ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2011 64,3
Miroslav Zeman

 

ČSOB se ve čtvrtém čtvrtletí zaměřila na studenty vysokých škol jako aktuální i potencionální klienty banky. V návaznosti na jarní kampaň podporující ČSOB Studentské konto Plus připravila ČSOB na podzim její pokračování, tentokrát zaměřené na studenty vysokých škol.

ČSOB se také zajištěním vyšší bezpečnosti rozhodla podpořit růst internetových finančních transakcí. Nová služba s technologií 3D Secure nabízí velice účinnou ochranu platební karty při placení na internetu. Celý proces ověřování platby je totiž rozšířen o jednorázové heslo zaslané přímo na mobilní telefon klienta. „Platba s technologií 3D Secure probíhá velice podobně jako doposud, navíc ale je doplněna dalším bezpečnostním krokem. Po zadání standardních bezpečnostních údajů karty klientovi dorazí na mobil ještě ověřovací SMS heslo, kterým platbu potvrdí,“ popisuje Libor Svoboda, manažer pro Produkty a služby Poštovní spořitelny.

ČSOB se také pochlubila přípravou nejvstřícnější aplikací smartbankingu. Chytré telefony s připojením k internetu vytrvale válcují méně výkonné mobily. Smartbanking ČSOB a Ery je uzpůsoben pro systémy iOS (iPhone, iPad) a Android (telefony HTC, Samsung…). Pro tablety je aplikace speciálně přizpůsobená a nabízí tak na českém trhu dosud klientsky nejpřívětivější podobu. Novinka bude spuštěna v lednu roku 2012.

ČSOB jako první na trhu zavedla vkladovou kartu. ČSOB od začátku prosince začíná nabízet unikátní řešení pro podnikatele v podobě nové ČSOB Vkladové karty. Karta je určena pro firmy, které chtějí své zaměstnance oprávnit pouze k vkladům (nikoli už výběrům nebo nahlížení na účet). Díky této kartě jim umožníme využívat pro odvody tržeb sítě našich vkladových bankomatů. Klient tak získá větší pohodlí a také finanční výhodu, neboť vklad prostřednictvím tohoto bankomatu je zdarma.

ČSOB ponechávám hodnocení stejné jako v předchozím čtvrtletí.

Bedřich Danda

 

Československá obchodní banka  je stale velmi dobrá, co se týká financování zahraničního obchodu a operací s nimi spojenými. . Svými 250 pobočkami a 820 bankomaty nabízí poměrně rozsáhlé možnosti kontaktů se svou klientelou. Ve spojení s Poštovní spořitelnou je v počtu kontaktních míst bezkonkurenční.  Webové stránky jsou vcelku přehledné,  jako úroky a poplatky, jsou relativně rychle zjistitelné.  Podle serveru bankovní poplatky.com patří mezi ty, které ještě neodbouraly poplatek za příchozí platby. 

František Pavelka

 

ČSOB si to u mne tentokrát velmi rozházela. Dostal jsem přípis, že mi snižují úroky na spořicím účtu s tím, že pokud si k němu zřídím běžný účet, tak mi úroky nesníží. To považuji za absolutní podraz. Proto snižuji hodnocení o 7 bodů na celkových 60 bodů a odcházím od ní. 

Jan Klička

Banku v posledním kvartálu roku zaměstnával prodej jednotlivých emisí státních dluhopisů, které lidé i firmy vzali doslova útokem. Nejinak tomu asi bude i letos. Pozitivní je, že ČSOB i nadále pokračuje v zlepšování zabezpečení svých platebních karet (3D Secure). Ovšem méně pozitivní je očekávaná změna sazebníku - mělo by se tak stát v nejbližší době. Banka včetně její "dcery" Poštovní spořitelny na jednu stranu škrtne některé poplatky, ale zároveň i zdraží. Více zaplatí lidé například při výběru z bankomatu z cizí banky.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období bylo provedeno 13 změn v Sazebníku poplatků. Téměř ½ z nich se týkala úvěrových karet Diners Club. Další změny se dotkly oblasti přímého bankovnictví, spotřebitelských úvěrů, platebních karet a hotovostních transakcí.

Oblast úrokových sazeb:

- u vybraných fixací hypotečních úvěrů došlo k pohybu úrokových sazeb

- došlo k poklesu sazeb spořicích účtů jak pro občany, tak i pro podnikatele

Inovace  a novinky:

- banka připravila podzimní nabídku úvěrů pro podnikatele

- došlo ke změnám u pojištění platebních karet proti ztrátě, krádeži a zneužití

 - v rámci  kampaně zaměřené na neúčelové spotřebitelské úvěry mohli občané využít jeden ze tří nabízených benefitů

- podnikatelům je určena nová vkladová karta Maestro

- až do odvolání byla prodloužena akční nabídka u ČSOB Bezstarostné hypotéky. U fixací na 3 a 5 let je zpracování úvěru zdarma.

