Začínající podnikatel dostane půjčku až pět milionů


10. 01. 2008  13:09     Kamila Ondráčková     komentáře (11)

Až pět milionů korun si Češi mohou půjčit na rozjezd byznysu, i když za sebou nemají žádnou podnikatelskou historii.





Lidem, kteří nemají dosud uzavřeno ani jedno dvanáctiměsíční účetní období, půjčí třeba Česká spořitelna, a to prostřednictvím úvěrů 5 PLUS - buď provozního, nebo účelového investičního. Podle názvu se produkty nesou ve znamení čísla pět. Jako spoluúčast na financování vám stačí pět procent z celkových nákladů. Do pěti dnů se dozvíte, zda byl úvěr schválen a o pět měsíců je možné odložit první splátku jistiny. Maximální doba splatnosti je u investičního úvěru deset let, u provozního trvá šest let. Do 500 tisíc korun postačuje zajištění formou biankosměnky.

"Klient získá úvěr rychle a s minimálním požadavkem vlastních zdrojů na financování svého záměru," řekla Simona Můčková z České spořitelny.

Sto tisíc po přidělení IČ


GE Money Bank zase začínajícím podnikatelům poskytuje hned po přidělení IČ stotisícový kontokorent Mini Flexi Business. Klient nemusí doložit daňové přiznání.

"Mimořádnou nabídku jsme připravili pro lékaře, lékárníky, veterináře, daňové poradce, notáře a advokáty. U těchto specifických profesí bez předložení daňového přiznání nabízíme částku až do výše jednoho milionu korun bez zajištění," uvádí tisková mluvčí GE Money Bank Eva Chaloupková. Stačí předložit dokumenty opravňující k podnikání, a to bez jakékoli podmínky délky podnikání. "V případě možného zajištění úvěru nemovitostí mohou i tito lidé získat až tři miliony korun," dodává.

Kdo už má za sebou jedno účetní období, poskytne mu tento finanční dům úvěr Expres Business. Jedná se o neúčelový úvěr, v rámci něhož podnikatelé nemusejí dokládat, nač chtějí peníze využít.

Výše nezajištěného úvěru je až 500 tisíc. Zajištěný Expres Business je pak poskytován až do výše tří milionů.

Při předložení dvou daňových přiznání můžete bez zajištění nemovitostí požádat až o milion, se zajištěním až o pět milionů korun. "Rozhodnutí o schválení se klient dozví do několika minut od podání žádosti a peníze jsou mu připsány na účet nejpozději do druhého dne od podpisu smlouvy," dodává Eva Chaloupková.

Komerční banka nabízí začínajícím podnikatelům balíček služeb Efekt Start. Obsahuje běžný účet s možností čerpat povolený debet, platební kartu a zvolenou službu přímého bankovnictví včetně pěti bezplatných transakcí měsíčně. Služby vyjdou na 117 korun za měsíc. Po šesti měsících má díky Efekt Start žadatel možnost získat povolený debet až 100 tisíc, kreditní kartu až na 200 tisíc nebo podnikatelský Profi úvěr až 500 tisíc korun. Nemusíte mít přitom uzavřeno ani jedno účetní období.

Po třech měsících podnikání půjčí začínajícím byznysmenům Raiffeisenbank. "Výše půjčky se bude odvíjet od výše kreditních obratů na účtu klienta u banky. Začínajícím podnikatelům bychom doporučili kontokorent pro pokrytí provozních potřeb a splátkový úvěr, případně hypotéku pro pokrytí investičních potřeb," řekla Petra Truncová z Raiffeisenbank. Rámec kontokorentu pro podnikatele je 30 tisíc až tři miliony korun. Je nabízen vždy na jeden rok, ale je možnost ho automaticky prodloužit. K zajištění běžně stačí biankosměnka.

Podnikatelská rychlá půjčka, kterou banka také nabízí, je úvěr určený k financování investic i provozu. Ve většině případů ho poskytuje jako nezajištěný nemovitostí.

Podle mluvčího UniCredit Bank Tomáše Pavlíka jsou pro začínající podnikatele nejvhodnější rychlé varianty investičních nebo provozních úvěrů. Předpokladem ovšem je, že klient ještě nemá u UniCredit Bank žádné dříve poskytnuté úvěry. Je ovšem požadováno daňové přiznání za dvě období.

Až 1,5 milionu bezúročně


Českomoravská záruční a rozvojová banka podporuje malé a střední podnikatele tím, že jim nabízí půjčky bez úroků. Musí však doložit daňové přiznání alespoň za jeden rok. Pro zařazení do programu START musí žadatel splňovat podmínku drobného podnikatele a současně být začínajícím podnikatelem. Poté může využít jednu ze dvou možností, které program nabízí. První variantou je bezúročný úvěr. Je poskytován do výše 1,5 milionu, nejvýše však 90 procent výdajů projektu.



Začínající podnikatel dostane půjčku až pět milionů

kontokorent
Tak Vám musím dát za pravdu,chtěli jsme blbej kontokorent 50.tis,frajer že to není problém,pak byl p...
Celá tato stránka je pouze spam, zaprodanců 40 zahraničních bank v naší zemi
Jak je možné, že některé banky mají v názvu česká,, když to nejsou české? V ČR krom fio banky není č...
pujčka až... !
jsou to jen keci podnikáme 6 měsícu obrat na učtě a nedostanem nic tak na pivo . Je to podvod...
Kam jsme to dopracovali?
Jak to tady čtu ty příspěvky tak vidím že se od roku 2009 nic nezměnilo..i my se sestrou začínáme po...
Samé lži!!!!
GE Money Bank nabízí kontokorent až 100 000,-Kč pro začínající podnikatele. Stačí prý jen 3 výpisy z...
neni pravda
neni pravda,ze uzacinajici odnikatel dostane tuto pujcku,ani nahodou!mam vypracovany podnikatelsky z...
Je to lež
Osobně jsem navštívil banky a nikde se semnou nebavili. Vždy vyžadují minimálně 12 měsíců daňové piz...
Lhaní
Mám daňovku pouze za 6 měsíců a žádná banka se se mnou nebaví.Pokud nemám čím ručit, nebo nemám daňo...
Diskutovat (11)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16585060000

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více