Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2016 73
Olga Ortová Šeflová

Nová značka MONETA Money Bank (která vznikla pouze přejmenováním GE Money Bank - první retailové banky na českém bankovním trhu) vstoupila na Burzu cenných papírů Praha, kde jsou její akcie obchodovány a jejichž prostřednictvím hledá banka i strategického investičního partnera. Moneta nabízí novou kreditní kartu MoneyCard Smart s bezúročným 50 denním obdobím platným i pro výběry z bankomatů, s bonusovým programem za nákupy a bezplatným vedením v případě 3.000,- korunového měsíčního obratu, avšak s nikterak atraktivní úrokovou sazbou. Další novinky banka nepřipravila. V rámci zvyšování finanční gramotnosti banka pořádá již po šesté „Letní školu Rozumíme penězům“, podporuje prostřednictvím dobrovolnické organizace GE Volunteers nevidomé a zrakově handicapované občany. Tato banka se věnuje také životnímu prostředí (vysazování stromků na Šumavě a v Krkonoších dobrovolníky z řad zaměstnanců).

Markéta Grušáková
Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Novým generálním ředitelem GE Money Leasing byl jmenován Pavel Kubička.

MONETA Money Bank, a.s., přední česká banka pro retailovou klientelu a klientelu z řad malých a středních podniků, (dříve GE Money Bank, a.s.), oznámila, že v návaznosti na nabídku akcií institucionálním investorům budou její akcie od dnešního dne oficiálně obchodovány na Burze cenných papírů Praha.

Nová kreditní karta GE Money Bank vrátí klientům 5 % z vybraných nákupů zpět.

Miroslav Škvára
Bankovní poplatky 2Q 2016 70
Bankovní poplatky.com

Jedna z nejaktivnějších bank v poslední době. Aktuálně byl ale klid, tudíž po minulém snížení, nemáme důvod hodnocení v této části měnit. Samozřejmě významnou změnou je nový název banky (MONETA) a nabídka jejich akcií na pražské burze. Hodnocení zatím neměníme.

Jedinou výraznější změnou byla náhrada dosavadní kreditní karty Plus na Smart a s tím spojená nová poplatková strategie. Z důvodu klidného druhého čtvrtletí roku 2016 neměníme hodnocení ani v této části.

Banka změnila logiku rozvrstvení sazebníku. Od 1. 1. 2014 je již sazebník k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky v Q Reportu Scott & Rose se ani tentokrát nezměnilo. Standardní klient zaplatí 1.245 Kč a aktivní klient pak 5.805 Kč ročně. Z tohoto důvodu neměníme naše hodnocení z minula.

Veřejnost 2Q 2016 60
dobře u ní už bylo ...
Neustále se objevující poplatky za cokoliv.
Inovativní a dynamická banka s rozsáhlou pobočkovou a bankomatovou sítí a novými produkty a službami... :)
Dávám jen pět kvůli tomu jejich novému nehezkému názvu..:)

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank