ČSOB a Era inovují již více než 10 let


21. 02. 2013  14:41     tz     komentáře (0)

Internetové bankovnictví, pohodlí a rychlost placení a další inovativní technologie, bez kterých si dnes neumíme představit náš život, jsou zde již více než 10 let. ČSOB a od roku 2010 i její obchodní značka Era neustále přinášejí nejnovější technologické trendy. Mezi poslední novinky patří SmartBanking, zabezpečení internetových plateb 3D Secure nebo digitální peněženka MasterCard Mobile. Letošní rok navíc přinese možnost transakčních služeb pro klienty ČSOB na přepážkách České pošty nebo pohodlný přístup do datové schránky přes elektronické bankovnictví.

ČSOB a Era inovují již více než 10 let




„Klienti mohou již několik let využívat kvalitní služby nejen v rámci osobního styku na pobočkách bank, ale i při vstupu do internetového světa. Uplynula dekáda a zásadně se změnilo chování klientů, kteří střídají různé komunikační kanály. Veřejnost chce okamžitý přístup k informacím, a to bez ohledu na místo, kde se právě nachází. To je přidaná hodnota, kterou musíme umět nabídnout,“ říká generální ředitel ČSOB Pavel Kavánek a dodává: „Doba, kdy stačily jednodušší finanční produkty, je pryč. Ekonomika i regulátoři nás nutí uvažovat jinak a nově. Proto už za krátkou dobu do elektronického bankovnictví přidáme novou záložku s datovými schránkami, na Era finančních centrech budou k dispozici výpisy z různých rejstříků tzv. CzechPOINT anebo obchodníkům či logistickým společnostem umožníme díky automatickým pokladním trezorům přímo v prostorách jejich firem samostatně ukládat tržby, které se jim připíšou na účet. Nesmíme zapomenout ani na penzijní spoření, jedno z hlavních témat letošního roku.“

V oblasti platebních řešení jsme na konci ledna představili aplikaci MasterCard Mobile, kterou si za krátkou dobu od spuštění do svých chytrých telefonů nainstalovalo již více než 4 000 uživatelů. „Digitální peněženka MasterCard Mobile nabízí rychlé a bezpečné platby, které lze provést již ve 2 000 internetových obchodech. Do budoucna plánujeme rozšíření i na kamenné prodejny. Už letos přibude například dobíjení kreditů mobilních telefonů nebo bezhotovostní posílání peněz mezi zákazníky navzájem,“ říká Roland Katona, manažer Acquiring a e-commerce ČSOB a Ery. Masivní expanze digitálních technologií vedla v roce 2012 ke spuštění služby pro chytré telefony s názvem ČSOB nebo Era SmartBanking. Tato aplikace přišla mezi prvními a v České republice patří k uživatelsky nejpřívětivějším. „Klienti si chválí především snadnou kontrolu účtu a úsporu času při zadávání plateb nebo nově možnost sjednání cestovního pojištění pohodlně před cestou do zahraničí,“ doplňuje Jan Vimr, výkonný manažer Vývoje finančních služeb ČSOB a Ery. Ve stejný rok se skupině ČSOB podařilo díky zavádění bezkontaktních terminálů a letošnímu vydávání bezkontaktních platebních karet usnadnit a urychlit placení drobných výdajů u obchodníků.

Bezpečnost hraje v bankovní oblasti obzvlášť důležitou roli. V září 2011 byla zavedena služba s názvem 3D Secure, díky níž jsou platby kartou na internetu potvrzené SMS heslem stejně bezpečné jako transakce v internetovém bankovnictví. Služba CashBack zvyšuje počet míst, kde klienti mohou díky své platební kartě vybírat hotovost i v místech, kde nemají k dispozici bankomaty. Při placení za nákup v obchodech (např. prodejny Albert nebo COOP) tak stačí obsluhu pokladny požádat o vydání hotovosti, která se připočte k celkové sumě transakce kartou. CashBack si klienti okamžitě oblíbili, navíc je zdarma, a meziroční nárůst v letech 2011 a 2012 činí 22 %. V rámci rozšiřování služeb Era zpřístupňuje služby také zdravotně znevýhodněným. Díky inovacím se již například podařilo instalovat bankomaty pro zrakově postižené nebo technologie online přepisu Era Escribe usnadňuje neslyšícím komunikaci se zaměstnanci přímo ve finančních centrech.

Přehled zaváděných produktů a služeb:

Rok zavedení

Služba / produkt

Výsledek

2002

Elektronické bankovnictví

Elektronické bankovnictví využívá více než 1,379 mil. klientů.

2003

Čipové platební karty

Na konci loňského roku přes 2 miliony platebních karet.

2006

Cashback

V loňském roce byla vybrána hotovost u obchodníků ČSOB ve výši 337 miliónů Kč. Meziroční nárůst zájmu o cashback byl o 22 %.

2007

Image platební karta

Na konci ledna 2013 bylo vydaných více než 28 tisíc Image platebních karet.

2009

Vkladové bankomaty

K dispozici celkem 80 vkladových bankomatů, v loňském roce klienti provedli přes 400 tisíc vkladů za 7,9 mld. Kč.

Září 2011

3D Secure

Počet zabezpečených platebních karet na konci ledna 2013 více než 913 tisíc.

Leden 2012

SmartBanking

Od spuštění aplikace 50 000 aktivních uživatelů, kteří uskutečnili transakce celkově za 740 mil. Kč.

Leden 2013

Bezkontaktní platební karty

Od ledna 2013 již 25 tisíc vydaných bezkontaktních platebních karet.

Leden 2013

MasterCard Mobile

Za necelý měsíc si aplikaci MasterCard Mobile stáhlo 4 000 osob.

Zdroj: Československá obchodní banka, a.s.

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a. s.

Era je dlouhodobým partnerem Festivalu České inovace.



ČSOB a Era inovují již více než 10 let

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16586579456

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více