ČSOB a Era zavádějí své bezkontaktní platební terminály na další prodejní místa


01. 08. 2012  09:09     tz     komentáře (0)

Akceptace bezkontaktních karet popřípadě akceptace prostřednictvím mobilních telefonů je dostupná u řady dalších obchodníků. Bezkontaktní platební terminály od ČSOB a Ery mohou zákazníci využít například ve vybraných prodejnách Albert, v hračkářství Dráčik, v čistírnách Bell&Blanc, v lékárnách SimonPharma, v hobby marketech Global Stores (OBI) nebo v řetězci prodejen s tabákovými výrobky společnosti Valmont.





„V řádu několika týdnů budou bezkontaktními platebními terminály vybaveni obchodníci, mezi které patří například knihkupectví Neoluxor a Neopalladium či vybrané prodejny v síti drogerií Teta. Chceme se zaměřovat především na ty obchodníky, kde bezkontaktní akceptace dává smysl, tzn. tam kde je kladen důraz na rychlost odbavení zákazníka a kde je průměrná karetní transakce do 500 Kč. Konkrétně se jedná o supermarkety, čerpací stanice, dopravu, lékárny, fast foody atd.,“ říká Roland Katona, manažer Acquiring a e-commerce Poštovní spořitelny, obchodní značky ČSOB.

 .  

.

Bezkontaktní terminály umožňují rychlé a pohodlné placení u obchodníků kartou, aniž by bylo potřeba hledat hotovost, vydávat kartu z ruky nebo protahovat kartu klasickým platebním terminálem. Díky této technologii tedy dochází ke zkrácení čekací doby u obchodníků. „Neustále se snažíme držet krok s novými technologiemi a spoustou inovací, které trh přináší. Naším cílem je tyto novinky a vylepšení přenést přímo ke klientům a poskytovat jim tak maximální uživatelský komfort. Bezkontaktní karty nabídneme zákazníkům ke konci letošního roku,“ dodává Roland Katona. ČSOB také v nedávné době představila nový projekt mobilních plateb v ČR. Jedná se o společný projekt společností MasterCard Europe, Wincor-Nixdorf, ČSOB a Ery – MasterCard Mobile. Tato moderní metoda má široké uplatnění a umožňuje placení mobilním telefonem na internetu, také například i pro dárcovské platby, jízdné, placení v kamenných obchodech atp. Služba bude klientům k dispozici v druhé polovině tohoto roku.

 .  .

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a. s.



ČSOB a Era zavádějí své bezkontaktní platební terminály na další prodejní místa

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16657547280

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více