Marketingové aktivity, komunikace:

- jako příloha k bankovnímu výpisu byl klientům zaslán letáček s nabídkou neúčelového spotřebitelského úvěru a informace o novém pojištění k platebním kartám

- klienti byli upozorněni na nový Sazebník poplatků, který začne platit od 1.2.2012

Bankovní poplatky 4Q 2011 66.3
Bankovní poplatky.com

Aktivní banka i v tomto čtvrtletí. ČSOB změnila sazebník k 1.11.2011, nicméně jeho struktura se v tomto čtvrtletí nezměnila, takže po předchozím zvýšení, tentokrát necháváme beze změn.
ČSOB mění sazebník pravidelně každé čtvrtletí. Naposledy se tak stalo k 1.11.2011 a změny to byly oběma směry. Mimochodem další změny nás čekají již od 1.2.2012. Banka ve IV. čtvrtletí konečně zrušila poplatek za zrušení jednorázového a trvalého příkazu přes internetbanking (dříve 6 Kč). Naopak zvedla poplatek za vložení prostředků na účet třetí osobou z 50 Kč na 70 Kč či měsíční vedení úvěrového účtu z 50 Kč na 59 Kč. ČSOB se v tomto čtvrtletí zaměřila především na pojištění karet proti ztrátě či zneužití a pro klienty to byly a jsou změny veskrze pozitivní – zaprvé se zvedly pojistné limity u všech variant karet a zadruhé se snížila cena tohoto pojištění. I přesto vzhledem k vysokému základu hodnocení a změnám, které nebyly jen o snižování poplatků, hodnocení v této části ponecháváme na stejné výši.
Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Osobní konta jsou v jedné tabulce a je tak na první pohled zřejmé, co do balíčku patří a co nikoliv a to použitím malých barevných ikonek. Pozitivní je také fakt, že je sazebník na webových stránkách banky snadno k nalezení, stejně, jako třeba obchodní podmínky. Hodnocení pro toto čtvrtletí neměníme.
ČSOB nezaznamenala v různých porovnáních Q Reportu Scott & Rose i Kalkulátoru bankovních poplatků za IV. čtvrtletí žádné znatelné posuny. Hodnocení tedy v této části ponecháváme beze změny.
 

Veřejnost 4Q 2011 45
Marcela Bendová

dostri vysoké poplatky za vedení účtu

Josef Marcián
Dita Zajkrová

Klientem ČSOB jsem byla do roku 2008, než jsem se rozhodla skoncovat s bankovními poplatky. Poplatky byly hlavním a jediným důvodem ke zrušení účtu u ČSOB.  V té době jsem byla totiž na rodičovské dovolené a veškeré moje pohyby na účtu představovala jedna přijatá platba (rodičovský příspěvek) a následující den jedna odchozí platba v podobě SIPO (veškeré zálohy a povinné poplatky) Na účtu mi pak zbylo pár desítek korun, které si banka odepsala za vedení účtu a provedené transakce. V době, kdy jsem chodila do práce a měla jsem normální, průměrný plat a několik bankovních transakcí za měsíc, bankovní poplatky se, tak nějak, schovaly v tom dvoustránkovém měsíčním výpisu a jejich tíhu člověk tolik nepociťoval. Jakmile se ale bankovní výpis zúžil na tři řádky a jeden z nich byl poplatek bance ve výši 60,- Kč, začalo mě to opravdu štvát. V té době si totiž banka účtovala dokonce i poplatek za příchozí platbu! Začala jsem se tedy ohlížet po bance, kde bych platit tyto směšné poplatky nemusela. Jakmile jsem se dozvěděla o mBance, bylo rozhodnuto. Zašla jsem do ČSOB a sepsala žádost o zrušení účtu. S bankovní úřednicí jsem probrala výpovědní lhůtu i poplatky, které budu platit za zrušení účtu a podobné formality. Podle dohody jsem nechala na účtu dostatek peněz na veškeré poplatky s tím, že nevyčerpané peněžní prostředky mi banka pošle na můj nový účet. Jaké však bylo moje překvapení, když po dvouměsíční výpovědní době místo oznámení o uzavření účtu přišlo avízo, že bance dlužím 6,73 Kč a že tudíž účet nemohl být uzavřen. Za avízo si banka naúčtovala 30,- Kč a 10,-Kč poštovné. Dále jsem musela zaplatit 50,-Kč za další měsíc vedení účtu a asi 30,- Kč za vklad hotovosti, když jsem šla doplatit požadované peníze na přepážku. Jak jsem zjistila, důvodem nedostatečných finanční prostředků na mém účtu byl fakt, že při uzavírání účtu mi bankovní úřednice, která mi radila, kolik peněz musím na účtu do uzavření ponechat, mě neupozornila na poplatek za zrušení SIPO. Bohužel jsem nenašla tehdejší výpis a přesnou částku si již nepamatuji, ale vím, že ten poplatek byl nehorázně vysoký. Myslela jsem, že na účtu nechávám dostatečnou rezervu, ale díky tomuto poplatku byl můj účet překročen o 6,73 Kč, kvůli kterým jsem musela zaplatit dalších 120,-Kč!!!!!!!

Pokud pominu tuto příhodu s uzavřením účtu a všechny ty hloupé a nepřehledné poplatky, musím přiznat, že jsem byla jinak se službami ČSOB celkem spokojená.  Mají širokou síť poboček a bankomatů. Zaměstnanci na pobočkách byli vždy vstřícní a ochotní. Elektronické bankovnictví bylo přehledné a jednoduché. Škoda, že všechna tato pozitiva byla silně zastíněna vysokými bankovními poplatky.

Jakub Andrt
Adéla Kneslová
Ivan Blažek

Jedna zkušenost stačí.

Axel Wolf
petr vrána

neochotný a neznalí personal

Bycek Milda

Jednání zástupců poněkud podivné.

Josef Pešek

Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty