Komentář:
Jakou cestou se banka Cetelem vydá?


31. 03. 2015  08:04     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Na tuzemský trh vstoupí v půlce roku nová banka. Jmenuje se Cetelem. Že vám ten název už něco říká? Ano, nepletete se. Splátková společnost se změní na novou banku.

Komentář: Jakou cestou se banka Cetelem vydá?




Je to poslední dobou móda. Různé domácí či zahraniční splátkové společnosti se hromadně přeměňují na banky. Resp. si tak mohou díky jednotnému bankovnímu a licenčnímu trhu sami říkat. Tak už se v minulosti změnila družstevní záložna Fio na Fio banku, nebo se v banku změnila typicky úvěrová společnost Ferratum. 

Zatímco v případě Fio banky můžeme díky její snaze a činnosti skutečně o bance hovořit a dokonce můžeme hovořit i o velmi úspěšné bance, v případě Ferratum už o reálné bance mluvit nemůžeme. Naše redakce zastává názor, že bankou můžeme nazývat společnost poté, co se jako skutečná banka chová a nabízí klientům alespoň základní bankovní služby. Nenazýváme nějakou společnost bankou jen proto, že to má někde napsáno, a že jí to nějaký zahraniční regulátor povolil. 

Bude zajímavé sledovat jakou cestou se vydá Cetelem. Zda tedy půjde pouze o změnu či vylepšení názvu či "titulu", jako marketingového nástroje pro posílení původní značky a posílení prodeje úvěrů, nebo se bude jednat o skutečnou transformaci splátkové společnosti v plnohodnotnou banku, která bude nabízet nejen úvěry či kreditní karty, jako je tomu nyní, ale která nabídne svým klientům i zřizování běžných účtů, termínované vklady, v budoucnu třeba i hypoteční úvěry apod. 

I licence pro tuto společnost byla  do České republiky importována ze zahraničí, tedy konkrétně z Francie. ČNB tak může tuto skutečnost vzít pouze na vědomí. Přesto už můžeme o Cetelem hovořit jako o usazené tuzemské společnosti, která působí na našem trhu již dlouho a patří k nejvýznamnějším hráčům na trhu s poskytováním půjček. Věřme tedy, že Cetelem bude jako nová banka, užívat novou licenci jako základ pro svou změnu ve skutečnou banku. Pokud tomu tak bude, pak můžeme další posílení konkurence na domácím bankovním trhu opět jenom přivítat.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentář: Jakou cestou se banka Cetelem vydá?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16659051904

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více