Podvodníci vás chtějí opět okrást. Tentokrát se schovávají za Moneta Money Bank


13. 04. 2021  00:18     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Pokud dostanete do mailu následující zprávu s názvem "omezili jsme přístup k vašemu účtu" od Moneta Money Bank buďte ve střehu. Vůbec neklikejte na mail, případně na odkaz "přihlaste se k internetovému bankovnictví". Jedná se o podvod.

Podvodníci vás chtějí opět okrást. Tentokrát se schovávají za Moneta Money Bank




Neuběhl ani týden, aniž by do mailové schránky rodiny Poplatků nedoputoval další podvodný email. Poslední podvodný mail je odlišný od předchozích, které byly zasílány pod hlavičkou ČSOB, UniCredit Bank či Fio.  Pokud blížeji prozkoumáte hlavičku mailu, tedy odesílatele, kde se na první načtení objeví Moneta, zjistíte, že jsou maily odesílány z mailové schránky s názvem rybalukastruhlarstvi@volny.cz. Jednoznačně se tak o mailovou schránku banky Moneta nejedná. Stejně jako v předchozích případech se i za tímto mailem ukrývají podvodníci. Proti minulým mailům, které byly odeslány ze zahraničních meilových adres, se tentokrát jedná o ryze českou mailovou adresu. 

Je tak jasné, že tento odesílatel nemá s naší Monetou vůbec nic společného. Mail uvádí, že byl omezen přístup k účtu internetového bankovnictví, čímž se snaží uvést čtenáře v omyl a uvést ho do tísně, aby ho donutil kliknout na odkaz, který vede na podvodné rozhraní banky tak, aby podvodníci získali přístupové údaje klienta.

Stejně jako v předchozím případě platí, že banky rozhodně i s odkazem na ochranu osobních údajů nesmí podobné žádosti svým klientům vůbec zasílat ani je vyzývat k přihlášení tímto způsobem. Po vylákání přihlašovacích údajů ze strany podvodníků tak může dojít v případě nekvalitního zabezpečení bankovního účtu k jeho zneužití a vykradení. Nikdy tak nezadávejte osobní ani přihlašovací údaje k bankovnímu účtu na základě pokynů z mailu nebo po rozkliknutí podezřelého odkazu. Pokud se chcete přihlásit do svého účtu, dělejte to vždy z oficiální webové přihlašovací stránky banky, kterou si vždy vepište do příkazového řádku svého prohlížeče nebo si banku vyhledejte v oficiálním vyhledavači.

Obsah podvodného emailu:

podvod mail



Podvodníci vás chtějí opět okrást. Tentokrát se schovávají za Moneta Money Bank

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16619897072

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více