Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2012 70,8
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

 

Komerční banka byla prestižním magazínem Global Finance opětovně vyhodnocena jako jedna z nejbezpečnějších bank na rychle se rozvíjejících trzích střední a východní Evropy. Tohle hodnocení jakoby Komerční banku nakoplo a ta v druhém čtvrtletí rozhodně nezahálela.

Představila změny sazebníku platné k 1. červnu 2012. Jejich cílem je zpřístupnit výhody konceptu MojeOdměny širší skupině klientů a zároveň umožnit dosažení vyšších odměn za používání běžných bankovních služeb. Dochází také k dalšímu zjednodušení sazebníku KB.

Rozšířila svoji spolupráci s Benzinou v oblasti platebních karet pro podnikatele. Držitelé Kreditní karty pro podnikatele získají nově při platbě za pohonné hmoty u čerpacích stanic Benzina slevu ve výši 2,2 %. Komerční banka také upevnila svoji spolupráci s Potravinářskou komorou v ČR. Nová smlouva formálně stvrzuje tradičně dobré vztahy mezi Komerční bankou a komorou, která sdružuje celou řadu jejích klientů.

Při další spolupráci s Komerční pojišťovnou nabídla od poloviny dubna nový produkt v oblasti rizikového životního pojištění – pojištění schopnosti splácet k Profi úvěru.

Vydá limitovanou edici platebních karet k letním olympijským hrám v Londýně. Od konce dubna 2012 přijímá jako první banka v České republice platební karty čínské asociace UnionPay. Kreditní karty Lady karta a A karta patří k nejoblíbenějším na českém trhu.

Ani inovacím v oblasti tolik oblíbených hypoték se Komerční banka nevyhnula. Nejenže je zlevnila, ale navíc je zpracování úvěru a ocenění nemovitosti zdarma.

Připravila pro své klienty inovovanou podobu svých webových stránek a to na základě klientských podnětů. Jde vidět, že banka nejen poslouchá a vnímá požadavky klientů, ale je aktivní a stále přichází na trh s novými zajímavými produkty. Oproti posledně si rozhodně napravila reputaci a její hodnocení znovu navyšuji. 

Jan Klička

KB se odvážně pustila do segmentu, který až dosud velmi silně akcentovala hlavně GE Money – půjčky pro zemědělský sektor. Příkladem budiž Agroúvěr PGRLF 3+. To se cení a bude zajímavé, jakých výsledků KB na tomto poli dosáhne. Z hlediska běžného klienta je ale šikovná jiná věc – nová telefonní linka KB věnovaná důchodové reformě. Změna penzijního systému od ledna 2013 bude v druhé polovině roku dalším „megahitem“ pro klienty. I v tomto případě platí, že kdo nestihne začátek, prohraje boj o klienta. U KB bude v dalším kvartále rovněž zajímavé sledovat, jak zareaguje na hypoteční válku. 

Martina Hedvičáková

 

Komerční banka a společnost Benzina rozšiřují od 1. dubna 2012 spolupráci v oblasti platebních karet pro podnikatele. Držitelé Kreditní karty pro podnikatele získají nově při platbě za pohonné hmoty u čerpacích stanic Benzina slevu ve výši 2,2 %.

Komerční banka přijímá od 25. dubna 2012 jako první banka v České republice platební karty čínské asociace UnionPay.

Valná hromada Komerční banky schválila výplatu dividendy 160 Kč na jednu akcii.

Komerční banka zlevnila hypotéky – od května je zpracování úvěru a ocenění nemovitosti zdarma.

Přestože Komerční banka upravila své webové stránky podle požadavků klientů, je, dle mého názoru, nutné zapracovat i na internetovém bankovnictví.

Pozitivně hodnotím spuštění služby Videobankéř. Zájemci o účet nebo kreditní kartu se díky ní mohou spojit on-line s bankovními poradci, kteří doporučí nejlepší produkt a pomohou vyplnit žádost.

Bankovní poplatky 2Q 2012 68.8
Bankovní poplatky.com

 

Komerční banka patří mezi nejaktivnější banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. Jinak tomu nebylo ani ve II. čtvrtletí 2012. Banka tentokrát k 1. 6. 2012 připravila rozsáhlejší změny a dokonce i rozšíření konceptu MojeOdměny. Nově se koncept dotkne širší skupiny klientů a zároveň banka umožní dosažení vyšších odměn. Majitelé balíčku MůjÚčet budou moci nově čerpat formou odměny zpět až 100 % poplatku za jeho vedení (doposud 50 %). Za každou splněnou podmínku pro získání bonusu vyplatí KB odměnu ve výši 25 % měsíčního poplatku za vedení účtu. Pro snadnější dosažení na odměny upravuje banka u balíčků MůjÚčet a G2.2 jednu ze čtyř podmínek - připsání jedné došlé platby na účet měsíčně bez určení její výše (dříve musela být vyšší než 15 tisíc). Na základě těchto změn a dle dřívějšího našeho vyjádření o pozitivních očekáváních, zvyšujeme naše hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Kromě pozitivní změny konceptu MojeOdměny připravila banka i několik poplatkových novinek a ty už tak pozitivní nejsou. Od 1. 6. 2012 došlo ke zvýšení cen u služeb, které zajišťují zaměstnanci banky. Zdražují se platby zadané na papírovém nosiči (na 39 Kč) a platby zadané telefonicky (na 19 Kč). KB také zdražuje papírový výpis z účtu o 5 Kč, respektive o 10 Kč. Vzhledem k těmto změnám, snižujeme hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Hodnocení ponecháváme na stejné výši.

V Q Reportu Scott & Rose došlo ke změnám oběma směry. U standardního klienta došlo ke zdražení vlivem zvýšení poplatků a to z 2.092 Kč na 2.192 Kč ročně, zatímco u aktivního klienta naopak ke snížení nákladů z 8.138 Kč na 7.334 Kč ročně. V Kalkulátoru bankovních poplatků došlo ke zvýšení poplatkových nákladů jen u pobočkového klienta z 242 Kč na 270 Kč. Vývoj banky v porovnávačích budeme i nadále důkladně sledovat s možností změny hodnocení v této části.

Zlevněné hypotéky – zpracování úvěrů a ocenění nemovitostí zdarma, 4.5.2012

U hypoték s fixací na 5 a více let byla úroková sazba snížena až o 0,6 procentního bodu. Díky tomuto snížení, odpuštění poplatku za zpracování úvěru a ocenění nemovitosti, mohou klienti KB ušetřit v průběhu splácení až několik desítek tisíc korun.

Komerční banka zpřístupní odměny širší skupině klientů, 1.6.2012

Komerční banka představila změny sazebníku platné k 1. červnu 2012. Jejich cílem je zpřístupnit výhody konceptu MojeOdměny širší skupině klientů a zároveň umožnit dosažení vyšších odměn za používání běžných bankovních služeb. Majitelé balíčku MůjÚčet budou moci nově čerpat formou odměny zpět až 100 % poplatku za jeho vedení. Za každou splněnou podmínku pro získání bonusu vyplatí Komerční banka odměnu ve výši 25 % měsíčního poplatku za vedení účtu. Při splnění všech čtyř podmínek tak získají klienti zpět celý měsíční poplatek za vedení účtu.

Veřejnost 2Q 2012 28
Petr Svoboda
Petr Vít

Nevyniká ničím. I po 2 letech po zrušení účtu přišel e-mail abych změnil certifikát. 

Psenda Psendovic
Hynek Folwarczny

Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty