Komentované zprávy bank:
ČSOB odvedla státu za rok 2018 třetí nejvyšší daň ze všech plátců


04. 12. 2019  00:22     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČSOB odvedla státu za rok 2018 třetí nejvyšší daň ze všech plátců




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Fio banka nabízí vlastní podílové fondy

Fio Česká Fio banka obohatila portfolio svých investičních produktů o obchodování s vlastními podílovými fondy. Ty nabízí, z hlediska poměru výnosů a rizika, rozumný kompromis mezi spořicími účty a samostatným obchodováním na akciových trzích.

Fio banka investování prostě umí. A umí tuto možnost i dobře svým klientům nabídnout. Ačkoliv se neřadí Fio zatím mezi největší banky, poskytuje investiční služby, včetně servisu ve stejné či lepší kvalitě než tradiční banky. I tady banka nabízí a přibližuje investice i více konzervativním klientům, kteří dosud upřednostňují uložení peněz na spořících účtech.


Banka CREDITAS: Otevřeli jsme novou pobočku v Prostějově

012326 První návštěvníky jsme dnes přivítali v naší nové prostějovské pobočce. Ve městě a okolí máme velký počet klientů, kteří za námi až dosud dojížděli do Olomouce. Ode dneška mohou využívat pobočku v centru Prostějova na adrese Kostelní 4644/12.

I taková malá banka, která je ještě v plenkách rozšiřuje svou pobočkovou síť. Nejedná se sice o žádné závratné tempo a růst bude spíše jen velmi postupný a mírný, ale jedná se stále o trend. Zatímco větší banky svou síť poboček optimalizují, rozuměj ruší některé pobočky, naopak malé a mladší banky počet poboček rozšiřují. A je to chytrá cesta. Dostávají se tak blíže svým klientům. A klienti potřebují svou banku alespoň někdy vidět.


ČSOB odvedla státu za rok 2018 třetí nejvyšší daň ze všech plátců


ČSOB ČSOB byla v roce 2018 třetím největším plátcem daně z příjmu právnických osob a výraznou měrou se tak podílela na plnění veřejných rozpočtů České republiky. ČSOB celkově odvedla státu více než 3,354 miliardy korun. Pořadí největších plátců pravidelně sestavuje Ministerstvo financí České republiky.

Nemusíme řešit stále jen vysoké dividendy, které odvádějí prostředky ze zisků bank do zahraničí, ale také fakt, že banky také tyto rekordní zisky v České republice zdaňují a odvádějí státu peníze na jeho sociální programy, platy a investice. ČSOB jako banka přitom patří ke třem největším plátcům daní z příjmů právnických osob v ČR.


 



Komentované zprávy bank: ČSOB odvedla státu za rok 2018 třetí nejvyšší daň ze všech plátců

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16610875920

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více