Na Moravě se spoří na jistotu, Pražané zase chtějí mít peníze stále po ruce


17. 05. 2010  10:59     Denisa Salátková     komentáře (0)

Většina z nás se snaží nějakým způsobem spořit, každý na to ovšem jde jinak. Nejvíce si například ukládají lidé ve Středočeském kraji společně s Prahou, s velkým odstupem následuje jižní a severní Morava. Naopak nejméně lidé spoří v západních a severních Čechách. Data vychází ze statistik Poštovní spořitelny.





Největší objem peněz mají lidé uloženo na spořicím účtu Era červené konto.Mítpeníze stále k dispozici je důležité především pro obyvatele středních Čech a Prahy, kde je uzavřena více než čtvrtina všech spořicích účtů Era červené konto. „Lidé oceňují kromě výhodné úrokové sazby především to, že se ke svým financím dostanou, kdykoli je potřeba,“ vysvětlil Tomáš Basista, manažer marketingu Poštovní spořitelny.   Spořicí účet Era červené konto má úspěch také v jižních Čechách, kde je navzdory nízkému počtu obyvatel čtvrtý největší počet jeho majitelů. Nejmenší objem peněz na Era červeném kontu mají uloženo v severních Čechách, naopak suverénně vede Praha se středními Čechami.   Oblíbené jsou také termínované vklady, které garantují stálou úrokovou sazbu. Tuto jistotu volí opět především lidé z Prahy a středních Čech, těsně následováni obyvateli z jižní Moravy, kteří disponují nejvyšší průměrnou úložkou na jednom termínovaném vkladu. Další vysoký počet Era termínovaných vkladů pak eviduje severní Morava.   Poštovní spořitelna nabízí svým klientů zhodnocení peněz podle jejich výběru. Ať už jde o spořicí účet Era červené konto, který garantuje volnost prostředků bez zbytečných poplatků, nebo jistotu v podobě Era termínovaného vkladu, který nabízí možnost vybrat až 20 procent uložených peněz bez poplatku za předčasný výběr. Založení kteréhokoli z produktů je maximálně jednoduché – zákazníci mají k dispozici 52 Finančních center Poštovní spořitelny, 3 329 poboček České pošty po celé republice nebo finanční poradceČMSS.


Na Moravě se spoří na jistotu, Pražané zase chtějí mít peníze stále po ruce

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16604508048

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více