Finanční arbitr ČR a BIVŠ pořádali mezinárodní konferenci


25. 10. 2009  07:55     Patrik Nacher     komentáře (0)

Finanční arbitr České republiky a Bankovní institut vysoká škola, a.s. pořádali dne 22. října 2009 mezinárodní konferenci na téma „ÚLOHA A POSTAVENÍ FIN-NET NA FINANČNÍCH TRZÍCH“.





Kancelář Finančního arbitra ČR a Bankovní institut vysoká škola, a.s. pořádají tuto konferenci pod záštitou Dr. Ing. Františka Klufy, Finančního arbitra ČR a doc. RNDr. Františka Jiráska, DrSc, rektora BIVŠ u příležitosti mezinárodního zasedání celoevropské sítě finančních arbitrů a ombudsmanů FIN-NET konaného v Praze. Konferenci uvedl předseda představenstva a generální ředitel Bankovního institutu vysoká škola, a.s. Miroslav Doležal, náměstkyně ministra financí České republiky Klára Hájková a Finanční arbitr České republiky František Klufa. Slavnostní ukončení konference provedl prorektor Bankovního institutu vysoká škola, a.s. Karel Preuss. Tématem konference bylo několik panelů. Prvním panel na téma Způsoby alternativního mimosoudního řešení sporů na finančním trhu – současnost a budoucnost hovořil o historii vzniku různých způsobů alternativního mimosoudního řešení sporů na finančním trhu a jejich vývoj. Vývoje vzniku představil mj. i Finanční ombudsman Velké Británie pan Thomas David, jako zástupce Financial Ombudsman Service (FOS). FOS představuje největší instituci pro mimosoudního řešení sporů na finančním trhu v Evropě. Mezi další významné přednášející patřili i zástupce Finančního ombudsmana Irska pan Diarmuid Byrne a Francouzský mediátor pro pojišťovnictví pan Francis Frizon. O historii a aktuálním vývoji institutu Finančního arbitra České republiky přednášel finanční arbitr pan František Klufa. V druhém panelu na téma Regulace finančních trhů očima ombudsmana prezentovali svůj pohled výše zmíněný zástupci Velké Británie, Francie a Irska. Dále pak prezentovala regulaci finančních trhů zástupkyně Generální sekretář Výboru pro stížnosti z oblasti hypoték z Dánska paní Sussane Nielsen. Třetí panel na téma Finanční produkty, ochrana spotřebitele, finanční krize měl nejobsáhlejší zastoupení. Vystoupili zde jak zástupce Ministerstvo financí České republiky pan Dušan Hradil, Předseda Sdružení českých spotřebitelů pan Libor Dupal, Bankovní ombudsmanka Slovenské republiky paní Eva Černá, Předseda Etického výboru AFIZ – pan Martin Gardavský a v neposlední řadě zástupce Finančního arbitra České republiky pan Petr Scholz. Nosným mottem tohoto panelu byl vývoj a kvalita finančních produktů, změna nabídky produktových portfolií v době finanční krize a především téma ochrany spotřebitele. Závěrečným tématem pak byly nová směrnice o platebních službách na vnitřním trhu a její transpozice do národních podmínek. Zde vystoupili se svou prezentací představitel Ministerstva financí České republiky pan Jiří Beran, zástupce ČNB paní Markéta Hálová, dále pak výkonný ředitel České bankovní asociace pan Josef Tauber a zástupce Citibank pan Milan Řezníček. Přednášející hovořili o dopadech nových legislativních pravidel na trh i o novinkách platných v platebním styku od 1. listopadu 2009.


Finanční arbitr ČR a BIVŠ pořádali mezinárodní konferenci

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16677639696

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více