Zaujalo nás:
Nový aukční portál pro půjčky, prodej pohledávek a investic.


02. 05. 2012  01:15     Roman Bohuslav     komentáře (10)

Dne 12. 4. 2012 byly spuštěny další aukční stránky na adrese www.p2paukce.cz. Cílem projektu pod názvem P2P aukce je zprostředkování poptávky a nabídky formou aukce pro získání půjčky nebo postoupení pohledávky. Projekt aukcí půjček je v České republice již známý, podobný projekt nabízejí aukční portály www.bankerat.cz a www.finx.cz.





P2P aukce

Nový projekt P2P aukce nabízí oproti výše uvedeným projektům nové služby. Mezi základní patří možnost potencionálního dlužníka vypočítat si výši úrokové sazby nebo maximální výši půjčky zadáním akceptovatelné výše měsíční splátky, která odpovídá jeho finančním možnostem. „Právě přes tuto funkci se snažíme ovlivnit chování potencionálního dlužníka tím, aby před samotnou žádostí o půjčku vyhodnotil své finanční možnosti, rovněž tak aby nezažádal o nereálně vysokou půjčku, kterou by nebyl schopen splácet. Samozřejmě počítáme i s variantou, že zadaná aukce nebude pro potencionální investory z důvodu výše úrokové sazby zajímavá. Může totiž nastat situace, že dlužník na úkor nízké měsíční splátky sníží i úrokový výnos investora. To však dle našeho názoru bude pouze rozšiřovat finanční vědomí veřejnosti o reálné ceně peněz.“ řekl Roman Bohuslav, manažer projektu P2P aukce.

Potencionálnímu dlužníkovi tedy striktně nestanovuje minimální výši úrokové sazby a tím ho nevědomky neposouvá do nereálného závazku. Tato služba by rovněž měla chránit investory před potencionálními dlužníky, kteří jsou schopni přistoupit na jakékoliv podmínky, ale jejich platební morálka nebude v budoucnu dobrá.

.

ZKUSTE SI UNIKÁTNÍ MEGATEST SE ZÁŠTITOU PETRA NEČASE!

.

Aukční portál P2P aukce zprostředkovává pouze půjčky zajištěné nemovitostí, a to buď ve vlastnictví dlužníka, nebo osoby, která je ochotna nemovitost zastavit. Každá půjčka tedy musí být zajištěna zástavním právem k nemovitosti. Mezi navrhované zajištění půjčky patří rovněž zástava družstevního bytu (členského podílu v družstvu).

Potencionální investor pak pod profilem vystavené aukce kromě obvyklých finančních informací, jako je výše půjčky, výše splátky, výše úrokové sazby, RPSN, nalezne i fotodokumentaci zastavované nemovitosti, aktuální výpis z katastru nemovitostí, nabývací titul k nemovitosti případně odhad nemovitosti, dále výpis z insolvenčního rejstříku a výpis z centrální evidence exekucí.

Výše uvedený princip je použit i na aukci pohledávek.

V této aukci postupitel nabízí svojí opět zajištěnou pohledávku po splatnosti k postoupení a uvádí cenu, za kterou je pohledávku ochoten postoupit. Pohledávky, aby byly lépe obchodovatelné, musejí být zajištěny minimálně směnkou, exekutorským zápisem, rozhodčí doložkou, nemovitostí, zástavou obchodního podílu … atp. Potencionální investor opět pod profilem aukce nalezne identifikaci pohledávky, nabývací titul k pohledávce a smluvním zajištění. Tato aukce kromě okamžitého vylepšení cash flow postupitele a zajímavé investiční příležitosti pro postupníka preventivně povede i ke zlepšení finanční morálky všech subjektů. Pod profilem aukce totiž bude zveřejněno celé obchodní jméno společnosti, u fyzických osob pak celé jméno a datum narození, což by případné neplatiče mělo odradit od finančního neplnění svých závazků.

 

Oba typy aukcí probíhají korespondenční formou tak, aby případný dlužník nebo postupitel nebyli vázáni na jedno konkrétní místo, město nebo kraj. Touto formou lze oslovit maximální počet investorů a získat skutečné tržní cenové podmínky.



Zaujalo nás: Nový aukční portál pro půjčky, prodej pohledávek a investic.

Prodej pohledávek
Kde přihlásit ohledně prodeje pohledávky....
Diskutovat (10)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16604358080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více