Průzkum stránek bank ohledně dostupnosti informací o hypotékách


23. 03. 2012  16:45     Vstřícná banka     komentáře (0)

Účelem průzkumu stránek je přiblížit běžnému čtenáři či zájemci o hypotéku, jak snadná, případně těžší či složitá cesta vede k bližším informacím o nabízených hypotékách. Níže popsané poznatky, jež jsou založeny na subjektivním dojmu autora, nesoudí ani nekritizují vzhled stránek. Je samozřejmé, že každá banka v určitý moment své éry upřednostňuje jiný produkt a podle aktuální nabídky tak uzpůsobuje vzhled svých webových stránek.





Air Bank

Tato banka, společně s další novou bankou Zuno, hypoteční úvěry nenabízí. Zatím ještě neví, jestli se do hypotečních úvěrů vůbec pustí.

Citi Bank

Tato banka hypoteční úvěry nenabízí.

Česká spořitelna

Hned na hlavní stránce, téměř vprostřed, je zelený obdélník Hypotéka ČS, který otevře podstránku, kde vyjma hypotečního kalkulátoru a kontaktního formuláře najdete i všechny další potřebné informace o produktu: sazby, poplatky, akce atd.

ČSOB

Vprostřed hlavní stránky nám banka pod druhým tučně zvýrazněným nadpisem Půjčky, hypotéky a úvěry nabízí přímý odkaz na podstránku Hypotéky, kde najdete vypsané nejen produkty, související informace, ale další odkaz na kalkulátor.

Equa Bank

Stránky této banky působí velice přehledně. Oceňuji jednoduchost a srozumitelnost. Hned na hlavní stránce vyskakuje reklama: Skočte si pro lepší hypotéku s úrokovou sazbou od 3,39% p.a., což nejde přehlédnout. Mimoto na hlavní liště najdete další odkaz Hypotéky, kde je vyjma základních informací také kalkulátor.

Fio Bank

Na první pohled působí stránka nepřehledně, zahlcena množstvím informací. Zdání však klame. Vše má svůj řád. Po bližším zaostření na různá okénka na hlavní stránce nacházím to, co hledám. V podsekci Půjček a úvěrů jsou Hypotéky. Po otevření této podstránky na Vás zasvítí modrý čtvereček s fixní úrokovou sazbou od 3,5 % p.a., bližší fakta jako popis, zajištění a průběh, vč. kalkulátoru jsou samozřejmostí.

GE Money Bank

Hned na hlavní modré liště, pátá zleva, nepřehlédnutelně svítí nabídka Hypotéky. Po otevření Vám blikne do očí Úrok 2,94% a kolem dokola spousta nabídek, týkajících se hypoték, vč. kalkulačky a předběžného schválení Vámi vybrané hypotéky.

KB

Domácí stránka KB působí poněkud chaoticky. Kladně jsem zaznamenala online hypoteční kalkulačku, pro bližší informace a podmínky je však třeba jít delší cestou: Lidé – Občané – Bydlení – Hypoteční produkty, kde je nabídka už opravdu široká. Případně můžete na hlavní stránce pátrat po zmíněném v nejhledanějších štítcích ve spodní části strany. Určitě zde platí heslo: Kdo hledá, najde.

LBBW

Vlevo v malém čtverečku Top 5 produktů nacházím nejen odkaz na Hypotéku na bydlení, ale i na IQ plovoucí hypotéku. V sekci Občané – Osobní bankovnictví – se však do Hypoték dostanu taky, kde vyjma základních informací nacházím i odkazy na různé typy hypoték, vč. výše zmíněných.

mBank

Home strana působí svěže a přehledně. Je rozdělena do čtyř hlavních kategorií: Účty, Hypoteční úvěry, My a konkurence a mBank-informace o samotné bance. Po kliknutí na šipku se slovem více u Hypotečních úvěrů mi jsou nabídnuty základní srozumitelné informace, včetně odkazů na konkrétní typy hypoték.

Poštovní spořitelna

Na hlavní stránce Poštovní spořitelny se k informacím o nabízené hypotéce musíte nejdříve proklikat. Logicky zamířím do sekce Bydlení. Zde Vám banka nabídne Půjčku na bydlení, pod níž svítí i další nabídky. Zde je i Era hypotéka. Klik a konečně jsem u popisu produktu. Pro konkrétní informace je však třeba dalšího klikání.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen je banka, na jejíž hlavní stránce jsem zmínku o hypotékách na první pohled nenašla vůbec. Až při projíždění kurzovní myší po různých sekcích jsem Hypotéky našla v Osobních financích. Po otevření této podsekce jsem byla mile překvapena. Informace o hypotéce jsou zde rozděleny do dalších rubrik, jako je - Vše o hypotékách, Státní podpora, Typy hypoték, Pojištění i Nabídka nemovitostí – jež tomu dávají řád a punc přehlednosti.

UniCredit Bank

Na hlavní stránce UniCredit Bank Vás sice v první chvíli potěší pohled na usmívající se dlouhovlasou holčičku, najití bližších informací o hypotéce Vám však vrásky na čele znovu prohloubí. O hypotéce jsme našla zmínku pouze v souvislosti s novinkami. Až pohybující se obrázky ve spodní části strany mě donutily se na video reklamu zadívat pozorněji a déle. Teprve po kliknutí na červená slova: Převratná hypotéka na bydlení, jsem zaznamenala úspěch. Přesměrovalo mě to na samostatnou stránku www.prevratnahypoteka.cz a já se konečně mohla seznámit s podmínkami hypotéky, jež UniCredit banka nabízí.

Volksbank

Po otevření stránky Vám zrak okamžitě padne na zeleně zvýrazněný nadpis Hypotéka bez starostí za 1 Kč. Je to časově omezená nabídka hypotéky za zpracovatelský poplatek jednu korunu. Na této podstránce najdete i další stručné informace týkající se běžné Volksbank hypotéky.

Zuno

Tato banka hypoteční úvěr nenabízí a tento rok nemá spuštění hypoték ani v plánu.

Dostupnost k informacím o hypotékách

Banka www Dostupnost

Air Bank

airbank.cz nenabízí

Citi Bank

citibank.cz nenalezeno

Česká spořitelna

csas.cz na hlavní straně
ČSOB csob.cz na hlavní straně

Equa Bank

equabank.cz na hlavní straně

Fio Bank

fio.cz na hlavní straně

GE Money Bank

gemoney.cz na hlavní straně
KB kb.cz Lidé – Občané – Bydlení – Hypoteční produkty
LBBW lbbw.cz Občané – Osobní bankovnictví - Hypotéky
mBank mbank.cz na hlavní straně

Poštovní spořitelna

postovnisporitelna.cz Bydlení – Era hypotéka

Raiffeisen Bank

rb.cz Osobní finance - Hypotéky

UniCredit Bank

unicreditbank.cz na hlavní straně, příp. www.prevratnahypoteka.cz
Volksbank volksbank.cz na hlavní straně
Zuno zuno.cz nenabízí

Zdroj: Vstřícná banka



Průzkum stránek bank ohledně dostupnosti informací o hypotékách

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16670184144

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více