Centrála ČSOB je nejekologičtější kancelářskou budovou v České republice


03. 03. 2020  01:00     Tisková zpráva     komentáře (0)

ČSOB Kampus, centrála v pražských Radlicích, získala mezinárodně uznávaný certifikát LEED Platinum v oblasti navrhování a výstavby environmentálně šetrných a udržitelných budov. V rámci České republiky jej mají pouze další dvě budovy, ČSOB je však na pomyslném prvním místě s nejvyšším počtem bodů udělených americkou Radou pro ekologické budovy.

Centrála ČSOB je nejekologičtější kancelářskou budovou v České republice




„Pro ochranu životního prostředí děláme mnohem více, než vyžadují standardy. Udržitelnost a ekologie jsou součástí naší firemní DNA. Při stavbě nové budovy našeho ČSOB Kampusu jsme uplatňovali nejpokročilejší dostupné postupy a technologie tak, aby budovy splňovaly podmínky přísné mezinárodní certifikace, právě tak se nám povedlo zařadit se mezi moderní a environmentálně nejšetrnější budovy na evropském kontinentě,“ říká Marcela Suchánková, členka představenstva zodpovědná za oblast IT, lidé a facility management.

Severní budova Kampusu (NHQ) má tento certifikát v kategorii Gold již od roku 2007. Jižní budova (SHQ) se však díky vyššímu zisku bodů (90 z celkových 110 možných) řadí do nejvyšší kategorie Platinum. V rámci EU tak SHQ patří do první desítky ze zhruba 100 „platinových“ budov.

Nová centrála má největší soustavu geotermálních čerpadel v Česku. Celkem 177 zemních vrtů hlubokých 150 metrů zajišťuje budově nejen vytápění, ale i klimatizaci. Systém o celkové délce přes 26 kilometrů slouží také jako zásobárna energie – v létě se do vrtů uloží teplo na zimu a naopak. Budova tak vůbec nepotřebuje klasickou kotelnu. SHQ je také jako první řízena s pomocí 3D virtuální kopie fyzického modelu budovy. Tento systém umožňuje nejefektivnější šetření energie. SHQ vykazuje podle předepsaného vzorce 74% úsporu energií v porovnání se standardní budovou stejné velikosti, tedy jsme na 1/4 spotřeby proti „průměrnému“ domu.

ČSOB Kampus byl otevřen loni v červnu a již získal řadu ocenění včetně titulu Kanceláře roku v kategorii Finanční instituce v soutěži pořádané firmou Procházka & Partners, ve které odborná porota hodnotí firmy na základě atraktivity jejich pracovních prostor. Díky Kampusu se ČSOB také nedávno jako první banka stala členem České rady pro šetrné budovy.



Centrála ČSOB je nejekologičtější kancelářskou budovou v České republice

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16522826576

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více