Komerční banka spustila na webu Investiční kalkulačku


22. 04. 2010  18:09     Michal Teubner     komentáře (0)

Komerční banka spustila na svých internetových stránkách Investiční kalkulačku. Aplikace, která je veřejně dostupná na stránkách www.kb.cz, pomůže spotřebitelům vyhnout se základním chybám při investování a spoření. Z hlediska komplexnosti je Investiční kalkulačka KB unikátní aplikací na českém webu.





Přibližně 90 % depozit uložených v Komerční bance má splatnost 1 rok a kratší. Podle dostupných informací by přitom klienti mohli využít nástroje s delším investičním horizontem a získat tak často znatelně vyšší výnos. Řada klientů navíc spoří nebo investuje bez základních znalostí o rozložení rizika, bez konkrétních cílů či znalosti konkrétních investičních produktů.   Jako vůbec první banka na českém trhu proto Komerční banka spustila na svých internetových stránkách Investiční kalkulačku - jednoduchou aplikaci, která po zadání základních vstupních dat navrhne portfolio investičních a spořících produktů, které respektují vztah klienta k riziku, jeho finanční možnosti i investiční horizont. Investiční kalkulačka dokáže zohlednit i fakt, zda již některé instrumenty zadavatel údajů používá a v jaké míře.   Návrh generovaný Investiční kalkulačkou obsahuje soupis jednorázových, ale i pravidelných investicí vhodných pro klienta na základě jím zadaných údajů a parametrů. Investiční kalkulačka vybírá vhodné investice z celé palety investičních i spořících produktův nabídce KB. Aplikace umožní také spočítat si, jaký objem prostředků klient naspoří v různých časových horizontech nebo například do doby odchodu do penze. Návrh investičních produktů od Investiční kalkulačky maximálně zohledňuje také využití benefitů, jako jsou státní podpora nebo různá daňová zvýhodnění.     „Investiční kalkulačka dá návštěvníkům stránek www.kb.cz první návrh, jak své portfolio úspor a investic sestavit. Nezastoupí ovšem roli zkušeného investičního poradce, který přidá k návrhu důležitý pohled zkušeného odborníka,“ uvedl Radko Belada, vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví KB. Proto lze přímo v aplikaci Investiční kalkulačky zanechat telefonní číslo, na kterém kontaktuje klienta bankovní poradce a sjedná s ním schůzku, kde celý finanční plán osobně proberou a upraví podle dalších detailních informací.   Investiční kalkulačka KB je veřejně dostupná na internetových stránkách www.kb.cz. Své investice tak mohou s návrhem KB porovnat a případně upravit jak klienti banky, tak i ostatní spotřebitelé.


Komerční banka spustila na webu Investiční kalkulačku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16574230992

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více