Vietnamská banka BIDV operuje v České republice, má pomáhat byznysu


14. 11. 2012  08:21     ČTK/BP.com     komentáře (1)

V Česku se chystá příští rok otevřít své zastoupení Vietnamská investiční a rozvojová banka (BIDV). Dnes to sdělil předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter. Státní banka BIDV podporuje investice ve Vietnamu a obchodní výměnu se zahraničím.





„Zastoupení BIDV u nás zlepší podmínky našich firem, které chtějí úspěšně vstoupit na vietnamský trh, založit si tam své pobočky či vytvořit v tomto teritoriu s 90 miliony obyvatel společné podniky,“ uvedl Winter. Banka podle něj také zlepší finanční podmínky pro 57tisícovou vietnamskou menšinu v ČR. Vietnam je podle Wintera nyní velkou investiční příležitostí. V zemi se chystá 13 jaderných elektráren o celkové kapacitě 16 tisíc megawattů, nadzemní přepravní kolejový systém a nové letiště v Hanoji, metro v Hočiminově Městě, dálnice od hranic Číny do Hočiminova Města a nové rafinerie ropy, tepelné, vodní a větrné elektrárny i výstavba rekreačních areálů."To je obrovský krok dopředu, krok, který pomůže rozšíření hospodářské spolupráce," domnívá se Marcel Winter. Samotní vietnamští obchodníci jsou z otevření banky nadšeni. V těch českých měli často problém s orientací. "Někdy to jednání je zdlouhavé a zdá se nám nepřístupné," podotkl vietnamský podnikatel s oblečením a drogerií Vu Phuong.

.

APPLE IPHONE 5 - PARÁDNÍ CENA PARÁDNÍ SOUTĚŽE

.

Vietnamská komunita, třetí nejpočetnější v České republice, se z tržišť pomalu dostává do hlavního chodu dění. Třeba pražská vietnamská komunita na jaře letošního roku oznámila, že chce v Praze vystavět velkou buddhistickou modlitebnu.  I s tím může BIDV pomoci.

BIDV je s aktivy 18,8 miliardy dolarů (zhruba 370 miliard Kč) druhou největší vietnamskou bankou. Poskytuje bankovní, pojišťovací, investiční i brokerské služby, ve Vietnamu pro ni podle jejího webu pracuje více než 16 tisíc lidí a má zde 118 poboček a zhruba 500 transakčních míst. Vzájemný obchod mezi ČR a Vietnamem v minulých letech rostl, ale dovoz do Česka několikanásobně převyšuje vývoz opačným směrem. Z Vietnamu do ČR míří hlavně levné spotřební zboží jako oblečení či obuv.



Vietnamská banka BIDV operuje v České republice, má pomáhat byznysu

BIDV
Pomáhat byznysu? Nejsem si jist jestli českému a evropskému....
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16669539776

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více