Splácejte hypotéku beze strachu. S výpadkem financí může pomoci životní pojištění


21. 07. 2017  17:58     pujcka.co     komentáře (0)

Hypotéka je závazkem na několik desítek let. Přestože mnozí mají z hypotečního úvěru strach, nechtějí si zároveň připustit, že by v průběhu splácení mělo dojít k jakýmkoliv finančním výpadkům. Staré moudro ale platí, nemoci a neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Spolu s hypotékou je proto vhodné si sjednat také životní pojištění, které v těžké životní chvíli může pomoci vše lépe finančně zvládnout.

Splácejte hypotéku beze strachu. S výpadkem financí může pomoci životní pojištění




Životní pojištění valná část spotřebitelů vnímá jako nadbytečné. Myslí si, že pojistka je bez užitku a finančně velmi nákladná. Jenže životní pojištění není jen produktem vhodným pro případ smrti, pomáhá i v případě nenadálých životních situací.

Jak životní pojištění souvisí s hypotékou?

Zpočátku bezproblémové splácení hypotečního úvěru může v průběhu několika let rodinnému rozpočtu pořádně zavařit. Stačí přijít o zaměstnání nebo na delší dobu onemocnět a financí na splácení se hned nedostává. V takových situacích se hodí mít k hypotéce sjednanou životní pojistku.

Občas vám ani nic jiného než si životko sjednat nezbude. „U některých klientů banky vyžadují sjednání životního pojištění. Obvykle se jedná o starší žadatele, samožadatele nebo zájemce s nižší bonitou,“ říká Michal Bajer z finančních portálu Půjčka.co.

Občas se vám životní pojištění vyplatí i bez případného plnění. Hypotéka na dům není žádnou levnou záležitostí, proto chcete-li si sjednat výhodné podmínky úvěru, pak díky životnímu pojištění můžete vyjednat leckdy i nižší úrokovou sazbu. Pro banku totiž budete méně rizikovým klientem.

Po 40. narozeninách vás už nemusí pojišťovny pojistit

Životní pojištění je vhodné uzavřít ještě dříve, než si sjednáte hypoteční úvěr. „O podmínkách a ceně pojistky velmi rozhoduje zdravotní stav a věk klienta. Pro některé pojišťovny můžete být po 40. roku už nepojistitelní,“ dodává Michal Bajer.

Při výběru pojistky je vhodné porovnávat aktuální nabídku a využít „všemohoucnosti“ internetu. Srovnat životní pojištění online se vyplatí časově i finančně. Zároveň na internetu snadno získáte přehled o tom, jaký typ pojistky bude pro vás ten pravý.

Životní pojištění zkombinujte s pojištěním schopnosti splácet

Pokud o životku uvažujete až teď, když stojíte před podpisem smlouvy o hypotečním úvěru, pak ani nyní není pozdě. Navíc pro větší klid a obezřetnost lze životní pojištění kombinovat s pojištěním schopnosti splácet a tudíž být ještě lépe připraven na případné nenadálé životní rány.

Stejně jako životko i pojištění neschopnosti splácet dokáže s podmínkami hypotečního úvěru zamávat. Před samotným vyjednáváním s bankou je pro vás ale nejdůležitější najít nejvýhodnější hypotéku a i k tomu mohou pomoci online srovnávače. Zároveň je třeba si důkladně pročíst podmínky pojištění, zejména pasáž věnovaná výlukám. Nejhorší variantou se bezhlavě pojistit a v momentě, kdy se něco stane, zjistíte, že se na to vaše pojistka nevztahuje.

 



Splácejte hypotéku beze strachu. S výpadkem financí může pomoci životní pojištění

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16682738608

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více