Lucie Hálová:
Rebranding Volksbank na novou Sberbank nevyžaduje od klienta aktivitu


21. 02. 2013  06:35     Redakce BP.com     komentáře (4)

Jak jsme vás již informovali, k 28. únoru 2013 se tuzemská banka Volksbank přejmenuje na Sberbank. Je to výsledkem akvizice ruské jedničky z minulého roku. Nás zajímalo, jak se změna dotkne klinetů - musí učinit nějaké aktivní kroky? Musí podepsat nové smlouvy? Budou mít jiná čísla účtu? Na to všechno jsme se zeptali Lucie Hálové, tiskové mluvčí Volksbank. Dobrá zpráva - na klienty nebudou kladeny žádné nároky.

Lucie Hálová: Rebranding Volksbank na novou Sberbank nevyžaduje od klienta aktivitu




BP.com: Bude mít rebranding banky zásadní dopady na vztah klient-banka? Například změna čísla účtu (koncovky), sazebníku, všeobecných obchodních podmínek?

Ne, rebranding se primárně týká změny názvu banky. Čísla účtů ani kód banky se nemění, vše zůstává beze změny.

K 28. únoru 2013 společnost Volksbank CZ, a.s. změní svůj název na Sberbank CZ, a.s. a začne vystupovat pod značkou Sberbank. Na českém trhu bude Sberbank CZ. i nadále fungovat podle zákonů České republiky a podléhat bankovnímu dohledu České národní banky. Vklady zůstávají nadále pojištěné u českého Fondu pojištění vkladů do výše 100 000 EUR.

V souvislosti se změnou obchodního jména banky dochází k úpravám ve všech dokumentech, zejména obchodních podmínkách, v názvosloví produktů uvedených v sazebníku a dalším změnám.
Jedná se o změny související se změnou obchodního jména banky, nikoliv věcné. Výčet nejdůležitějších změn přinášíme klientům na našich internetových stránkách zde.

BP.com: Musí klienti se smlouvou s Volksbank CZ tyto smlouvy (např. účty, hypotéky...) změnit, např. formou dodatku nebo nové smlouvy?

Ne nemusí. Veškeré smlouvy zůstávají nadále v platnosti.

BP.com: Je nutná výměna platebních karet s logy Volksbank CZ?

Klientům budou postupně vyrobeny nové platební karty s novým jménem banky a atraktivním designem Sberbank. Číslo platební karty ani bezpečnostní PIN kód se nemění. Klienti budou postupně osloveni bankou a vyzváni k výměně stávající karty. Do doby výměny karty budou zachovány všechny funkce na původní kartě.

BP.com: Dotkne se změna jména existujících poboček, zejm. případného rušení poboček?

Pobočky banky budou označeny novým názvem banky a postupně modernizovány do nového vzhledu pod značkou Sberbank. Tento proces proběhne postupně do podzimu 2013. Žádné pobočky rušit nebudeme. Pouze obsluha klientů z pobočky Praha-Revoluční bude přesunuta na nově otevřenou moderní pobočku v ulici Na Příkopě (pouze 500 metrů od původní pobočky).

BP.com: Pokud změna vyžádá nějaké kroky od "běžného klienta", mohla byste prosím jmenovat ty nejdůležitější i s jednoduchým návodem, co má klient udělat?

Ze strany klientů nejsou vyžadovány žádné „aktivní“ kroky. O všech probíhajících změnách klienty průběžně informujeme a jakékoliv dotazy či nejasnosti klientů okamžitě vyjasňujeme tak, aby měli klienti veškeré informace k dispozici.



Lucie Hálová: Rebranding Volksbank na novou Sberbank nevyžaduje od klienta aktivitu


Jsem zvědavá na tu novou designovou kartu! ...

Šel jsem kolem té nové pobočky, docela dobré místo, budu to mít blíž :-) ...

To se mi ulevilo, že nemusím nic měnit....
Diskutovat (4)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16545901872

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více