Družstevní záložny stále úročí vklady více než banky - nechte své peníze pracovat


03. 06. 2011  11:21     BP.com     komentáře (0)

O úrokových sazbách z vkladů v tuzemských bankách se mluví často. Málokdy pochvalně. A není se čemu divit, vždyť zhodnocení peněžních prostředků klientů v bankách se téměř rovná nule. Ale co s tím? Investovat? Ale co když se bojím rizika? Nespořit? Nebojte, máme pro vás lepší tip – jsou jím družstevní záložny.





ÚROČENÍ JE VYŠŠÍ

Jak jsme vás nedávno informovali, úročení běžných účtů v tuzemských bankách je velmi nízké, poskytnuté úroky, až na několik výjimek, nepokryjí inflaci. To znamená, že peníze se na takových produktech znehodnocují. . Přečtěte si: Úročení běžných účtů? Téměř nulové. . Spořicí a termínované účty bank jsou na tom velmi podobně. Ačkoliv v reklamních spotech či na billboardech vypadají tučné úrokové sazby impozantně, „zakopaným psem“ bývá malá hvězdička, která je u číslice úrokové sazby uvedena. Ta totiž označuje takzvané pásmové úročení (jako např. u Šikovného spoření České spořitelny nebo Unikátního spoření UniCreditBank, které nabízejí nejvyšší úrokovou sazbu). Pásmové úročení značně snižuje efektivní úrokovou sazbu (tj. reálnou sazbu napříč všemi pásmy)… . Nepřehlédněte: Velké porovnání úrokových sazeb spořicích a termínovaných vkladů (k 23. 5. 2011) . Házet flintu do žita však není na místě. Alternativa totiž existuje – družstevní záložna. Služby družstevních záložen totiž zahrnují totožné pojištění vkladu, jako máte v bance – 100 tisíc eur, a pokud se podíváme na porovnání sazeb dosažitelných u tuzemských družstevních záložen, vyšší zhodnocení vkladu v porovnání s bankami je zřejmé. Vzali jsme modelový případ, kdy chcete zhodnotit částku 100 tisíc Kč na 12 měsíců prostřednictvím termínovaných vkladů. Jaké úroky záložny nabízejí? Podívejme se na tabulku pod textem. Suverénně nejvýhodnější podmínky poskytuje Metropolitní spořitelní družstvo, a sice zhodnocení 3,60 % ročně. O 60 bazických bodů v závěsu je úroková sazba u UNIBONu a WPC Capital. Dosáhnout na vyšší sazbu však lze nejen zvyšováním vkladu. Například u WPB Capital (základ 3 %) lze úrokovou míru z nejnižšího úrokového pásma zvýšit až na 3,20 % prostřednictvím založení „na dálku“, aniž byste museli zvyšovat vklad. Nejnižší úročení pro uvažovaný objem vkladu v současnosti poskytuje spořitelní a úvěrní družstvo AKCENTA, i tak je to o hosně více, než nabízejí mnohé banky. Další, nikoliv nepodstatnou výhodou jsou pak nulové poplatky za obhospodařování svěřených peněz.
Družstevní záložna Termínovaný vklad 100.000 Kč, 12 měsíců
Metropolitní spořitelní družstvo, zkratka MSD 3,60%
Moravský Peněžní Ústav - spořitelní družstvo 2.80%
UNIBON - spořitelní a úvěrní družstvo 3,00%
WPB Capital, spořitelní družstvo 3,00%
ARTESA 2,80%
Záložna CREDITAS, spořitelní družstvo 2,80%
Peněžní dům, spořitelní družstvo 1,70%
AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo 1,50%

www.bankovnipoplatky.com



Družstevní záložny stále úročí vklady více než banky - nechte své peníze pracovat

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16655459264

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více