EXKLUZÍVNĚ:
přehled, jak banky řeší vymáhání pohledávek


22. 02. 2012  08:13     Patrik Nacher     komentáře (37)

< < Zpět na článek

Přidat nový komentář

Jméno:
Titulek:
Obsah:


kontakt z duvodu postupu banky Moneta | ( iva | 18. 03. 2019 19:16:00 )
prosim o sdeleni, kdo ma stejne problemy, abychom se mohli spojit a pozadat nejaky kontrolni organ nebo soud o narovnani, jako svedectvi, nebot se evidentne jedna o umyslne poskozovani spotrebitelu,dekuji
Re: Re: Re: Re: Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( | 05. 07. 2018 18:26:38 )
Dobrý den. Však já chtěla hypotéku převzít, ale Komerční banka mi to neumožnila a pohledávku bez mého vědomí sesplatnila a prodala lichvářům kterým jsem také nabízela splácení hypotečního úvěru avšak o placení nikdo nestojí, chtějí celý dům a nikoho nezajímá, že já jsem zaplatila za dům 70 procent v hotovosti. Věřte tomu, že o takových lichvářích nemohu a ani nechci psát slušně. Nyní je vše na dobré cestě a já se synem snad brzy budeme moci žít v klidu v našem domě, který máme tolik rádi.
Re: Re: Re: Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( Pavla | 22. 05. 2018 15:56:36 )
Paní Kristýno, radši si najděte právníka. Je přece jasné, že když někomu ručím, tak za něj buď zaplatím nebo mi vezmou barák, jak píšete. Podle způsobu Vašeho vyjadřování si každý udělá obrázek spíše o Vás...
ČSOB zahraniční klient | ( Nela | 11. 01. 2018 13:14:22 )
Dobrý den, nevíte někdo, jak by banka řešila vymáhání na někom, kdo nemluví česky a žije v Nicaragui. Kamarád, když tady rok studoval, si založil účet, sice ho nepoužíval, ale zapomněl ho zrušit a naskákali mu tam nějaké debetní poplatky. Nyní dostal dopis od banky (samozřejmě velmi inteligentně v češtině), že má uhradit služnou částku (zatím celkově cca 1400 kč). Vím, že banka pak účet sama zruší a pošle info o zrušení, ale prý se obrací na soud, případně jiné organizace kvůli vymáhání dlužné částky. Jak by to ale řešili s člověkem, co žije na druhé straně zeměkoule a nehovoří česky?
| ( vodehnal | 08. 01. 2018 11:53:00 )
zajimalo by mne jak muže banka vymahat neco co nikdy nebylo poskytnute
Re: Zkušenosti IT Credit | ( Slamova | 23. 10. 2017 20:36:52 )
Rajfajzen a všechny komu dohazuje skoro zaplacene nemovitosti,umslně poškozuji lidi/dluzniky/ ne jednaji,zastrašuji dopisami což posilaji i 6 dopisu najednou z stejnym textem do schranky i doporučeně,v zapěti splnomocni jinou podvodnickou firmu pak k tomu se přida dalši i byt advokani kancelař aby uvedli lidi do zmatku.V zapěti dlužnici nevi komu platit a mine hodně času tym rostou dluhy.Nevahejte podat na policii za umslne poškozovani a naschvaly kteremi vas dovedou do vědšiho dluhu jak mate.
Re: Zkušenosti IT Credit | ( Slamova | 23. 10. 2017 20:35:58 )
Rajfajzen a všechny komu dohazuje skoro zaplacene nemovitosti,umslně poškozuji lidi/dluzniky/ ne jednaji,zastrašuji dopisami což posilaji i 6 dopisu najednou z stejnym textem do schranky i doporučeně,v zapěti splnomocni jinou podvodnickou firmu pak k tomu se přida dalši i byt advokani kancelař aby uvedli lidi do zmatku.V zapěti dlužnici nevi komu platit a mine hodně času tym rostou dluhy.Nevahejte podat na policii za umslne poškozovani a naschvaly kteremi vas dovedou do vědšiho dluhu jak mate.
Re: Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( L.Slámová | 23. 10. 2017 20:23:49 )
Setkali jsme se z stejnym problemem mužu zeptat se na vas kontakt.Mam podezřeni že umyslně poškozuji lidi jak Rajfka tak ten komu dohazuji nemovitosti.Banda ktera se schovava za zakony.
Re: Re: Re: Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( Slámová | 23. 10. 2017 20:14:37 )
