Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 59,4
Bedřich Danda

Stabilní

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Nejzajímavější novinkou na bankovním trhu pro klienty je, vedle moderních technologií,  možnost individuální volby čísla účtu u nového eKonta KOMPLET. Dále u EKonta KOMPLET snížila Raiffeisenbank hranici požadovaného kreditního obratu při aktivním využívání z 25 000 Kč na 15 000 Kč. Klienti eKonta KOMPLET od Raiffeisenbank mají nyní možnost neomezeného výběru z bankomatů zdarma v jakékoli zemi světa.

Obsluhu účtu přes chytré telefony pomocí aplikace Mobilní eKonto již využívá přes 30 tisíc klientů Raiffeisenbank. Banka spustila novou verzi aplikace, která dále zjednodušuje oblíbené placení prostřednictvím QR kódu. Dle průzkumu klienti oceňují především jednoduchost a šíři nabízených služeb, Mobilní eKonto zároveň potvrzuje tradičně vysokou úroveň bezpečnosti.

Raiffeisen Bank International (RBI) vytvořila v loňském roce konsolidovaný zisk ve výši 725 milionů eur, zisk před zdaněním dosáhl 1,032 miliardy eur. Kapitál podle ukazatele Core Tier 1 vzrostl o 1,6 procentního bodu na 10,7 procenta. Tvorba opravných položek klesla o pět procent na miliardu eur, celkové náklady vzrostly o 4,6 procenta. V prvním čtvrtletí letošního roku s konsolidovaným ziskem ve výši 157 milionů eur. Meziroční pokles zisku je způsoben především jednorázovými výnosy v loňském prvním čtvrtletí. Provozní výnosy banky se mírně zvýšily na 1,3 miliardy eur. Raiffeisenbank v 1. čtvrtletí vykázala zisk 557 milionů korun.

Raiffeisen získala od ČNB licenci pro novou investiční společnost.

 

Klienti stále častěji hledají alternativu k nízkým úrokovým sazbám ke spořicím účtům. Chtějí získat větší výnos než jim nabízí spořicí účty nebo termínované vklady, zároveň však nechtějí riskovat. Stále větší zájem je tak o garantované certifikáty, Raiffeisenbank nově nabízí další emisi garantovaných certifikátů, jejichž podkladovým aktivem je opět koš světových firem vyplácejících zajímavé dividendy.

Jan Klička

Raiffeisen se správně ve druhém kvartále připomněla s nabídkou libovolného zvolení čísla bankovního konta. Sázela na mobilní aplikace a možnost, jak lidi pomocí mobilu nasměrovat k bankomatu. Zásadní produktová novinka ale nenastala.

Bankovní poplatky 2Q 2013 68.8
Bankovní poplatky.com

Raiffeisenbank svoji poplatkovou politikou směřuje klienty k maximálnímu využívání eKonta při splnění podmínek pro věrnostní výhody. V minulém čtvrtletí přišla banka s rozšířením konceptu eKonta a nabídla dvě jeho varianty eKonto Mini a eKonto Komplet. Nicméně v aktuálním sazebníku již figurují jen tyto dvě varianty a původní verze eKonta (Prémium a Extra) banka již nenabízí. Po minulém snížení hodnocení v této části, jej ponecháváme na stejné hodnotě jako v minulém kvartále. Změnu strategie banky budeme i nadále pečlivě sledovat.

II. čtvrtletí bylo proti tomu prvnímu znatelně klidnější. A po minulých spíše negativních informacích o zdražení, tento kvartál přišla banka s příjemnější novinkou – snížila u eKonta Komplet hranici požadovaného kreditního obratu z 25 000 Kč na 15 000 Kč měsíčně. Toto čtvrtletí proto ponecháme hodnocení v této části na stejné výši.

Sazebník nedoznal žádných výraznějších grafických změn a patří tak stále k těm přehlednějším a klienti by se v něm měli dobře orientovat. Jasně je poznat, co všechno patří do preferovaného eKonta. U RB je třeba vyzdvihnout, že jako jedna z mála bank vydává při změnách sazebníku speciální pdf. dokument, kde nejen, že popíše seznam změn s původní a novou cenou (dokonce i s výpočtem rozdílu), ale také přidá tipy a alternativy pro klienty, kteří jsou změnou nějak postiženi. V rámci aktuálního II. čtvrtletí se principálně podoba sazebníku nezměnila a tak hodnocení v této části neměníme. Nicméně ke změně podoby sazebníku dojde k 1. 7. 2013, kdy je rozdělen do dvou částí – aktivní a nenabízené služby. Tyto změny budou předmětem hodnocení v příštím čtvrtletí.

Q Report Scott & Rose nezaznamenal ve srovnání s minulým kvartálem žádný pohyb a tak náklady za účet u standardního klienta jsou 2.324 Kč ročně a u aktivního klienta 2.664 Kč ročně. Vzhledem k tomu není důvod měnit hodnocení banky v této části.

Rychlá půjčka od Raiffeisenbank vrací za řádné splácení až 50.000 Kč, 18. 4. 2013

 

Raiffeisenbank zvýhodňuje spotřebitelský úvěr Rychlá půjčka. Při řádném splácení klienti mohou od banky zpět získat až 50 tisíc korun. 

Veřejnost 2Q 2013 60
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Raiff je takový střed

Jan Komár
Miloš Nohavica

Raiffka je z těch malých bank nejvýraznější, ale její aktivita zdá se mi poslední dobou dost klesá


Sazebníky

Pobočky

Bankomaty