Skutečně se muži zajímají o své finanční závazky častěji než ženy?


14. 10. 2014  18:54     TZ     komentáře (0)

Aktuální trendy v oblasti zodpovědného zadlužování ukazují na skutečnost, že muži spíše než ženy rozhodují o náročnějších finančních produktech, jako jsou například hypotéky. Naopak ženy se starají o rodinnou kasu a rozhodují o běžných denních výdajích. Tyto informace o finančním chování českých domácností v minulosti potvrdila už řada průzkumů. Z pohledu dluhů si on-line své úvěry a závazky překvapivě hlídají spíše muži. Dokazují to aktuální statistiky portálu www.kolikmam.cz

Skutečně se muži zajímají o své finanční závazky častěji než ženy?




„Do portálu kolikmam.cz se zaregistrovalo již 3 000 uživatelů, přičemž 70 % z nich tvoří muži. Původně jsme přitom předpokládali, že zájem o on-line kontrolu svých finančních závazků, a s tím spojené odpovědné zadlužování, projeví spíše ženy, případně, že bude zájem vyvážený. Co do počtu úvěrových smluv na trhu je zastoupení mezi muži a ženami takřka vyrovnané 57 % vs. 43 %, nicméně co do objemu dlouhodobého a krátkodobého dluhu situace na úvěrovém trhu koresponduje s výše zmíněnou statistikou zaregistrovaných uživatelů v portálu kolikmam.cz.

Pohlaví

Krátkodobý dluh

Dlouhodobý dluh

Muži

66 %

70 %

Ženy

34 %

30 %

Tyto údaje neznamenají, že se ženy o osobní finance zajímají méně než muži. Jsou to však stále ještě muži, kteří mají obvykle vyšší příjem než ženy, a proto mají větší šanci uspět při žádosti o půjčku. Navíc, mezi zaregistrovanými uživateli mají nejvyšší zastoupení lidé ve věku 25 až 40 let. A to je i věkové období, ve kterém značná část žen bude nebo již je na mateřské či rodičovské dovolené, nebo má krátce po ní, a proto jejich příjmy kolísají. Starost o splácení dluhu tak obvykle patří mužům.  

Zdaleka nejvíce žádostí o získání on-line přístupu k úvěrovým zprávám z Bankovního a Nebankovního registru klientských informací, ukazujících přehledně aktuální stav splácení osobních finančních závazků, evidujeme od obyvatel Prahy. Naopak nejnižší zájem sledujeme na Vysočině a v Karlovarském kraji,“ říká Romana Knyblová, projektová manažerka portálu kolikmam.cz.

Portál kolikmam.cz je unikátním společným projektem Bankovního a Nebankovního registru klientských informací a je podporovaný bankami, stavebními spořitelnami, leasingovými, splátkovými a faktoringovými institucemi, které působí na českém finančním trhu a jsou uživateli registrů. Jeho jedinečnost spočívá v tom, že zaregistrovanému uživateli umožňuje kdykoli on-line přístup k jeho úvěrové zprávě z pohodlí domova či kanceláře.

Více informací naleznete na www.kolikmam.cz.

Informace pro editory

Přehled počtu registrovaných uživatelů portálu kolikmam.cz z hlediska krajů

kraj

uživatelé kolikmam.cz

Hlavní město Praha

497

Středočeský kraj

432

Jihočeský kraj

125

Plzeňský kraj

168

Karlovarský kraj

88

Ústecký kraj

217

Liberecký kraj

118

Královéhradecký kraj

118

Pardubický kraj

108

Kraj Vysočina

76

Jihomoravský kraj

323

Olomoucký kraj

123

Moravskoslezský kraj

325

Zlínský kraj

122

 VYHRAJTE AŽ 25 000 KORUN A ZŮČASTNĚNTE SE SOUTĚŽE STUDENTŮ VYSOKÝCH A STŘEDNÍCH ŠKOL - IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ. MŮŽE SE JEDNAT O VÁŠ NEJVYŠŠÍ HODINOVÝ VÝDĚLEK VE VAŠEM ŽIVOTĚ!



Skutečně se muži zajímají o své finanční závazky častěji než ženy?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16553675488

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více