Družstevní záložny, to nejsou jenom spořicí a termínované vklady, ale i běžné účty


12. 10. 2011  01:00     BP.com     komentáře (0)

Již několikrát jsme na našich stránkách upozorňovali na možnost výhodného úročení v družstevních záložnách, tedy institucích, které zaručují ze zákona stejnou bezpečnost vašich vkladů jako banky. Družstevní záložny však nabízí i další služby...





Běžný účet jako v bance

 Jaké? Třeba možnost vést si u nich běžný účet za velmi výhodných podmínek v podobě nízkých poplatků a pojištění ze zákona ve stejné výši jako v bankách (necelých 2,5 milionu Kč). Minusem ovšem může být to, že člověk je velmi omezený v disponování s hotovostí.

.

ČTĚTE TAKÉ – DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNY PROČÍ AŽ 3,60 % ROČNĚ!

.

Jak jsou na tom?

Unibon je jedna z družstevních záložen, která cenově dostupný běžný účet nabízí. Jeho založení a vedení je sice zdarma, ale „ruce k obsluze účtu“, tedy internetové bankovnictví, banka zpoplatňuje 50 Kč měsíčně. Za příchozí ani odchozí platby však nic neplatíte, stejně jako za vklady ani výběry hotovosti na obchodním místě. V UNIBONu máte možnost platební kartu získat. Záložna ve spolupráci s ČSOB nabízí celou řadu různě zpoplatněných karet (viz tabulka):

Nabídka platebních karet

  Poplatek za kartu  
VISA Electron chip 20,- /měsíc  
VISA Classic chip 45,- /měsíc  
MC Standard chip 45,- /měsíc  
VISA Business chip 2400,- /rok  
MC Business chip 2400,- /rok  
VISA Gold chip 4200,- /rok  
MC Gold chip 4200,- /rok  
               

Spolupráce s ČSOB se projevuje i na ceně výběru z bankomatu – v jejích ATM přijde výběr na 6 Kč, z bankomatu jiné banky 30 Kč, tedy zhruba tolik, kolik účtují standardní banky.

.

I ve WPB Capital si lze založit bezplatný běžný účet a k němu získat zdarma internetové bankovnictví i jednorázové a trvalé tuzemské platební příkazy. To zní skvěle, ovšem problémem je onen platební styk – záložna zatím nevydává platební karty. Člověk je proto odkázán na výběry prostřednictvím účtu v jiné bance (dnes lze již zařídit velmi levně), nebo vybírat hotově v pražské centrále nedaleko Jindrišské věže, jediném obchodním místě v zemi.

.

Běžné účty pro své klienty nabízí i záložna AKCENTA v podobě svého Akcenta Konta. Jeho založení a vedení vyjde zdarma, stejně jako zřízení, změna či zrušení trvalého příkazu, transakce uvnitř banky nebo internetové bankovnictví.  Odchozí platby do jiných institucí jsou účtovány á 2 Kč, expresní platba je za solidních 10 Kč. Omezující faktorem však je, že AKCENTA nenabízí platební karty (zrušila je).

.

Záložna Creditas svůj běžný účet nabízí jak jinak než zdarma, v ceně jsou přitom vklady a výběry hotovosti, nastavení trvalé platby, inkasa či SIPO, výpis osobním předáním či informace o stavu účtu a platbách emailem. Banka ale účtuje několik poplatků, které se dotknou téměř každého klienta: 10 Kč měsíčně za vedení internetového bankovnictví, 2 Kč za platby v rámci banky, 4 Kč za platby mimo banku nebo 10 Kč za změna či zrušení trvalého příkazu. K účtu dostanete první platební kartu Maestro zdarma a další za 20 Kč měsíčně (je možné zřídit si i jiné karty MC STABDARD, MC GOLD za vyšší měsíční poplatek), kterými můžete platit a cashbackovat zdarma či vybírat ve všech bankomatech ČSOB za 6 Kč (jinde za 30 Kč).



Družstevní záložny, to nejsou jenom spořicí a termínované vklady, ale i běžné účty

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16621556608

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více