Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2011 49,5
Otakar Schlossberger

Banka se stále orientuje na velké klienty. Nadále jsou kreditní karty téměř jediným produktem vůči občanům – spotřebitelům Lze však získat půjčku i pro fyzické osoby s RPSN od cca 13 procent. To lze považovat za poměrně slušnou výši Nicméně vysoké úroky z úvěrů na kreditních kartách (které však jsou považovány také za spotřebitelský úvěr), omezení přímých spotřebitelských úvěrů a očekávané omezení počtu prodejních míst nejsou zrovna vstřícné kroky vůči spotřebiteli.

 

V rámci informační povinnosti jsou uvedeny všechny požadované dokumenty ČNB, ale v odkazu Hospodářské výsledky jsou naposledy uváděny k 31. 12. 2008. V informační povinnosti se objevují údaje pouze za obchody s CP k aktuálnímu hodnocenému konci roku. Výroční zpráva je přístupná pouze v angličtině. Tyto skutečnosti považuji za velmi nevstřícné vůči běžnému spotřebiteli a banka tím dává najevo, že nemá o běžného českého spotřebitele zájem. Na druhé straně si najímá zprostředkovatele, kteří nabízejí jejich kreditní karty „jako housky na krámě“ před různými supermarkety. Osobně prodej takového  produktu považuji za velmi nevhodný až agresivní.  

 

Banka stále a pořád uvádí chybné odkazy na neexistující právní normy, které byly už před časem (cca tři roky zpět) zrušeny (viz. Přehled platebních titulů, raději bych ocenil základní informace o hospodaření banky). Je zřetelné, že bance je to jedno a kdo je odpovědný za tyto stránky, tak na hodnocení banky v této anketě zcela nebere zřetel. Proto hodnocení v I. části nebudu měnit, také s ohledem na výše uvedeném. Reklamu banky jsem zaznamenal pouze na kreditní karty.

 

Co se týká společensko-sociální oblasti, banka prezentovala své zapojení do činnosti potřebným, nově jsem však nezaregistroval žádné aktivity. Proto i v této části ponechávám  hodnocení na stejné úrovni.

 

Banka se však nestává vstřícnější a nadále poskytuje v některých případech zkreslené až nepravdivé informace. .

Martina Hedvičáková

Citibank v prvním kvartálu 2011 nezaznamenala žádné významné aktivity.

Bedřich Danda

Banka s velmi individuálním přístupem ke své klientele, zejména podnikatelské nepřinesla ve třetím čtvrtletí nic nového. Banka není v rozšiřování svého produktového portfolia vůbec aktivní, stejně jako ve své propagaci a marketingu. Zdá se však, že jí to vůbec nevadí.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- k CitiPůjčce již lze sjednat  pojištění schopnosti splácet. Klientům se nabízí dvě varianty pojištění. Klienty určitě kladně přijímaná novinka.

 - u kreditní karty O2 byl zrušen zvýhodněný poplatek za výběr hotovosti ze sítě bankomatů Euronet

 

Oblast úrokových sazeb:

 - došlo ke změně úrokové sazby u  termínovaných vkladů.

Inovace  a novinky:

- Citibank připravila Citipůjčku pro lékaře a zubaře. Sazebník poplatků k půjčce banka na svých stránkách zveřejnila v měsíci březnu s platností od 1. ledna 2011.

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti byli prostřednictvím bankovních výpisů informováni o možnosti sjednat si volitelné cestovní pojištění a pojištění proti zneužití karty k embosované čipové kartě Citicard v průběhu 1. čtvrtletí tohoto roku.

Miroslav Zeman

Citibank v podstatě nepřišla ve třetím čtvrtletí s žádným významným ani důležitým opatřením. Banka je tak ve své pasivitě skutečně ojedinělá. Aktivita banky se tak omezila na nabídku investic do dluhopisů.

Citibank začala svým klientům nabízet široké spektrum strukturovaných dluhopisů, které v současné době představují nejširší nabídku na českém trhu.

Bankovní poplatky 1Q 2011 52.5
Bankovní poplatky.com

Banka s vyššími bankovními poplatky zaměřená na majetnější klienty. Oficiálně nabízí jen jeden druh balíčkového účtu Citikonto. Při splnění průměrného zůstatku přes 0,5 mil. Kč se neplatí poplatek za vedení účtu. Na tomto základnímu popisu se nic nezměnilo.

Jedna z mála bank, kde v aktuálním čtvrtletí nedošlo ke změnám, takže hodnocení neměníme. Sazebník banka mění od 1.4.2011, takže jej rozebereme v následujícím čtvrtletí.

Sazebník zůstává i nadále přehledný vzhledem k nabídce jednoho druhu účtu. V jednom dokumentu je tak na první pohled zřejmé, za co všechno se platí a co je součástí nabízeného balíčku.

Z kalkulátoru poplatků i z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že nedošlo k žádným změnám oproti IV. čtvrtletí.

Veřejnost 1Q 2011 46.2
Josef Marcián
Petr Suchanka

Drahá, drahá, drahá

Petra Zaspalová
Daniela Pekařová
Anna Zlatá

S touto bankou nemám příliš velké zkušenosti. Reklama, že jsou nízké poplatky a úroky u této banky mě zatím nijak nenalákala.

Jan Komár

Kdo má tuto banku je s ní většinou spokojený a podle toho hodnotím, já sám s ní zkušenosti nemám

Miroslav Kvasnica

Banka, která vsadila na jeden výrazný produkt, a docela úspěšně

Iveta Krejslerová
jirka jirka

Nejhorší a nejdražší banka na českém trhu.

Petr Beránek

Sazebníky


Bankomaty