Přichází Banco Popolare (E15)


03. 09. 2008  19:41     Tereza Zavadilová     komentáře (0)

Italská trojka Banco Popolare chce v zemi otevřít několik desítek poboček, její hlavní zbraní by měly být nulové poplatky.





Na českém trhu expanduje další velká zahraniční banka. Italská trojka Banco Popolare chce v zemi otevřít několik desítek poboček, její hlavní zbraní by měly být nulové poplatky, podobně jako u mBank. Během tří let by banka chtěla v Česku získat desítky tisíc klientů. Zaměří se na drobnější firmy a fyzické osoby.

Banka získala českou bankovní licenci před rokem koupí IC Banky, která patřila s dvěma pobočkami mezi nejmenší banky na trhu. V uplynulých měsících Banco Popolare navýšila počet poboček na sedm. ,,Před pár týdny jsme otevřeli čtyři nové pobočky. Do tří let by se jejich počet měl zvýšit na čtyřicet," uvedl pro deník E15 šéf banky pro retail Vladimír Vácha.

Pokud se bance expanze povede, velikostně se zařadí mezi ústavy jako Volksbank. Banco Popolare jde v Česku podobně jako polská mBank cestou nulových poplatků. ,,Za nízkou cenu ale chceme udržet vyšší kvalitu," dodává Vácha. Novým prezidentem banky v Česku by se měl stát Leoš Pýtr, bývalý šéf sekce bankovní regulace a dohledu centrální banky. Ten opustil ČNB na vlastní žádost letos v srpnu. ,,Představy akcionářů banky o její budoucí expanzi v Česku jsou důvodem, proč jsem se rozhodl tuto nabídku přijmout," řekl E15 Pýtr. Přestup ještě musí schválit ČNB. Plány banky na rozšíření aktivit v Česku jsou součástí její evropské expanze. Banco Popolare posiluje i v Maďarsku, Chorvatsku a Rumunsku.

Banco Popolare míří do větších měst

Italská bankovní trojka Banco Popolare, která chce v Česku expandovat, se podle šéfa retailu Vladimíra Váchy chce zaměřit na získání menších a středních firem i fyzických osob. ,,Máme unikátní koncept, ve kterém chceme, aby firemní i osobní finance klientům spravoval jeden bankéř," uvedl Vácha. ,,O fyzické osoby i korporátní klientelu banky tvrdě bojují. Drobnější podnikatelé nejsou podle našeho názoru ještě stoprocentně obslouženi," dodal.

Více najdete na: 

http://www.e15.cz/byznys/prichazi-banco-popolare-45977/

 



Přichází Banco Popolare (E15)

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16526410976

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více