Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2011 61,2
Miroslav Zeman

 

Hodnocení Fio banky nelze začít jinak než ziskem titulu Nejdynamičtější banka roku 2011. Fio banka získala dvě ceny v hodnocení Fincentrum Banka roku 2011, jehož výsledky byly slavnostně vyhlášeny včera ve Španělském sále Pražského hradu. Stala se nejdynamičtější bankou a její Fio osobní účet obsadil druhé místo v kategorii Účet roku 2011.

Fio banka se rovněž v říjnu pochlubila ziskem 125 000 klientů. Fio banka od začátku roku získala již více než 50 tisíc nových klientů a překročila tak hranici 125 tisíc. Nejúspěšnějším produktem v jejím portfoliu je běžný účet bez poplatků pro fyzické osoby i podnikatele, zvyšuje se však i počet lidí, kteří začínají investovat na kapitálových trzích.

Fio banka se také stala dostupnější otevřením nových poboček v Praze. Fio banka otevřela dvě nové pobočky v Praze, a to v městských částech Praha 6 a Praha 10. Celkem má nyní na území hlavního města 8 poboček. Po celé České republice je klientům i zájemcům o služby Fio banky k dispozici již 61 obchodních míst.

Bedřich Danda

 

Pobočka Česká republika působí na českém trhu od roku 2004. Jde spíše o menší bankovní instituci zaměřující se, podle svého vlastního vyjádření, na privátní a firemní klientelu.   Rozsah její nabídky produktů a služeb je rovněž celkem vyhraněný: běžné a spořící účty, hypoteční úvěry, nabídka investic. 

František Pavelka

 

FIO banku můžeme opravdu považovat za nejdynamičtější banku roku 2011. Překročila 125.000 klientů. Nadále je značně úspěšná zejména v investičním bankovnictví, kde obchoduje i pes Varšavskou burzu. Zahájila další kurs školy investování. Zvyšuje počty poboček, Přidávám proto na 71 bodů. 

Jan Klička

Kde mohou, sbírají ceny. Tak třeba Nejdynamičtější banka roku či Nejlepší banka pro podnikatele. A k tomu 125 tisíc nových klientů. Určitě je to úspěch, nicméně produktově žádná novinka... 

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

 - do Sazebníku poplatků byly doplněny poplatky k hypotečním úvěrům

Oblast úrokových sazeb:

 - ve sledovaném období došlo k poklesu úrokové sazby u spořicího účtu pro právnické osoby

- došlo ke zvýšení úrokových sazeb u hypotečních úvěrů

Inovace  a novinky:

 - Fio banka začala poskytovat hypoteční úvěry

Marketingové aktivity, komunikace:

-  prostřednictvím zpráv ve schránce internetového bankovnictví byli klienti upozorněni na změny v pojištění k platebním kartám a dále zde nalezli informace o novém Sazebníku poplatků, platného od 1.2.2012.

- pokračující reklamní kampaň na produkty banky

Bankovní poplatky 4Q 2011 83.8
Bankovní poplatky.com

Fio banka se v roce 2011 pohybovala po dvě čtvrtletí na prvním místě a v minulém III. čtvrtletí skončila druhá. V aktuálním čtvrtletí nedošlo ke strukturálním změnám v oblasti poplatků, ale banka rozšířila nabídku služeb o hypotéky. I nadále platí, že vedle mBank je Fio banka nejlevnější bankou na trhu. A podle dosavadních výsledků různých porovnávačů to zatím tak bude i po vstupu nových bank jako Air Bank nebo Zuno Bank. Výhodou Fio banky je, že poskytuje celou řadu služeb (např. hotovostní operace, podnikatelské účty apod.) a má celkem hustou pobočkou síť, kterou i nadále rozšiřuje (bývalé provozovny RM-systému). Hodnocení v této části ponecháváme na stejné výši.
Počínaje 10.10.2011 začala banka nabízet hypoteční úvěry bez poplatku za zpracování úvěru a měsíční vedení hypotečního účtu. V souvislosti s tím začal od 11.12.2011 platit nový sazebník, ve kterém je ale jedinou změnou právě doplnění poplatků ke službám u hypotečních účtů (kapitola VIII). Žádné další změny Fio banka v aktuálním čtvrtletí neuskutečnila. Hodnocení v této části neměníme.
Sazebník banky patří i nadále k těm přehlednějším, kdy všechno najdete v jednom dokumentu, který je na šesti stranách. Pro někoho může působit rušivě oceňování poplatků i v jiných měnách než jenom v korunách (euro, dolary), ale pro jiné klienty to může být vítaná přidaná hodnota. V sazebníku také najdeme na relativně malém prostoru množství hvězdiček a pomocných vysvětlení.
Fio banka se ve všech průzkumech umísťuje i ve IV. čtvrtletí se svým běžným účtem na druhém místě, hned za mKontem. K žádným změnám nedošlo ani v Kalkulátoru bankovních poplatků, ani v Q Reportu Scott & Rose.

 

Veřejnost 4Q 2011 80
Josef Marcián

bez poplatků vstřícné jednání

Jakub Andrt
Milan Kachlík
Ivan Blažek

Prostě léta nejlacinější jednička.

wererw werewr

Mám zde veden účet - maximální spokojenost

Výhody:

- vše zdarma (včetně výběrů hotovosti)
- vynikající internetové bankovnictví
- pobočky bez front
- začínají nabízet hypotéky
- velmi krátké doby transakcí

Nevýhody:

- spořicí účty bez výpovědní lhůty by mohly mít vyšší úročení (ale to už bych chtěl moc :-))

Axel Wolf
Martin Dragoun
petr vrána

raději ne

Jana Matternová

...

Antonín Svoboda

Poměr cena výkon je výborný


Pobočky

Bankomaty