních (osa Budějovická/Pankrác),“ dodal M. Skalický.

Celková pronajímatelná plocha nemovitosti je téměř 21 tisíc m2 (celková hrubá podlahová plocha je přes 35 tisíc m2), přičemž přes 99 % pronajímatelné plochy budovy je obsazeno. Mezi největší nájemce budovy Trianon patří společnosti z Erste Group (zejména Česká spořitelna), k dalším významným nájemníkům se řadí AVAST a TNS Aisa.

ČS nemovitostní fond, spravovaný investiční společností REICO ČS, vznikl v roce 2007 a z pohledu svého investičního zaměření a výše hodnoty vlastního kapitálu je jediným fondem tohoto typu na českém trhu. Je určen zejména konzervativním investorům a svým výnosem má za cíl se z dlouhodobého pohledu pohybovat nad úrovní státních dluhopisů. ČS nemovitostní fond se soustřeďuje převážně na dokončené nemovitosti s minimální hodnotou 10 mil. EUR.  Novou akvizicí rozšíří svůj počet nemovitostí v portfoliu fondu celkem na 8 budov. Ve vlastnictví fondu se kromě 4 nemovitostí v Praze nachází 1 budova v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a Bratislavě.



ČS nemovitostní fond koupil administrativní budovu Trianon na Praze 4

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16605959936

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více