Česká spořitelna

Česká spořitelna

Česká spořitelna, a. s.
Předseda představenstva a generální ředitel: Tomáš Salomon
Olbrachtova 1929/62, 140 00 Praha 4
Tel.: 261 071 111
E-mail: csas@csas.cz, www.csas.cz

Kód banky: 0800

Infolinka:+420 800 207 207

Blokace karet: +420 800 207 207

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

Základní fakta k 30. 6. 2019

Aktiva celkem 1 504,5 mld. Kč
Počet klientů České spořitelny 4,6 mil.
Počet aktivních klientů internetového bankovnictví a BUSINESS 24 1,5 mil.
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 821
Počet poboček 487
Počet bankomatů a platbomatů více než 1 700
Počet karet 2,89 mil.

Kvartál
1 2 3 4

2. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2015 64,7
Petr Kučera

Až na 17. místě z 21 hodnocených poskytovatelů skončila Česká spořitelna v dalším ročníku projektu Navigátor bezpečného úvěru.

Podle Hospodářských novin navíc právě ČS nejvíce „zdražila“ devizové kurzy při placení kartou v zahraničí. V minulosti přepočítávala euro kurzem o 1,5 procenta vyšším, než byl středový kurz ČNB, a pro klienty tak patřila k nejvýhodnějším peněžním ústavům. Dnes s rozdílem 2,45 procenta patří k těm dražším. Banka si tak kompenzuje pokles příjmů z mezibankovních poplatků, které výrazně omezilo nařízení Evropské unie.

Miroslav Zeman

Česká spořitelna má vynikající název. Odkazuje se na to, že je Česká, a že v ní můžou široké masy lidí spořit. I služby České spořitelny jsou orientovány na masy klientů, kteří jsou největší hodnotou této velké banky. Postupně se však snaží banka prosazovat i své prémiové produkty, které nabízí movitějším a bohatším klientům. Banka se snaží poskytovat i služby na míru. Tyto služby však stále mají nádech masovosti a efektivity tak, aby je mohlo využívat vždy co nejvíce lidí. Stále však lidé, kteří hledají skutečně individuální a osobní přístup a nové možnosti nesvazované přísně určenými parametry produktů naleznou lepší přístup v bankách jako UniCredit Bank či Raiffeisenbank.

Banka patří mezi tři největší tuzemské banky a je také z hlediska poboček a bankomatů a jejich orientace nejdostupnější. Tato výhoda znamená pro banku jistotu klientů, kteří jsou na pobočkách a bankomatech, které jsou často jediné v malých či středně velkých obcích závislí.

S čím přišla banka ve IV. čtvrtletí 2015

Česká spořitelna přišla s kodexem služeb České spořitelny. Kodex této velké banky ukládá zaměstnancům, aby se chovali v souladu s těmito závaznými pravidly vůči klientům banky. Uvidíme jak to vše bude v praxi fungovat, ale je zřejmé, že se banka snaží posílit pozici svých klientů při jednání s bankou.

Na konci října 2015 opět Česká spořitelna podpořila v rámci své Nadace České spořitelny organizace a jednotlivce, kteří se věnují svou pomocí znevýhodněným lidem. V rámci projektu rozdělí banka 100 tisíc Kč pro organizaci a 50 tisíc Kč pro jednotlivce. Široký rozsah pomoci banky znevýhodněným občanů a lidem se zdravotním postižení dlouhodobě velmi pozitivně oceňujeme i v rámci našeho hodnocení GEEN Vstřícná banka - Handicap Friendly.

Aby toho nebylo málo podpořila Česká spořitelna osoby se zdravotním postižením i spuštěním bezbariérových webových stránek. Lidé se zdravotním postižením tak mohou využít moderních a uzpůsobených stránek pro komunikaci s Česko spořitelnou. Zároveň na těchto stránkách lidé naleznou vše co banka osobám se zdravotním postižením poskytuje a služby, které jim nabízí. Stránky naleznete na www.bankabezbarier.cz

Banka se snaží zatraktivnit své služby a motivovat klienty pro jejich užívání i svým bonusovým programem iBod. Tento program je velmi široký a v rámci přidělených bodů mohou klienti směňovat tyto body za různé služby či slevy. Osobně jsem využil velké množství bodů v tomto programu výměnou za vrácení poplatku za vedení účtu po dobu jednoho roku. Úspora přes dva tisíce korun. Banka tedy do 30. listopadu 2015 přinelsa pro své klienty, kteří využívají věrnostní program iBOD, speciální akci. Své ibody mohli v tomto období vyměnit za služby ČS výhodněji - za 50 % původního počtu ibodů.

Jestli nevíte co u České spořitelny znamená pojmenování Melinda, tak vám to hned řekneme. Jedná se mobilní aplikaci v rámci které mohou klienti velice snadno a s využitím potřebných informací věnovat podporu několika dobročinným projektům. Jedná se o velmi skvělý nápad. 

Bedřich Danda
Olga Ortová Šeflová

Česká spořitelna v závěru roku 2015 mnoho novinek z hlediska produktové nabídky, změny obchodních podmínek či způsobů obsluhy nepřinesla. Ve značném rozsahu se věnuje charitativní činnosti (Nadace ČS, banka bez bariér) a zpřísnila svůj Kodex služeb ČS. Velmi pozitivní je pro klienty to, že udržuje velmi rozsáhlé portfolio valut a klienti v ní mohou směnit i okrajové cizí měny. IS ČS nabízí nový smíšený podílový fond Optimum.

Miroslav Škvára
Bankovní poplatky 4Q 2015 62.5
Bankovní poplatky.com

Banka zaměřená na retailové klienty s obrovskou výhodnou velkého klientského kmene z dřívějších dob. ČS pravidelně přichází s poplatkovými změnami či novými službami. V posledním kvartálu byl relativní klid.

Po minulých významných poplatkových, respektive produktových změnách, se situace uklidnila. Došlo k pár změnám. Banka od 1. října změnila výši bonifikace za spojení programu „Za důvěru“ a Osobního účtu České spořitelny II. Nově je výše bonifikace závislá na zvoleném telefonním tarifu. Bonifikace 200 Kč platí pro tarif s cenou 749 Kč a bonifikace 90 Kč je navázána na tarif s cenou 349 Kč.

Sazebník nedoznal žádných grafických změn, tudíž naše hodnocení nemáme důvod měnit.

Z údajů Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že se postavení ČS ani u standardního klienta - 2.361 Kč ročně, ani u aktivního - 4.393 Kč ročně vůbec nezměnilo. Proto pro aktuální čtvrtletí necháváme naše bodování z minula beze změn.

Veřejnost 4Q 2015 46.7
Drahá banka, která však si říká že je banka pro nejchudší třídu.

Sazebníky

Image result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna pobočkyImage result for česká spořitelna sídlo


Pobočky

Bankomaty