Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2014 73,4
Otakar Schlossberger

Banka nadále poskytuje snad všechny produkty a služby, které by měla velká banka poskytovat. Disponuje rozsáhlou sítí poboček, má dobře propracovány systémy alternativních distribučních kanálů. Co se reklamních aktivit týká, zaznamenal jsem v hodnoceném čtvrtletí spíše obecnou reklamu na banku a pak na hypotéční úvěr. Nepatří mezi nejlevnější banky, ale její sazebník dostupný na internetu je strukturován a je po rozkliknutí celkem přehledný. Osobně bych řekl, že nepatří mezi agresivní banky, ale to neznamená, že je to chyba. Jako jiné banky, i ona operuje příznivými sazbami z úvěrů, zejména pro spotřebitele a na bydlení. Je však otázkou, zda takto prezentované sazby jsou skutečně reálně dosažitelné. Banka se snaží „nalákat“ současné i nové klienty na program „moje odměny“. Podle mého názoru jsou koncipovány moc složitě a klient se jimi bude jen těžko „prokousávat“.  

KB byla také označena ČNB jako systémově významná finanční instituce se všemi atributy, které byly uvedeny výše u ČS, a. s.

Společenská angažovanost banky je rozsáhlá, a to nejen potřebný, ale také vůči kultuře a sportu a vzdělávání.

 

Hodnocení jak I. části, tak společenské angažovanosti ponechávám na úrovni mého posledního hodnocení. 

Miroslav Zeman

Jak už jsme uvedli v jiných hodnoceních je i společenská odpovědnost banky jedním z kritérií, které v našem projektu hodnotíme. Nadace Komerční banky Jistota přispěla částkou 100 000 Kč Občanskému sdružení Prosaz – Společnosti pro sociální rehabilitaci občanů se zdravotním postižením. Projekt na rekonstrukci sociálního zařízení pro těžce zdravotně hendikepované předložila nadaci bývalá zaměstnankyně KB Eva Špánová v rámci programu Srdečních záležitostí. Stejně tak podpořila nadace KB i společnost Duha.

Banka se také pochlubila nárůstem klientů o 8 700 za první čtvrtletí roku. Sice se nejedná o nějaké podstatné zvýšení, ale u velkých bank se jedná o pozitivní informaci.

 

V létě pak KB reagovala na sezónní služby a umožnila svým klientům mezi červnem a zářím vybírat a vkládat cizí měnu na korunové účty bez poplatku.

Petr Kučera
Martina Hedvičáková

Méně aktivní byla v tomto čtvrtletí Komerční banka.

Konsolidovaný čistý zisk připadající akcionářům za první tři měsíce roku 2014 ve výši 3,1 miliardy Kč. KB zaznamenala nárůst počtu klientů Banky o 8 700, a rostl i objem obchodních aktivit Skupiny KB: výše úvěrů poskytnutých klientům narostla o 2,7 % na 484,9 miliardy Kč a objem vkladů klientů1 stoupl o 8,4 % na 639,3 miliardy Kč. Valná hromada Komerční banky schválila dividendu za rok 2013 ve výši 230 Kč na jednu akcii-

 

V létě KB nabídne svým klientům výběry i vklady hotovosti v cizí měně bez poplatku.

Olga Ortová Šeflová

V nabídce Komerční banky je i velmi úspěšný jiný typ neúvěrového financování –faktoring, ve kterém se bance podařilo výrazně zvýšit objem obchodů. Díky zvýšení počtu klientů, zejména v retailové oblasti se bance dlouhodobě ekonomicky daří. Snaží se však podporovat i začínající drobné podnikatele formou soutěže. Průběžně zdokonaluje nabídku platebních karet, např. nálepkou Visa pro bezkontaktní platby. Jako úspěšná se jeví i její aplikace Mobilní banka 2. Za pozitivní lze považovat i její vstřícnost k úvěrování zemědělského sektoru.   (+ 2 body)

Bankovní poplatky 2Q 2014 72.5
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 2Q 2014 48.6
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jiří Sychrava
Jana Dojezdová
Miki Samarytány
Alexandra Kuruczová
René Bačina

Kdyby šlo udělit 0 tak neváhám. Jsem klientem bank od r.1990 a to co jsem zažil se svou přítelkyní v Komerční Bance se vymyká všemu slušnému. Banka při rušení účtu klienta dělá ze svého byť 17 letého věrného klienta naprostého i....a . Klientští pracovníci (pokud se dovoláte) srší neuvěřitelnou neochotou, objednaná a 2* potvrzená schůzka byla uskutečněna v nepřátelském duchu ze strany pracovnice která popřela že bych byl objednán. ukončení účtu je provázeno neskutečnými obstrukcemi. Důvodem k odchodu jsou neuvěřítelné úroky a  poplatky  snad i za sáhnutí na kliku této banky. Jakákoliv konkurence nabízí lepší podmínky vedení účtu a hlavně úvěru. I při likvidaci běžného účtu neprojevili větší zájem o klienta ale zájem jak prodloužit pro ně tak výhodné úroky a poplatky z úvěrů. Maximální neochota vyčíslit zůstatkové částky ke splacení (prý to neumí a to prý může na zvláštní zpoplatněnou žádost jen centrála) a ta na to má dost času - neuvěřitelných 30 dnů !! a pak výpovědní lhůta !!. Neochota dát doklad o vyrovnání povoleného debetu atd. Toto platí pro novou pobočku v K.Varech . V raiffeisenbank kam přecházím se prý ještě z něčím takovým nesetkali i když prý bývalí klienti od KB mají podobné problémy.

Je mojí vinnou že jsem se o produkty jiných bank v poslední době nezajímal jinak bych byl už dávno pryč !!


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty