Klienti České spořitelny zaplatili přes PLATBU 24 ČS na internetu nákupy za více než 1 miliardu Kč


22. 01. 2013  11:00     tz     komentáře (0)

V průběhu dvou let, kdy byla on-line služba České spořitelny PLATBA 24 spuštěna, vyrostla z nuly na miliardu korun co do objemu transakcí a využívá ji již téměř 300 tisíc klientů. Smyslem služby PLATBA 24 je pohodlné placení na internetu - bezpečně a rychle. Vzhledem k okamžitému provedení platby se urychlí dodání zboží až o tři dny. Služba PLATBA 24 se tak právem zařadila mezi nejoblíbenější metody placení na internetu.

Klienti České spořitelny zaplatili přes PLATBU 24 ČS na internetu nákupy za více než 1 miliardu Kč





„Těší nás, že si naši klienti rychle oblíbili PLATBU 24 a při svých nákupech na internetu ji využívají stále častěji. Očekáváme, že její úspěch bude i nadále pokračovat. I v roce 2013 předpokládáme rychlý růst objemů přes PLATBU 24, a to mezi 25 % až 30 % ve srovnání s loňským rokem. Výrazně by se měl navýšit i počet klientů, a to o dalších sto tisíc,“ říká David Lorenc, ředitel přímého bankovnictví České spořitelny.

Jednoduchý způsob placení za nákupy v internetových obchodech prostřednictvím PLATBY 24 si oblíbila především mladá a střední generace klientů České spořitelny. Výjimkou však ale nejsou ani lidé nad 50 let a nejstarší klient již oslavil 96. narozeniny. PLATBU 24 využívají jak muži, tak ženy, lehce však převažují muži. Klienti České spořitelny nejčastěji platí PLATBOU 24 nákupy za tisíce korun, výjimkou nejsou i desetitisíce za větší domácí spotřebiče jako například ledničky, televize či zahraniční zájezdy. Nejvyšší částka uhrazená PLATBOU 24 činila 200 tis. Kč, nejmenší se pohybují v řádu desetikorun za inzeráty na inzertních serverech. Rekordmanem za uplynulý rok se stal uživatel s 899 transakcemi.

Cílem České spořitelny je neustálé rozšiřování okruhu obchodníků, u kterých je možné tímto jednoduchým a bezpečným způsobem platit. Klienti České spořitelny mohou pohodlně uskutečňovat své nákupy za využití PLATBY 24 v obchodech Alza, Mall a Kasa i  ve stovkách menších a středně velkých e-shopů.

K  vůbec historicky prvním obchodům, kde bylo možné využít PLATBU 24, patřil obchod Kasa.cz, ke kterému se později přidaly například Datart, Bontonland, Aukro, Ticketpro, Obchodni-dům.cz, Makro, Sconto nábytek či pojišťovna Kooperativa. Mezi internetové obchody přijímající PLATBU 24 se poté zařadily například eProton, ElviaPro, Megapixel, Dopravní podnik hlavního města Prahy či cestovní kancelář FISCHER. Následně ve spolupráci s konsolidátorem plateb PayU i stovky dalších e-shopů.

Použití služby PLATBA 24 je velmi jednoduché a intuitivní. U internetových obchodů, které ji svým zákazníkům nabízejí, se jako jedna z možností úhrady objeví nabídka „On-line platba Česká spořitelna“. Její potvrzení přesměruje klienta přímo do internetového bankovnictví SERVIS 24 a po zadání přihlašovacího jména a hesla nabídne již předvyplněný platební příkaz pro úhradu nákupu. Klient jej pouze potvrdí a odešle. Možnost platby rozpoznají klienti podle zobrazené ikonky:


Klienti České spořitelny mají díky internetovému bankovnictví SERVIS 24 bezpečný přístup ke svému bankovnímu účtu po dobu 24 hodin denně. V posledních letech se svými možnostmi přiblížilo rozsahu služeb dostupných na klasické pobočce. Přímé bankovnictví České spořitelny využívá 1,5 mil. klientů, z toho 1,3 milionu klientů využívá internetové bankovnictví SERVIS 24.



Klienti České spořitelny zaplatili přes PLATBU 24 ČS na internetu nákupy za více než 1 miliardu Kč

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16691324688

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více