Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2014 76,2
Miroslav Zeman

Air Bank připomněla, že už za dobu svého působení na tuzemském bankovním trhu získala již 300 000 klientů. Co je však ještě podstatnější u nízkonákladové banky, dosáhla Air Bank v průběhu roku 2014 poměrně vysoký zisk. Banka je tak příkladem, že i bez poplatků se dá vydělávat.

 

Banka se také nechala slyšet přípravou nových produktů v oblasti hypoték. V blízké době tak mají přijít možnosti refinancování hypoték u této banky a následně i samotný produkt hypotečního úvěru u kterého banka slibuje převratné parametry.

Bedřich Danda
Petr Kučera
Otakar Schlossberger
Olga Ortová Šeflová

V portfoliu nabízených služeb pro retailovou klientelu banka ještě nedosáhla standardní nabídky pro retailové klienty, ale již avizovala, že také zahájí hypoteční uvarování. Také u depozitních produktů stále drží své slovo a patří k těm atraktivnějším. Její vstřícnost a přívětivost při jednání na pobočkách i odpouštění poplatků přes internet se nejvíce podílejí na jejím kladném hodnocení a růstu počtu retailových klientů.

 

(+1 bod)

Bankovní poplatky 4Q 2014 83.8
Bankovní poplatky.com

Druhá retailová banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty. V aktuálním IV. čtvrtletí nedošlo po minulých převratných změnách, k žádným pohybům, takže naše hodnocení neměníme.

Z důvodu, že dlouhodobě nedochází k žádným poplatkovým změnám, ponecháváme hodnocení na stejné úrovni, jako minule.  

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani v I. čtvrtletí a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

 

Z Q Reportu Scott & Rose logicky vyplývá, že se postavení banky proti III. čtvrtletí nezměnilo, takže roční náklady standardního klienta zůstaly na úrovni 108 Kč, čímž se banka dostala na 1. místo. Hodnocení neměníme. 

Veřejnost 4Q 2014 76.7
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Ivo Rytig
Drahomíra Kardošová
Martin Kavan
Svatopluk Čech

Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank