UniCredit Bank uskutečnila exportní financování pro SUEK za téměř 23,33 milionů eur


23. 07. 2012  16:21     tz     komentáře (0)

UniCredit Bank zvítězila ve výběrovém řízení na financování dodávky důlní techniky formou exportního odběratelského úvěru, který vyhlásila ruská těžební společnost OJSC Sibirskaya Ugolnaya Energeticheskaya Kompaniya (SUEK). Dodávku čtyř pásových dopravníků v celkové hodnotě blížící se částce 26 milionů eur zajišťuje česká akciová společnost ALTA, úvěr pojistila Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP).





 

„UniCredit Bank patří mezí přední poskytovatele exportního financování na českém bankovním trhu, což jsme opět potvrdili naší vítěznou komplexní nabídkou v tendru, který vyhlásila ruská těžební společnost SUEK a jehož se účastnila řada bank z České republiky i zahraničí,“ říká Michaela Höllová z oddělení Structured Trade & Export Finance, UniCredit Bank.

 

UniCredit Bank tak navázala na několikaletou spolupráci s jednou z nejvýznamnějších ruských společností podnikající v uhelném průmyslu, o čemž svědčí i rychlost uzavření transakce (od oznámení vítězství v tendru do momentu podpisu úvěrové dokumentace uplynul pouhý jeden a půl měsíc).

 

Kontrakt na dodávku 4 pásových dopravníků v celkové hodnotě téměř 26 milionů eur financuje UniCredit Bank z 85 % (téměř 23,33 milionů eur). Exportní odběratelský úvěr byl sjednán na dobu deseti let.

 

Současně s požadavkem na exportní odběratelský úvěr poskytla UniCredit Bank vývozci, společnosti ALTA,a.s., předexportní financování na pokrytí materiálových a režijních nákladů spojených s výrobou pásových dopravníků v celkové částce 19 milionů eur (75 % z hodnoty vývozního kontraktu). Úvěr na předexportní financování je poskytnut na dobu 7 měsíců a rovněž byl pojištěn u společnosti EGAP.

 

V současné době je projekt v realizační fázi a oba dva úvěry jsou průběžně čerpány. Finalizace dodávek se předpokládá v říjnu 2012.

 

UniCredit Bank má v oblasti exportního financování dlouholeté zkušenosti a za své aktivity obdržela na začátku roku 2012 nejvyšší ocenění v soutěži Best Trade Finance Bank udělované každoročně odborným finančním titulem Euromoney. Stejný úspěch zaznamenala banka i v dalších pěti státech Evropy, a to v Itálii, Bulharsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku a na Slovensku.



UniCredit Bank uskutečnila exportní financování pro SUEK za téměř 23,33 milionů eur

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16614941536

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více