Nechcete platit stovky korun na poplatcích? Zkuste paypal!


18. 04. 2008  10:10     Miroslav Roch     komentáře (2)

Používáte cizí servery a portály k nákupu zboží? Nebo například využíváte největší aukční síně www.ebay.com, www.ebay.de apod.? Kdo ano, tak ví, že se zde nechá pořídit mnoho věcí za mnohem nižší ceny než je tomu u nás.





Používáte cizí servery a portály k nákupu zboží? Nebo například využíváte největší aukční síně www.ebay.com, www.ebay.de apod.? Kdo ano, tak ví, že se zde nechá pořídit mnoho věcí za mnohem nižší ceny než je tomu u nás.   Koupit můžete vše, od dětského oblečení, počítačových her až po automobily či starožitnosti. Má to však jeden háček. Když chcete za zboží zaplatit, probíhá platební styk pouze v cizích měnách, tedy v eurech či dolarech.   Samozřejmě není dnes problém zaplatit ze svého bankovního účtu v ČR i platbu do zahraniční banky. Ale za jakou cenu? Lidé mají problém s tím, že když si koupí v zahraničním internetovém obchodě například pouze zboží za 20, 10 či méně euro, tak je jen poplatek za převod této částky vyjde více než cena zboží.  

Poplatek je extrémní!

  Nejčastěji, například u České spořitelny či Komerční banky činí poplatek za převod peněz v cizí měně 250 Kč! Je jedno jestli převádíte 1 nebo 10 euro. V případě ceny zboží například 10 euro (250 korun), se z radosti, jak jste výhodně nakoupili nebudete těšit dlouho. V případě převodu z banky zaplatíte totiž dalších 250 korun jen za převod této částky. V tom případě cena zboží vzroste na dvojnásobek a vyjde vás tak místo na 250 korun na celých 500! V této chvíli zjistíte, že jste na celé transakci tvrdě prodělali.  

Existuje řešení: Platební systém paypal

  Největší aukční síť na světě zprovoznila tzv. osobní internetovou peněženku Paypal, kde si zaregistrujete svou platební kartu, která má povolené transakce na internetu, a pak již můžete platit na zahraniční konta bank bez jakéhokoliv poplatku.   Podmínkou je, aby příjemce peněz byl na Paypal taktéž zaregistrovaný a platby mohl přijímat. Výhodou paypal je, že nikomu nemusíte sdělovat číslo své karty, a ani příjemce se jí dokonce nedozví. Číslo karty je pouze v zabezpečené databázi serveru a ten ho nikam dál nepostupuje. Vše pak už probíhá pouze mezi vaším osobním účtem a bankou. V případě převodu částky, kde si můžete zvolit z několika měn za velmi výhodný kurz, si účet sám tuto částku z bankovního účtu strhne. Je to tedy jako by jste vy sami někde platili svojí kartou.  

ČSOB chce vytvořit vlastní verzi internetové peněženky

  O tom, že je systém velmi bezpečný svědčí fakt, že ho využívá více ne sto milionů lidí na celém světě. O jeho úspěchu svědčí i fakt, že se naše banka ČSOB rozhodla zprovoznit vlastní internetovou peněženku, která poběží na principu paypalu. S tím, že systém bude plně aplikovatelný v našem prostředí a navíc bude vše v češtině.   Pokud tedy musíte či chcete platit do ciziny v cizí měně. Nedělejte tak převodem ze svého účtu. Poplatek za převod částky v cizí měně je skutečně extrémně vysoký. Raději se zaregistrujte do systému paypal, který vám nezabere ani deset minut a pak si plaťte dle libosti v jakémkoliv množství a bez poplatků. Omezením je pouze nutnost, aby příjemce byl v systému registrován, což velká část zahraničních internetových obchodů splňuje.    NAVŠTIVTE NÁŠ PORTÁL PROTI POPLATKŮM V ČESKÉ REPUBLICE!

TIP

PRO VÁS

  • STANTE SE NAŠIMI AMATÉRSKÝMI REDAKTORY!!
  • Napište nám svůj příběh či stížnost! Klikněte ZDE!
  • NAVŠTIVTE PORTÁL PROTI POPLATKŮM!

T I P

PRO VÁS

  • NEJROZSÁHLEJŠÍ ŽIVOTNÍ SITUACE POPLATKŮ!!
  • Hledejte v seznamu poplatků! Klikněte ZDE!
  • Pro každý poplatek si vyhledejte vlastní životní situaci


Nechcete platit stovky korun na poplatcích? Zkuste paypal!

Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16623099136

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více