Air bank

Air bank

Air bank, a.s.
Michal Strcula - Generální ředitel
Sídlo: Hráského 2231/25,148 00 Praha 11 - Chodov
Tel.: 840 000 000
E-mail: info@airbank.cz, www.airbank.cz

 

Kód banky: 3030

Infolinka: +420 515 202 202

Blokace karet: +420 547 134 134

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

 

Zisk banky 2018: 1,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

 

Rozhovor s bankou AirBank najdete zde!

Na naše otázky odpověděl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby (Air Bank)

Filip Zavrel.JPG


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 72,2
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Air Bank přišla hned na začátku roku s několika tzv. novoročními zlepšováky. Jedná se zejména o zlepšení nastavení účtů internetového nebo mobilního bankovnictví a přidání nových služeb, jako například zvolení účtů, které budou viditelné pro jednotlivé členy rodiny, nebo možnost převedení současných půjček od jiných bank k Air Bank. Tuto možnost nabízí Air Bank i ve svých nepřehlédnutelných televizních reklamách.

Martina Hedvičáková

Air Bank vylepšila účty pro rodiny a spustila službu konsolidace půjček.

Jan Klička

Jsou při chuti, daří se jim. Česká AirBank z impéria PPF ale pomalu začíná šlapat na brzdu, aby se „nepřehřála“ po prvním kole. V prvním kvartálu snížila garanci na top tři úvěr na limitní částku 250 tisíc korun. Stále je to dost pro typického střadatele, banka investuje do technologií a užívá si dobrého jména, které se jí podařilo od začátku získat. Ovšem varování je stejné jako pro všechny: neusnout na vavřínech, konkurence je vskutku vydatná.

Bankovní poplatky 1Q 2014 82.5
Bankovní poplatky.com

Druhá retailová banka s českými vlastníky (vedle Fio banky). Air Bank razantně vstoupila na český trh s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty. V aktuálním I. čtvrtletí nedošlo po minulých převratných změnách, k žádným pohybům, takže naše hodnocení neměníme.

Pokud jde o vývoj v poplatkové politice banky, nedošlo v I. čtvrtletí k žádným změnám. Poslední změny jsme u Air Bank zaznamenali k 1. 4. 2013, kdy zrušila několik bankovních poplatků. Toto čtvrtletí tedy navázalo na předešlé kvartály a bylo naprosto klidné. Z důvodu, že dlouhodobě nedochází k žádným poplatkovým změnám, vracíme hodnocení banky v této části na původní úroveň, tedy o 0,5 bodu níže.  

Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu. Sazebník se nezměnil ani v I. čtvrtletí a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

 

Z Q Reportu Scott & Rose logicky vyplývá, že se postavení banky proti IV. čtvrtletí nezměnilo, takže roční náklady standardního klienta zůstaly na úrovni 429 Kč, čímž se banka stále drží na 3. místě. Hodnocení neměníme. 

Veřejnost 1Q 2014 63.3
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jaroslav Číhal
Václav Hofman
Jan Slama

Nevýhody: Drahé příchozí zahraniční transakce, málo bankomatů

Výhody: vysoké úročení, zjištění zdarma PINu v internetovém bankovnictví


Sazebníky

Image result for air bank pobočkyImage result for airbank