Katastrofa,uvažuji podat trestni oznameni za to ze dělaji tak aby dlužnika ještě vic poškodili ve spolupraci z Rajfajzenkou.Rajfajzen dohazuje skoro zaplacene nemovitosti v našem připadě dluh z prodleni činil 80000 což byl splaceny deň po te co spoplatnili uvěr a dohodili IT credit a IT za jeden den prodalo G.P.Legalni banda zloděju.
Re: Re: Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( Lolita Slámová | 23. 10. 2017 19:58:53 )
Chci podat žalobu,je to firma podvodniku ktera ma člověka co dohazuje skoro splacene nemovitosti,uvadi pak lidi schvalně do zmatku aby skakali dluhy vyš a vyš.V našem připadě dohozena nemovitost teto firmě mněla dluh z prodlení 80000 v Rajfce Souhlasim s podanim žaloby a pripojim se.
Zkušenosti IT Credit | ( Luděk Svoboda | 22. 06. 2017 13:56:45 )
Zkušenost s IT Credit, které Raiffeisenbank postupuje svoje pohledávky je naprosto katastrofická... I přes to, že se člověk dostane do finančních problémů a není schopen platit, tak než se Vám podaří například prodat nemovitost zatíženou hypotékou, tak to banka prodá a IT Credit Vám vysází penále, úroky, pokuty, které představují více jak 50% částky, kterou jste dlužili bance.. A takže naprosto likvidační....
ukonceni spotrebniho uveru - splacen i nesplacen zaroven | ( iva | 30. 05. 2017 17:24:06 )
Vazeny pane doktore, rada bych se zeptala na banku Moneta. Vzali jsme si zbozi od firmy Multiservis na splatky, uhradili jsme dle dohody vsechny splatky na slozenky; pote jsem pozadala o zuctovani tak, abychom smlouvu ukoncili a zbozi uhradili(predcasne platby). Zadny nedoplatek jsme nedostali, domnivala jsem se proto, ze bylo zbozi radne doplaceno a vztah je ukonceny. pozn. fy Multiservis skoncila - prevzala ji banka Moneta. Po nekolika letech jsem se dovedela, ze na mne vymaha nedoplatek, vcetne pokut, penale, uroku i exekucniho rizeni. Rada bych se tedy zeptala, jak mam proti bance postupovat, kdyz jsem zadny nedoplatek od Multiservisu nemela, ucet byl zruseny stejne jako firma. Navic mam u banky Moneta ucet, takze pokud by doslo k jakemukoliv nedoplatku, mohla mne banka kontaktovat s tim, ze nebylo zbozi doplaceno, coz poprela firma Multiservis, ktera nam zadne douctovani neposlala, tedy v dobre vire, ze je vse splaceno, nebylo ani koho kontaktovat, jsem jiz dale nic neshaneli. Banka trva na uhrazeni vsech poplatku, uroku pokut, nakladu exekuce..
Re: Re: Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( | 31. 03. 2017 17:10:21 )
Můžu se zeptat na vaší zkušenost se společností IT Credit? uvažuji o žalobě
IT credit | ( Mrnil | 08. 02. 2017 21:54:05 )
Raifka, IT credit a dalsi ,, spratelene,, spolecnosti... Nahlednete do jejich obchodnich rejstriku a tak podobne a budetw se divit, kolikrat se tre a jedno jmeno v tich ruznych spole nostech ukaze... Totalni prohnilost, jeden si dohazuje druhymu a proste nemate sebemensi sanci. Vim, ze prani funguji a vim, jak si prat a co si prat. A moje prani se vsem zainteresovanym, co mi nejakym zpusobem ,,odpomohli,, od cehokoliv, ....SPLNI. Jsem zastancem toho, ze co se pujci, ma se vratit. To plati o penezich. Ale taky plati, ze na kazdou svini se voda uvari...
IT credit ..... podvodná firma?? | ( Ondra | 10. 01. 2017 17:18:04 )
Jako trochu soudnosti. Pokud si něco půjčím, je potřeba to vrátit tak jak jste se domluvili. To že nedodržujete VOP a neplatíte včas je čistě Váš rybíz !!!
Re: Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( Sona | 14. 08. 2016 11:41:29 )
Dobrý den, pokud zvažujete žalobu, dejte vědět, uděláme hromadnou, já bojuji rok a další se přidají když je pohledáme,hromadná má větší silu. To co já zažívám je na román , spíše psycho horor.Zdravím Soňa tel. 775588259
Re: Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( Adalberta | 09. 03. 2016 23:54:33 )
Dúfam, že ste tú žalobu podala. je to skutočne podvodnícka, úžernícka a zdá sa, že až mafianska firma.Nie som si istá, či to nejde z vnútra Raifky. My sme podali podnet na CNB, COI a sťažnosť na banku. Komunikujeme cez právnika a to ich začalo vyvádzať z miery. Ešte sme nie u konca. Dúfajme, že to dotiahneme do zdárneho konca. Nechcem im nič darovať. Je to banda.
tenhle článek je LEŽ | ( Martin | 06. 11. 2015 15:58:49 )
Všichni jdou měsíc po nezaplacení až do extrémních vymáhacíCh praktik a vyhrožování, hned, tedy ne až za několik měsíců jak se tady píše, vás předají i agenturám, někdy i více najednou, napočítávají si ohromné penále, ovšem v "souladu se vop" - takže bacha co podepisujete - a mnohými se ani nejde rozumně domluvit - např počkat na splátku místo týdne 14 dní, a rovnou vám perou další penále a posílají další upomínky. Teď jsem dostal parádní upomínku od Hypoteční banky a.s., pro nedoplatek 189Kč, ale byla to už druhá upomínka a ta mě stála dalších 1000Kč. Samozřejmě v souladu se VOP. Žádost o odpuštění přemrštěného penále okometovali tím že jsem souhlasil s VOP a že však můžu klině půjčku jednorázově dolatit, taky za moster poplatek (cca 40.000,-), no a pak nekup to že.. JSUO VŠCHI ZLODĚJI A ČEKAJÍ NA TO, AŽ NEZAPLATÍTE. VÁŠE LIDSVÍ JE JIM VYLOŽENĚ U PRDELE. NIKDY UŽ ŽÁDNÝ ÚVĚR. NIKDY. NEHODLÁM PODPOROVAT TADY TU HYENISTICKOU A ZLODĚJSKOU VERBEŽ.
Re: Re: Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( | 31. 08. 2014 13:29:05 )
Dobrý den, mě se stalo to samé, napsala jsem na email tady uvedený, ale zatím žádná odpověď. Můžete mi prosím poradit? Děkuji
nevěř nikomu | ( pája | 26. 04. 2013 21:59:43 )
PŘIŠEL MI DOPIS A ROVNOU OD PRÁVNÍKA,ŽE MÁM SVOU MATI ZAPLATIT PÚJČKU.ŽE JSEM JÍ RUČIL,KDYŽ JSEM ZAČAL PÁTRAT JELIKOŽ JSEM SI BYL JIST,ŽE JSEM NEMOHL BÝT SCHVÁLEN JAKO RUČITEL.V DANÉ DOBĚ JSEM TOTIŽ BYL NA ÚŘADU PRÁCE A JEŠTĚ K TOMU VEDEN V REGISTRU.NEJDŘÍV MI BYLO SDĚLENO,ŽE U PRODUKTU NEFIGURUJI,DRUHÝ DEN NA TO MÁTI VYTÁHLA RUČITELSÝ ZÁVAZEK,PRÝ ŠLO JEN O FORMALITU V HODNOTĚ 300 000KČ TED ŽÁDÁM ABY MI BANKA PROKÁZALA,ŽE JSEM V DANÉ DOBĚ BYL ŘÁDNĚ POSOUZEN A SCHVÁLEN ALE PRÝ NIC NEMAJÍ. A TEN FOR NA KONEC MATKA DOSTALA ÚVĚR NA 300 000 TISÍC A JEJÍ PŘÍJEM BYL 9500 NO HALVNĚ ,ŽE STAČIL RUČITEL NA UP A JEŠTĚ V REGISTRU.NEČEKEJTE HLEDEJTE PRÁVNÍKA A S MATKOU S TOU JSEM SKONČIL
Re: nestandardní postoupení pohledávky: Hypoteční banka na IT credit, potom na QI investiční společnost, potom na G.P. Investments | ( anonym | 25. 04. 2013 09:38:30 )
Tak s IT credit to mám za sebou, měla jsem problémy a 4 měsíce jsem nezaplatila splátku v Raifce, prodali to IT credit a to co jsem zažila jsem opravdu netušila. Ze začátku to vypadalo, že pan Dušek se kterým jsem jednala se snaží, abychom nemovitost prodali a zaplatlili dluh. Nakonec jsem zjistila, že to mají vše připravené, vše prodlužují, jen aby nafoukli výslednou dlužnou částku. Standardně jsem mohla prodat nemovitost, zaplatit dluh i s penálema a vymáháním a mělo mi zbýt skoro milion. Pan Dušek vše překazil. Nemám ani nemovitost, ani peníze, protože všechno sežral IT credit, díky tomu jak jednal. Jestli Vám přijde první dopis od IT credit doporučuji najmout právníka. Vůbec nespoléhat na jejich sliby, pomoc rady apod. Vše vede jen k tomu, aby z Vás dostali co nejvíc peněz. Až se dám trochu psychicky dohromady, zvažuji žalobu.
GE a ČSOB a asi všechny stejná verbeš | ( Zdenek | 23. 04. 2013 10:31:55 )
