Je bohatý jako Rothschild. Nejznámnější bankovní dynastie


09. 11. 2018  00:10     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PÁTEČNÍ SERIÁL - HISTORIE BANK: Bankovní rod a dynastie Rothschildů je skutečný pojem známý na celém světě. Jen málo jmen symbolizuje bohatství a bankovnictví minulých staletí, než právě toto jméno. ČTĚTE DÁLE!

Je bohatý jako Rothschild. Nejznámnější bankovní dynastie




Žije si jako Rothschild, říká se. Rodina Rothschildů se do historie zapsala jako vlastníci jedné z nejúspěšnějších a nejbohatších bank v dějinách. Jejich majetek byl obrovský. Moc Rothschildů, která vyplívala z jejich bohatství, se vyrovnala moci velkých panovnických rodů. Tito panovníci byli často dokonce na Rothschildech závislí. Rothschildové půjčovali miliony celým státům. 

Rothschildové byli židé, pocházející z Německého Frankfurtu nad Mohanem. Zakladatelem rodu byl Mayer Amschel Rothschild, který se narodil v roce 1744 a zemřel v roce 1812. Původně nemajetný Amschel dokázal svými znalostmi a schopnostmi postupně vybudovat velmi úspěšnou a fungující banku, která v dané době nabízela skutečně pokrokové a mimořádně kvalitní služby a produkty. Globální rozsah obchodů zajistil Amschel Rothschild i využitím své rodiny. Měl totiž pět synů, kteří podědili po otci mimořádné schopnosti. Otec vyslala každého ze svých synů do jiného města a jiné země, kde měli vést své firmy, napojené na otcovu mateřskou banku. Služby banky tak byly dostupné jak v Německu, tak v Paříži, Vídni, Londýně, nebo Neapoli. Smyslem rozšíření vlivu bylo i to, že kdyby se v jedné zemi pobočce nedařilo, nahradily by ztrátu a pokles obchodů pobočky v dalších zemích.

Synové působící v těchto zemích spolu výrazně kooperovali a každý z nich pak postupně založil i svou větev rodu. Tím byl vytvořen základ pro jednu z prvních globálně působících společností v tehdejším světě. Vliv těchto finančníků se projevoval i v politice a ekonomice Evropy. V roce 2005 vyhlásil časopis Forbes Mayera Amschel Rothsichlda sedmým nejvlivnějším podnikatelem všech dob. 

Rothschildové také měli nezanedbatelný podíl na industrializaci Evropy 19. století a stali se i hybateli celého století páry. Mnoho velkých a rozvojových projektů, včetně stovek kilometrů železničních tratí bylo financováno právě penězi Rothschildových bankovních domů.

DALŠÍ ČLÁNKY O HISTORII BANKOVNICTVÍ NALEZNETE ZDE!



Je bohatý jako Rothschild. Nejznámnější bankovní dynastie

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16698595664

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více