Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 71,2
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Banka hned na začátku roku zavedla díky použití mobilní aplikace bene + nové odměny, které mohou klienti využívat. Stejně tak nabídla banka svým klientům vedení kreditní karty na celý rok bez poplatků. Jedná se v podstatě o snahu banky oživit zájem o tyto služby ze strany klientů.

Banka přišla i s dalším motivačním programem. Pokud klient řádně splácí svou půjčku sníží mu banka úrokovou sazbu a to až na 7,7 procenta.

 

V březnu banka zavedla nový, moderní účet Genius Free and Flexi. Klienti v rámci tohoto účtu získají platební nálepky na své karty nebo a platební karty v mobilu. V rámci účtu jsou zdarma také všech příchozí i odchozí platby zadané přes internet.

Martina Hedvičáková

Čistý zisk skupiny GE Money za tři čtvrtletí 2013 dosáhl 2,8 miliardy Kč

Jan Klička

Banka nezastavila rozjetý vlak z konce minulého roku a pokračuje ve smršti produktových novinek. Další účet zdarma, odpuštění poplatků na rok u kreditky nebo třeba zlevnění půjček. Takhle se bojuje s konkurencí nových malých bank!

Bankovní poplatky 1Q 2014 70
Bankovní poplatky.com

Jedna z nejaktivnějších bank v poslední době. I v aktuálním I. kvartále GE nezahálela a představila několik poplatkových změn a jeden nový balíčkový účet – Genius Free & Flexi. Na analýzu tohoto účtu je brzy, tudíž ani my zatím neměníme hodnocení.

Po klidnějším posledním kvartále roku přichází obvykle u této banky aktivní 1. čtvrtletí. A tak se stalo i letos. GE nejprve v lednu přišla s nabídkou kreditních karet na rok zdarma bez poplatků. Týkalo se to klientů, kteří si do konce března pořídili kreditní kartu MoneyCard Plus. Dále banka zlevnila spotřebitelské úvěry pro klienty, kteří řádné a včas splácí Expres půjčku a Konsolidaci půjček - za každý rok řádného splácení banka vždy po 12 měsících sníží úrokovou sazbu o jeden procentní bod. V aktuálním čtvrtletí (od 17. 3. 2014) přišla banka i novým účtem Genius Free & Flexi. Zdarma jsou k účtu všechny příchozí a odchozí tuzemské platby, zadané přes internetbanking. Vzhledem k těmto změnám, vracíme přesně po roce hodnocení banky na 7,5, tedy o 0,5 bodu více než v předchozím kvartále.

Banka změnila logiku rozvrstvení sazebníku. Od 1. 1. 2014 je již sazebník k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby. Nicméně hodnocení pro I. čtvrtletí snižujeme o 0,5 bodu, jak jsme avizovali již v minulém hodnocení.

Postavení banky se v Q Reportu Scott & Rose za 1. kvartál změnilo vlivem nástupu nového balíčkového účtu. Takže standardní klient nově zaplatí 2.316 Kč (původně 2.802 Kč), ale aktivního klienta se tato změna nedotkla, tudíž i nadále zaplatí 5.333 Kč ročně. Čerstvou změnu u standardního klienta budeme důkladně pozorovat s výhledem možného zvýšení hodnocení v této části. Zatím jej ponecháme na stejné úrovni jako minule.

Kreditní karta GE Money Bank na rok bez poplatků za vedení, 30. 1. 2014

Klienti, kteří si do konce března 2014 pořídí novou kreditní kartu MoneyCard Plus od GE Money Bank, získají 0% úrok na nákupy u obchodníků a na internetu po dobu 3 měsíců. K tomu navíc budou mít vedení karty na rok zdarma a již od prvního nákupu mohou získávat odměny díky věrnostnímu programu bene+. Nakupovat s kartou je možné hned po podpisu smlouvy – kartu na počkání vystaví na kterékoliv pobočce GE Money Bank.

Levnější půjčky za řádné splácení, GE Money Bank sníží úroky až na 7,7 %, 13. 2. 2014

GE Money Bank odmění klienty za řádné splácení Expres půjčky a Konsolidace půjček. Za každý rok, kdy zákazník pravidelně splácí, mu banka vždy po 12 měsících sníží úrokovou sazbu o jeden procentní bod. Díky tomu budou klientům až do úplného splacení úvěru klesat měsíční splátky. Nabídka platí pro Konsolidace půjček a Expres půjčky, uzavřené od 13. 2. do 30. 4. 2014. GE Money Bank poskytuje půjčky bez poplatků za poskytnutí, vedení, za předčasné splacení i za mimořádnou splátku.

Nový účet Genius Free & Flexi: moderní služby bez poplatků, 17. 3. 2014

 

GE Money Bank nabízí od 17. března nový účet bez poplatků. Klienti spolu s účtem Genius Free & Flexi získají přístup k inovacím včetně bezkontaktních platebních nálepek a platebních karet v mobilu. Zdarma jsou k účtu také všechny příchozí tuzemské platby a odchozí tuzemské platby, zadané v Internet Bance. Nový účet pokryje všechny běžné potřeby zákazníků a navíc jim umožní sbírat odměny - peníze zpět za platby kartou u partnerů věrnostního programu bene+ ve výši až 30% z celkové ceny nákupu.

Veřejnost 1Q 2014 61.7
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jan Vávra
Jaroslav Číhal

Banka má slušné internetové banovnictví, jedno z nejlepších.U banky mě, ale hodně zklamává servis a kvalita bankovních poradců. Nejenom, že se neustále mění ale neudržují řádnou komunikace, kterou bych zrovná já ocenil. Jsou dva roviny klientů Ti co chtějí využívat služeb bez povšimnutí a Ti co chtějí komunikovat, protože komunikace může být součástí jejich dlouhodobého plánování. Je hodně vidět, že banka snižuje náklady i na úkor klientů, nenabízí zajímavé investiční příležitosti a běžné věci si nechá zaplatit, takže ve finále platíte větší peníze než v systémových bankách. Na to, že je banka součástí korporace GE nesnaží se aktivně rozvíjet bankovní služby. Inovace jsou vidět hodně, ale nejde jen o inovace. Banka je spíš známa jako banka vydávající kreditní karty ne jako banka, kde, která bych chtěl svěřovat své peníze. Při telefonické komunikaci jsem vždy na nezájem bankéřů upozorňoval a myslím si, že banka o tom to problému dobře ví. Je však nelehké jej řešit. I přesto dávám šest bodů

Karolína Špindlerová

Dřív jsem byla jejich klientkou a už nikdy více. Velmi drahé poplatky za vedení účtu, Internet banku můžete ovládat pouze pokud máte klasického tel.operátora (3zákl.), jinou alternativu nemáte, jelikož s jiným operátorem ji nemůžete ovládat. Často se mi také stalo, že při volání na infolinku, mi zdejší operátor řekl úplně něco jiného, než na pobočce a teď si vyberte. Pozor u sjednávání pojišťení u půjček, sjednají bez problému pojištění půjčky, na které máte být ¨zdravý¨ s invalidním důchodcem!!!  Plus je, že přes internet banku můžete si sjednat i mnohé věci on-line.

Nevýhody: drahé zahraniční transakce, nutné splnit podmínky pro zvýhodnění

Výhod: fakt mnoho u běžného účtu Genius Gratis, asi nejlepší běžný účet na trhu.


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank