Lidé nakoupili potravinářský fond ČSOB za více než miliardu korun


06. 11. 2012  11:15     tz     komentáře (0)

Na konci října byl ukončen úpis zajištěného fondu Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1, do něhož lidé investovali více než jednu miliardu korun. Denní investice dosahovaly v průměru desítek milionů korun. Ve stejnou dobu oslavil první narozeniny Horizon Access Fund ČSOB Český Akciový (PX®), a to ročním růstem o 6,15 %. Výkonností tak překonal index české burzy.





„Zájem, který vzbudil Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1, je založen jednak na atraktivnosti oborového zaměření fondu a také na tom, že stabilita, která je rysem společností zastoupených v portfoliu, je dnes velmi žádaná. Vycházíme zájmu o tento fond vstříc a v prosinci nabídneme nový fond obdobného zaměření,“ komentuje Jan Barta, předseda představenstva ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost. „Horizon Access Fund ČSOB Český Akciový (PX®) vstoupil na trh v době, kdy skepse vůči akciovým strategiím byla poměrně silná. Zkušení investoři, kteří přemýšlejí o investicích v dlouhodobější perspektivě, však naprosto přesně vyhodnotili situaci a nyní určitě svého rozhodnutí nelitují,“ doplňuje Jan Barta.

 

Horizon Access ČSOB Akciový fond (PX®) je s vyšším stupněm rizika určený dynamičtějším investorům. Jeho majetek je složen ze 14 akcií, z nichž více než 80 % tvoří pět společností (ČEZ, Erste Bank, Komerční banka, Telefónica O2 a VIG). Jeho cílem je sledovat složení a co nejlépe reprodukovat vývoj českého akciového indexu PX®. Výhodou fondu je, že dividendy získané z akcií v portfoliu jsou plně reinvestovány.

 

Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1 je zajištěný fond s dobou splatnosti 5 let a 6 měsíců. Je vhodný pro všechny investory hledající stabilní a dlouhodobý růst. Výnos fondu je vázán na akcie velkých globálních společností zaměřených převážně na výrobu potravin a nápojů. Výrobky společností, do kterých fond investuje, jsou globální a zákazníci je znají a kupují. Maximální výnos fondu je omezen na 40 % za dobu existence fondu. Investiční veřejnost bude včas informována o struktuře nového fondu, který bude mít stejné téma a je očekáván v prosinci. Potenciální investoři již avizují zájem o pokračování investice.

Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění hodnoty vložené investice a výnosu se váže ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota vložené investice. U nezajištěných fondů platí, že návratnost investice není zaručena.



Lidé nakoupili potravinářský fond ČSOB za více než miliardu korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16601802032

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více