To co uvádí GE a ČSOB, že vyčkávají několik měsíců a snaží se s klientem domluvit není vůbec pravda, od samého zaátku co jsem se dostal do nouze a byl měsíc bez jakéhokoliv příjmu mě začaly obě instituce bombardovat výhružkami a to jsem je sám upozornil, že nemám jak a jestli nemoho počkat. Namísto toho mi ČSOB sebrala všechny peníze co mi přišly na účet následující měsíc a byl jsem opět v p... jelikož jsem nemohl zaplatit ani část toho co jsem dlužil GE, čímž jsem se dostal do ještě větších problémů. Ty jejich povídačky, že když klient s bankou komunikuje tak se dá vše vyřešit a domluvit se nejsou vůbec pravda, namísto toho aby banka svému letitému klientovi nějakým způsobem pomohla tak ho topí víc a víc až se buď uplně psychicky zhroutí nebo někomu něco udělá neo sobě. Naše legislativa je opravdu krásná jelikož tejto šikanování bankovními institucemi dovoluje. A pojištění pro případ ztráty zaměstnání.... nikdy mi to nikdo nenabídl, pojištěný úvěr sice mám, ale pouze na nemoc, což je mi platné jak mrtvému zimník, a moje osobní bankéřka v ČSOB mi sdělila, že jsme si měl zažádat o odklad splátek, že by mi to možná schválili.... ovšem řekla mi to ve chvíli kdy již nebylo možné tuto žádost ani zkusit. Nemluvě o tom, že jsem si musel zřídit jiný účet u iné banky, abych mohl se svými financemi operovat já a ne banka, abych mohl platit pohledávky alespoň nějakým způsobem a i přesto mi neustále obě instituce vyhrožují exekucí a není vůbec možné se s nimi domluvit na nějakém normálním postupu, jako třeba dočasné snížení splátek atd. Alespoň jsem do budoucna poučen...nepujčuj si...:)
| ( Dominik | 31. 03. 2013 21:45:38 )
Tak si nemate pujcovat a predem si spocitat kolik si davat nastranu a za par let na to mate taky :-D
megatovní zkušenost s GE Money | ( miloš | 04. 12. 2012 14:02:07 )
s GE money mám velmi negativní zkušenost, na její pobočce mi bylo přislíbena konsolidace, a když přišel den D kdy se to mělo uskutečnit byl jsem vyhozen že nemám nárok, donutili mě tak jít do insolvence, po podání návrhu u Krajského soudu mě tato banka ukradla z účtu 9 tisíc a měsíc jsem byl bez prostředků, a ještě navrch mě začala obtěžovat inkasní společnost a vyhrožovala a vydírala mě asi 3 měsíce telefonáty a dopisy než soud rozhodl o schválení oddlužení, přes upozornění že jim nic zaplatit už nesmím že bych se dopustil trestného činu zvýhodňování věřitele argumentovali že to není pravda že jsem se já dopustil trestného činu .... prostě s GE Money už nikdy nic, vyhnou se jí velkým obloukem, troufám si říct že tato bynka používá lichvářské praktiky
k čemu si platit pojištění | ( Vergi | 21. 11. 2012 08:40:11 )
Manžel si vzal od Ge money půjčku,nechal si ji pojistit pro případ ztráty zaměstnání.Což se taky za cca 2 roky.A k čemu je nám ted to pojištění dobrý?k ničemu.Všechny žádosti o snížení splátek nebo o pozastavení zamítli.Nyní jsme v situaci kdy neplatíme nebo platíme menší částky.Člověk si myslí že když je to bankovní institut tak se na něj může spolehnout ale ne,jim je úplně jedno jestli máte co dát dětem k jídlu.
Mám zkušenosti s GE Money | ( Karel Malý | 06. 03. 2012 10:34:10 )
To co zde uvádí GE MONEY je naprosto nepravdivé. Již po 8 dnech po splatnosti mé měsíční splátky předala věc k řešení Inkasní společnosti, která mi dala další tři dny abych splátku zaplatil, jinak dojde k zesplatnění úvěru. A to jsem se ještě sám ozval, jestli nemohou pár dní počkat!!!Tohle nejsou praktiky banky.

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16658529488

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více