PONDĚLÍ - Číslo dne 7,41 procenta


05. 06. 2017  00:20     Miroslav Zeman     komentáře (0)

TÝDENNÍ SPECIÁL - JAK NA ÚVĚRY?: Číslo dne - 7,41 procent! Takový podíl dospělých občanů České republiky měl evidován závazek po splatnosti. Toto číslo se ale proti předchozímu roku zlepšilo. A i v mezinárodním srovnání je Česká republika pod průměrem.

PONDĚLÍ - Číslo dne 7,41 procenta




7,41 procenta. Právě takový je podíl občanů, kteří nesplácí řádně své závazky podle údajů sdružení Solus. Ke konci března roku 2016 činil tento podíl 8,06 procenta. Meziročně se tak podíl lidí, kteří nesplácí řádně své závazky snížil o 0,65 procentního bodu. I to je další důkaz, že se situace na trhu úvěrů a půjček výrazným způsobem zlepšuje.

Pozitivní zprávy z oblasti bezpečnosti úvěrů přicházejí i od exekutorů, kde se už několikátý rok snižuje počet nařízených exekucí. Důvodem pozitivního stavu na trhu úvěrů je nejen rekordně nízká nezaměstnanost, která umožňuje více lidem řádně splácet půjčky, ale také rostoucí ekonomika s rostoucími platy a také aktivita bank.

I banky vnášejí do systému bezpečnosti úvěrů a jejich kvality své vlivy. Zkvalitňuje se hodnocení žadatelů o úvěr a to přesto, že se rychlost schvalování úvěrů zlepšuje. Banky dále poskytují produkty, které umožňují dlužníkům snížit si splátky a zkonsolidovat svojí finanční situaci - refinancování půjček, konsolidace úvěrů, variabilní splátky, odklad splátek.

Věřme, že na zlepšujícím se výsledku, a snižování počtu neplatičů úvěrů mají vliv i aktivity související se vzděláváním lidí a zvyšování jejich finanční gramotnosti, o které se snaží i server Bankovní poplatky.

NÁŠ SERIÁL O ÚVĚRECH, ÚVĚROVÝCH PRODUKTECH A FINANČNÍ GRAMOTNOSTI NALEZNETE ZDE!

S partnerem speciálu o úvěrech

Equa Bank



PONDĚLÍ - Číslo dne 7,41 procenta

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16580874080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více